Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - HARåSGATAN 15

Haråsgatan 15

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 995 000 kr
Boarea
57.7 m²
Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
HSB Brf Ankaret

Välbevarad tvåa med högt läge! Fantastisk utsikt och balkong i soligt söderläge.

Funkistvåa med moderniserat originalkök. Härliga umgängesytor och balkong i soligt söderläge mot grönska. Vy över Majornas takåsar! Bredband ingår.

Planlösning

Välbevarad tvåa med högt läge! Fantastisk utsikt och balkong i soligt söderläge.

På toppen av Ankarberget, på tredje våningen, ligger denna fina välbevarade tvåa med otrolig utsikt!

Ljuset flödar fritt genom hemmet, med fönster åt två väderstreck. På den härliga balkongen njuter man av lummig grönska mot den lugna innergården och solens strålar i många timmar tack vare söderläget. Den hänförande utsikten över Majorna ses från vardagsrummets stora fönsterparti. Landmärken såsom Älvsborgsbron, Sjömanshustrun, Karlatornet och Eriksbergskranen i vyn ger en underbar frihetskänsla, och solnedgångarna är svårslagna. Kvadratmetrarna är på de rätta ställena och i det rymliga vardagsrummet kan man ha både soffa och matgrupp om så önskas. Välbevarat originalkök med modern funktion och ljust helkaklat badrum. Ett välbevarat funkishus med flera bevarade originaldetaljer såsom fiskbensparkett och fönsterbänkar i natursten. Ett mycket trivsamt boende erbjuds, och föreningen har en lummig innergård med natur och grönska. Läget är lugnt- men mitt i Majorna, och på kort gångavstånd finns Hängmattan och Stigbergstorget med ett myller av kaféer och restauranger. Det är även nära till Slottsskogen och Älvinloppet med härliga stråk att promenera längs havet. Med spårvagn eller varför inte cykel, så tar man sig snabbt till både stadens puls och salta bad från klipporna.

Här bor du i en välskött HSB-förening som värnar om ett tryggt och bekvämt boende både genom att hålla en låg belåning, se till att husen är i gott skick samt genom att erbjuda medlemmarna gott om fördelar. Här finns tex många parkeringsplatser varav flera med laddstolpar, cykelgarage, cykelverkstad och pumpstation. Dessutom finns hela sex nyrenoverade tvättstugor som enkelt bokas digitalt. För den som har långväga gäster finns en trivsam övernattningslägenhet och den händige kan dra nytta av snickarrummet.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 995 000 kr
Månadsavgift
3 961 kr, Inkl värme, vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 125 som avser bredband. Total månadsavgift 3 961 kr/mån.
Boarea
57.7 m² Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
3/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
105 562 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Mitt i hjärtat av Majorna, på lugna återvändsgatan Haråsgatan, välkomnas ni till detta hem som präglas av ljus och utsikt! Högt upp i huset, vån 3 av 4 finner ni denna ljuvliga bostad.

Ni kliver in i hallen som har rikligt med förvaringsmöjligheter i stor garderob till vänster. Väggarna är målande i en ockrafärgad ton och på golvet ligger originalparkett i ek.

Om ni följer hallen, uppenbarar sig hemmets ljusa och välbevarade originalkök. Här bryts de ljust pärlgråa väggarna av med ekparkett. Ett härligt fönster bjuder in dagsljuset och utanför blickar ni ut över föreningens lummiga och välskötta gård. Gråblå köksluckor i original tillsammans med en rostfri diskbänk samt en arbetsbänkstavlimmad oljad ek, ovan arbetsytan är det kaklat i vitt. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, induktionsspis samt ugn. Förvaring och arbetsyta råder det ingen brist på. Köket blir en social plats för häng vid gemensamma matlagningen. Gott om plats för matbord invid fönstret.

Mitt emot köket öppnar vardagsrummet upp sig. En stor och härlig sällskapsyta som präglas av ljus och rymd tack vare den generösa takhöjden och det stora fönsterpartiet. Här får ni med enkelhet plats med soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Finns även plats för matsalsgrupp om önskas. Väggarna är ljusblå och en vacker fiskbensparkett i original pryder golvet. Härifrån bjuds på en vidsträckt vy över Majornas takåsar och älven. Läget ger ett vackert ljusinsläpp och om somrarna kan ni njuta av den vackra solnedgången.

Sovrummet ligger i lugnt läge mot gårdens lummiga grönska. Förutom dubbelsäng ges också plats för sängbord och här finns även en praktisk klädkammare. Den inrymmer gott om förvaringsmöjligheter och har en ombonad känsla med samma väggfärg som sovrummet och en heltäckningsmatta i ull. Den lugna, svala syrenlila väggfärgen kompletteras av ekparkett även här. Från sovrummet nås den härliga balkongen med lugnt läge mot gården. Gott om soltimmar i söderläge. Läget gör även att balkongen ofta ligger i lä, och blir en vindskyddad härlig oas.

Badrummet nås från hallen. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger blått klinker. Här finns kommod med överhängande spegelskåp, badkar, wc och handdukstork.

Välkommen på visning och njut av utsikten!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
625 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
200 kr/månad
Personer i hushåll
3
Kommentar
Varav 1 barn. Driftkostnaderna kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg som avser bredband.

Byggnad

Byggår
1959
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
87

Förening

Namn
HSB Brf Ankaret
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Ankaret på Haråsgatan ligger i hjärtat av Majorna. Husen är uppförda på en av de allra äldsta delarna av stadsdelen med en vacker utsikt över hamnen och mot Masthuggskyrkan. Föreningen innehar 152 stycken bostadsrätter. Föreningen har en god och stabil ekonomi. Policyn är att upprätthålla en god, stabil och långsiktig ekonomi. Föreningen har en underhållsplan. Föreningen äger sin egen mark och påverkas därför inte av eventuell höjning av tomträttsavgälden. Föreningen har en god ekonomi med 2 248 kr i lån/kvm(enligt senaste årsredovisning) trots flera större och renoveringar utförda. Föreningen har under en längre tid höjt avgifterna med 1 - 3 % per år och kommer troligtvis fortsätta på samma spår. Föreningen är en HSB-förening så det krävs ett medlemskap för samtliga köpare i HSB Göteborg, för att överlåtelsen ska bli giltig och att ansökan ska skickas vidare till föreningen för godkännande. https://blimedlem.hsb.se/index.html Fastighetsförvaltare & administrativ förvaltning via HSB. Fastighetsskötsel/trädgårdsskötsel av MBA fastighetsservice. Lokalvård sköts av Ada Service partner. Samtlig information finns på föreningens mycket informativa hemsida: www.brfankaret.se
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Under senaste åren har bland annat följande genomförts:

1999: Takrenovering

2002 - 2003: Relining av avloppsstammar

2009 - 2011: Delar av fasaden renoveras

2013: Trapphusen renoveras

2018: Reling av avloppsstammar i bottenplattan samt byte av vattenledningar i garage och källare. Ny primäranslutning för fjärrvärme till B-huset.

2019: Renovering och utökning av tvättstugorna.

2020: Nytt passagesystem, installation av elbilsplatser.

2021: Fasadrenovering, översyn av balkonger samt förbättring av ventilation i A-huset (västra huset)

2022: Fasadrenovering, översyn av balkonger samt förbättring av ventilation i B-huset (östra huset).

Fastigheterna är i gott skick.
Stambyte ligger som nästa punkt i underhållsplanen. Detta arbete kommer tidigast att påbörjas 2025.
Andel Av Årsavgift
0.59546 %
Andel i BRF
0.5955 %
Parkeringar
I föreningen finns 29 garageplatser, 75 parkeringsplatser (varav 8 är gästparkeringar och 2 är 30 minuters-parkeringar) samt 11 garageplatser för motorcykel. Föreningen har nyligen försett ca 20 av dessa parkeringsplatser med laddstolpe för elbil. P-plats 215:-/månad. Garageplats 443:-/månad. MC-plats 85:-/månad. 14 st laddplatser för elbil ute, 317kr/mån + elkostnad och 4st inne med laddbox, 546 kr/mån + elkostnad samt gästparkering utomhus.
Gårdplats
På den lummiga innergården finns egen lekpark med gungor, rutschkana och sandlåda samt flera grupper av utemöbler. Föreningen har två permanenta (murade) grillar
Tv och Bredband
Bredband och TV levereras via ett gruppavtal från Telenor (250 MB hastighet).
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken