Snart till salu

GÖTEBORG / MAJORNA - HARåSGATAN 15

Haråsgatan 15

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 350 000 kr
Boarea
38.1 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1.5 R.O.K.
Förening
HSB Brf Ankaret

Välplanerade kvadratmeter i välskött och omtyckt förening

Välskött och kvadratsmart funkishem på populär adress i hjärtat av Majorna!

Välplanerade kvadratmeter i välskött och omtyckt förening

På lugna, gröna Haråsgatan välkomnas du till en välplanerad och ljus 1,5a i populära och stabila HSB Brf Ankaret. Här erbjuds du ett hem i funkisstil med tidstypiska detaljer så som högt i tak, stora fönsterpartier med vackra djupa fönsterbänkar i marmor. Ljuvlig fiskbensparkett löper över hemmets sällskapsytor och det rymliga allrummet rymmer plats för både matplats och soffgrupp. Hemmet erbjuder också en sovalkov i bra storlek i anslutning till vardagsrummet, en möblerbar hall med platsbyggd förvaring, ett kök där bevarad originalinredning möter moderna lösningar, samt ett helkaklat badrum i klassiska färgval. Välkommen till ett välplanerat och mysigt hem med hög trivselfaktor på populär adress!

Här bor ni i hjärtat av Majorna men på en lugn återvändsgata i en stabil förening med god ekonomi, fin gård med gemensamma uteplatser. Mycket trevligt och populärt område med närhet till det mesta såsom Slottsskogen, mataffär, restauranger, bank, apotek samt kommunikationer.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 350 000 kr
Månadsavgift
2 652 kr, Inkl värme, vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 125 som avser bredband. Total månadsavgift 2 777 kr/mån.
Boarea
38.1 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
1.5 R.O.K.
Våningsplan
1/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
81 170 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2023. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten

Interiör

Interiör
Interiör: I den rymliga hallen finns gott om avhängningsmöjligheter i praktiska platsbyggda garderober direkt till vänster. Utöver det finns även plats för ytterligare hallmöbel, om så önskas. Väggarna går i vitt och på golvet ligger fin parkett. Välkommen in!

Vidare in i bostaden hittar du hemmets hjärta, det ljusa allrummet - som tack vare sin storlek, låtits delas av till ett separat vardagsrum och en rymlig sovalkov. Vardagsrummet är ett ljust och lättmöblerat rum där plats för soffgrupp med tillhörande möblemang får plats utan problem. Ett stort fönsterparti ger ljuset gott om spelrum och vackra fönsterbänkar i marmor är smycken i sig. Vita väggar och välbevarad fiskbensparkett blir en bra bas att inreda efter.

Allrummet har låtits delats av på ett mycket genomtänkt sätt för att inte låta ljuset ta skada. Väggen mellan vardagsrummet är till häften en gipsvägg och till hälften en svart industriell glasvägg som låter ljuset från fönstret i vardagsrummet flöda hela vägen in. I sovalkoven rymmer en större säng med tillhörande sängbord samt ytterligare klädförvaring. Väggarna har målats in i en behaglig grå nyans. Golvet pryds av fiskbensparkett.

Längre in till höger når du bostadens charmfulla, välbevarade och ljusa kök. Vitt kakel ovanför diskbänken blir en fin kontrast mot de ljusgråa skåpsluckorna med tidstypiska beslag. Bra arbetsytor med generöst med förvaring i lådor och skåp. Här får porslin, köksredskap och annan köksutrustning enkelt plats. Den maskinella utrustningen består av spis, fläkt, ugn, diskmaskin och kyl/frys. En naturlig matplats för cirka fyra personer finns intill fönstret med utsikt över Majornas takåsar. Väggarna är vita och på golvet ligger ett laminatgolv.

Via hallen nås bostadens renoverade, funktionella och helkaklade badrum. Här finns wc, dusch med vikbara glasväggar, handfat med överhängande spegelskåp och vattenburen handdukstork. För den som önskar inryms dessutom ett mindre högskåp för extra förvaring. Här är det också förberett för tvättmaskin för dig som önskar en egen maskin i lägenheten.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
475 kr/månad
Elektricitet
200 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
1
Kommentar
Driftkostnaderna kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg som avser bredband. Driftkostnaderna är en uppskattad schablon.

Byggnad

Byggår
1959
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
87

Förening

Namn
HSB Brf Ankaret
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Ankaret på Haråsgatan ligger i hjärtat av Majorna. Husen är uppförda på en av de allra äldsta delarna av stadsdelen med en vacker utsikt över hamnen och mot Masthuggskyrkan. Föreningen innehar 152 stycken bostadsrätter. Föreningen har en god och stabil ekonomi. Policyn är att upprätthålla en god, stabil och långsiktig ekonomi. Föreningen har en underhållsplan. Föreningen äger sin egen mark och påverkas därför inte av eventuell höjning av tomträttsavgälden. Föreningen har en god ekonomi med 2 248 kr i lån/kvm(enligt senaste årsredovisning) trots flera större och renoveringar utförda. Föreningen har under en längre tid höjt avgifterna med 1 - 3 % per år och kommer troligtvis fortsätta på samma spår. Föreningen är en HSB-förening så det krävs ett medlemskap för samtliga köpare i HSB Göteborg, för att överlåtelsen ska bli giltig och att ansökan ska skickas vidare till föreningen för godkännande. https://blimedlem.hsb.se/index.html Fastighetsförvaltare & administrativ förvaltning via HSB. Fastighetsskötsel/trädgårdsskötsel av MBA fastighetsservice. Lokalvård sköts av Ada Service partner. Samtlig information finns på föreningens mycket informativa hemsida: www.brfankaret.se
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Under senaste åren har bland annat följande genomförts:

1999: Takrenovering

2002 - 2003: Relining av avloppsstammar

2009 - 2011: Delar av fasaden renoveras

2013: Trapphusen renoveras

2018: Reling av avloppsstammar i bottenplattan samt byte av vattenledningar i garage och källare. Ny primäranslutning för fjärrvärme till B-huset.

2019: Renovering och utökning av tvättstugorna.

2020: Nytt passagesystem, installation av elbilsplatser.

2021: Fasadrenovering, översyn av balkonger samt förbättring av ventilation i A-huset (västra huset)

2022: Fasadrenovering, översyn av balkonger samt förbättring av ventilation i B-huset (östra huset).

Fastigheterna är i gott skick.
Stambyte ligger som nästa punkt i underhållsplanen. Detta arbete kommer tidigast att påbörjas 2025.
Andel Av Årsavgift
0.4102 %
Andel i BRF
0.4102 %
Parkeringar
I föreningen finns 29 garageplatser, 75 parkeringsplatser (varav 8 är gästparkeringar och 2 är 30 minuters-parkeringar) samt 11 garageplatser för motorcykel. Föreningen har nyligen försett ca 20 av dessa parkeringsplatser med laddstolpe för elbil. P-plats 215:-/månad. Garageplats 443:-/månad. MC-plats 85:-/månad. 14 st laddplatser för elbil ute, 317kr/mån + elkostnad och 4st inne med laddbox, 546 kr/mån + elkostnad samt gästparkering utomhus.
Gårdplats
På den lummiga innergården finns egen lekpark med gungor, rutschkana och sandlåda samt flera grupper av utemöbler. Föreningen har två permanenta (murade) grillar
Tv och Bredband
Bredband och TV levereras via ett gruppavtal från Telenor (250 MB hastighet).
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*