Såld

GÖTEBORG / KUNGSLADUGåRD - GRöNA VALLEN 8B

Gröna vallen 8B

Utgångspris
4 250 000 kr
Boarea
68 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Bostadsföreningen Vallen nr 2 u.p.a.

Landshövdingetrea i etage med fina originaldetaljer!

Landshövdingetrea i etage med fina originaldetaljer mitt i Kungsladugård. Hemmet bjuder på vackert ljusinsläpp och fritt läge!

Planlösning

Landshövdingetrea i etage med fina originaldetaljer!

I ljuva Kungsladugård och i en av de mest välskötta bostadsföreningarna i området finner ni nu detta charmiga hem. En bostad unik i sitt slag, högst upp i huset med etage och vackert ljusinsläpp.

Hemmet har en klassisk landshövdingedisposition i entréplan, från hallen nås både kök, badrum och vardagsrum. Genomgångsläget gör att ljuset ständigt gör sig påmint tack vare fönsterpartier i två väderstreck. Via vardagsrummet nås övervåningen via den platsbyggda trappan. Övervåningen består av två fina sovrum och ett badrum. Spännande vinklar och högt i tak gör detta till en speciell lägenhet. Ett välplanerat hem som är omsorgsfullt renoverat med de tidstypiska detaljerna i behåll som gör er påminda om tjugotalets charm. Välbevarade brädgolv i original sätter prägel.

Föreningen har en välskött och prunkande innergård, där man kan njuta av såväl kaffet på våren som en kall öl på sommaren.

Här bor ni mitt i kulturhistoriska Kungsladugård med mycket goda förbindelser in till stadens puls. I samma kvarter finns en matbutik samt Mariaplans myllrande folkliv med restauranger och barer. Röda Sten och Slottsskogen ligger på bekvämt promenadavstånd, och det stora utbudet av lokala handlare gör behovet av innerstaden ytterst litet. För den som ändå vill ta sig dit finns spårvagnarna alldeles i närheten. Välkomna till ett ljuvligt hem i en underbar stadsdel!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 250 000 kr
Månadsavgift
4 192 kr, Inkl värme, vatten, avlopp och sophämtning samt ett basutbud av digitala och analoga kanaler.
Boarea
68 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
3/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
97 968 kr.

Interiör

Interiör
Interiör: Välkommen in i en rymlig hall med gott om plats för avhängning på höger sida. Välbevarade brädgolv och väggar målade i vitt.

Till vänster från hallen finns köket. Det är både ljust och rymligt. Vita skåpsluckor kombineras med bänkskiva med virrvarrmönster. Grått kakel bryter av. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, ugn, spis och diskmaskin. I köket finns naturlig plats för ett matbord för 4-6 personer.
Från köksfönstret har man utsikt över den gröna och välskötta innergården. Brädgolv och målade vita väggar samt en mönstrad tapet som ramar in matplatsen.

Badrummet är modernt och välplanerat. Här inryms badkar, WC, handfat med kommod och plats för extra förvaring om önskas. Badrummet renoverades 2014. Vita kaklade väggar samt schackrutigt klinker på golvet. Nås via hallen.

Rakt fram från hallen nås det härliga vardagsrummet. Här har du fint ljusinsläpp, via det höga och fria läget mot Gröna Vallen. Samt fin utsikt över grönska samt Älvsborgsbron. Gott om plats för möblering, både familj och vänner får plats. Brädgolv i original samt en varm och mjuk grön ton på väggarna skapar en behaglig atmosfär.

Via den fina trätrappan kommer man upp till hemmets övervåning. Ett stort och härligt rum möter dig. Gott om plats för både dubbelsäng och arbetsplats om så önskas. Samt bra förvaring, både i dubbelgarderoben, men även i ett smart utrymme ovanför toaletten. Fönster åt två håll släpper in ljuset även på den övre våningen. Kan med lätthet delas för att skapa ett mer privat sovrum, se alternativ planskiss. Vitmålade brädgolv och väggar i vitt. Den framtagna murstocken skapar karaktär och ger själ till rummet.

Innanför rummet nås vindsdörren, där utanför finns ett av de två förråden som tillhör hemmet. Det andra ligger i källaren.

På denna våningen ligger även hemmets andra sovrum, som idag används som barnrum. Dubbelsäng inryms även i detta rum, om man vill använda det som Master Bedroom. Murstocken, snedtaket och de framtagna bjälkarna ger rummet en ombonad och mysig känsla. Himlen är din närmsta granne i detta rum, då den ständigt är närvarande via de tre unika och stora fönstren. Vitmålade brädgolv samt vita väggar även här. En dubbelgarderob löser förvaringen.

Praktiskt nog finns även på övre plan en toalett. Tvättställ, wc samt plats för förvaring. Vitmålad med framtagna bjälkar även här.

Ett unikt hem, som är väl värt att besöka. Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
520 kr/månad
Elektricitet
320 kr/månad
Försäkring
200 kr/månad
Personer i hushåll
3
Kommentar
Dessa kostnader är rörliga och kan variera med avtal och förbrukning.

Byggnad

Byggår
1927
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej

Förening

Namn
Bostadsföreningen Vallen nr 2 u.p.a.
Om föreningen
Bf VaIIen 2 upa är en liten förening med endast 8 lägenheter där medlemmarna förvaltar fastigheten Göteborg Kungsladugård 9:6. Föreningen är en bostadsförening som bildades 1927. Föreningen äger marken. Föreningen anordnar två gemensamma städ och fixardagar där medlemmarna umgås och grillar tillsammans. För att hålla snyggt och fint resten av året finns ett rullande schema med månadsansvar för att städa allmänna utrymmen, städa gården, klippa gräs och på vintern snöskottning. Enklare underhåll på huset löser föreningen själva i mån av tid, vilja och kunskap. Styrelsen vill ha ett kort informativt möte med köparen för att i huvudsak informera personen om hur föreningen fungerar. I samband med detta kan medlemskapsansökan signeras. Föreningen står för vatten, avlopp, värme, sophämtning och ett elavtal som täcker allmänna utrymmen (källare/tvättstuga, trapphus, vind och trädgård). Fastigheten är ansluten till Göteborg Energi avseende fjärrvärme. Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ej av BF.
Äger föreningen marken
Ja
Renoveringar
Utförda renoveringar
2022 - Dränering, relining av bottenplattan, ny brunn vid vattenutkastaren på gården, avlopp från husfasad till anslutning utanför tomtgräns, avloppsledning under
bottenplattan, nya dagvattenledningar på framsidan samt fuktskydd av grundmur under mark
2020 - TV-inspektion och rensning av dagvatten och avlopp i mark och under bottenplattan
2019 - Föreningen installerade ett gemensamt brandlarm-) med sensorer i alla lägenheter och i trappuppgångarna (detta ger en rabatt på hemförsäkringen), OV K
2016 - Gemensamt upphandlat förbättrat brandskydd av Lägenhetsdörrar
2013 - Omläggning av tak, ommålning av fasad och fönster mot gatan
2009 - Installation av egen fjärrvärmecentral
2008 - Ommålning av fasad mot gården, totalrenovering av fönster mot gården
2007 - Renovering av tvättstuga och torkrum
2005 - Totalrenovering av fönster mot gatan
2004/2005 - Byte av radiatorventiler
Andel Av Årsavgift
11.055 %
Andel i BRF
11.093 %

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson