Såld

GÖTEBORG / KUNGSLADUGåRD - GRöNA VALLEN 7B

Gröna vallen 7B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 495 000 kr
Boarea
37 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1 R.O.K.
Förening
BRF Vallen Nr 1

Landshövdingepärla med nyrenoverat badrum!

Väbevarad etta i pittoreskt landshövdingehus gemytliga kvarter. En stor portion charm i populär förening med låg avgift

Landshövdingepärla med nyrenoverat badrum!

I ljuva Kungsladugård finner ni denna charmiga och välplanerade etta högst upp i huset med fantastisk utsikt över Gröna Vallen och bort mot Älvsborgsbron. Renoverat badrum från 2022 och tidstypiskt kök samt genomgående fina ytskikt vilket resulterar i en perfekt kombination där det nya möter det gamla.

Här bor ni mitt i historiska Kungsladugård med mycket goda förbindelser in till stadens puls. Ett stenkast bort finner ni Mariaplan med många trevliga restauranger och caféer. Slottsskogen med alla sina promenadstråk och härligheter ligger alldeles i området. Ett underbart hem i en underbar stadsdel!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 495 000 kr
Månadsavgift
2 483 kr, Inkl vatten och kabel-TV. Utöver månadsavgiften tillkommer 523 kr/mån som avser värme.
Boarea
37 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
1 R.O.K.
Våningsplan
3/3

Interiör

Interiör
Interiör: Välkomna in i detta charmiga och trivsamma landshövdingehem. Högst upp i huset, bakom en vacker originaldörr med glasinfattning når ni detta hem. I hallen finns både bra avhängningsmöjligheter rakt fram och ytterligare förvaring i inbyggd garderob till höger som döljs av en fin spegeldörr målad i en ljus blågrön ton vilket blir en finfin kontrast till de ljusa väggarna. För den som vill finns här också plats för mindre hallmöbel. Väggarna går i vitt och golvet pryds av det slipade originalgolvet som löper vidare genom hela bostaden. Fönster i motsatta väderstreck tillsammans den härliga takhöjden och de vidsträckta vyerna gör att hemmet upplevs som mycket luftigt.

Rakt fram nås allrummet som är stort och lättmöblerat. Här inryms både soffa med tillhörande möblemang, bokhyllor och säng. Det vackra, spröjsade fönstret förstärker känslan av rymd och ger ljuset gott om spelrum. Från fönstret blickar ni ut över Gröna vallen och dess fria ytor och längre bort tronar Älvsborgsbron ståtligt. Väggarna är målade i tidlöst ljusgrått och det välvda taket ihop med den centrerade takrosetten och de höga fotlisterna sätter verkligen tonen för detta fantastiska landshövdingehem.

Bostadens hemtrevliga kök nås direkt till vänster från hallen och dess storlek gör att det går lika bra att umgås här. Matbord för cirka fyra kan enkelt förlängas vid middagsbjudningar och har sin givna plats intill fönstret varifrån ni blickar ut över den ljuvliga innergården. Bakom kökets vita, spårade skåpluckor med tidstypiska beslag döljer sig bra med förvaring och goda arbetsytor finns på arbetsbänkar i mörkt laminat. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, diskmaskin, kombinerad kyl/ frys samt kolfilterfläkt. Ett bevarat kallskafferi bidrar med charm och än mer förvaring. Ljusa väggar möter en framtagen tegelvägg.

Det nyrenoverade badrummet ( 2022) nås också från hallen. Inredningen går i neutrala färger med vitt, falsat kakel i halvstensförband som möter klinkergolv i oktagonläggning, vitt med svarta detaljer med underliggande golvvärme. Här finns wc, dusch med vikbara glasväggar och handfat med ovanhängande belyst spegel. All inredning går i tidstypisk stil och är från Byggfabriken.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
873 kr/månad
Elektricitet
200 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser värme.

Byggnad

Byggår
1929
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Hiss
Nej

Förening

Namn
BRF Vallen Nr 1
Om föreningen
Brf Vallen nr 1 är en äkta bostadsrättsförening med 12 lägenheter med adress Gröna Vallen 7A-C. Huset byggdes 1927 och föreningen registrerades 1997 som BRF, före det var det en bostadsförening som bildades i samband med att huset byggdes. De äger sin mark. Den sammanlagda bostadsarean uppgår till 528 kvm. Ekonomisk förvaltning sköts av Nabo. Föreningens ekonomi är otroligt god med en mycket låg belåning. Huset är i fint skick och ekonomin fortsatt sund. Föreningen har som mål att hålla kostnader på avgifter nere men balanserat mot bibehållet värde i en välskött fastighet. Det finns en diskussion i styrelsen om en höjning av avgifterna, denna hänger ihop med att ta höjd för dyrare driftskostnader och kommande underhåll, hur mycket och om, kommer diskuteras under våren inför årsmötet i april.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Av arbetet med framsidan återstår byte av balkonger som är kostsamt samt underhåll av taket som börjat läcka på ett par ställen, inget akut dock (det rör sig om byte av takpapp - de har haft folk på plats och taket är i fint skick, inga fuktskador på läkt eller tegel men de vill byta all papp när det ändå ska göras) Dränering av marken på framsidan är också något som diskuteras, alternativt sten närmast huskroppen innan de åter anlägger de rabatter som blev ödelagda vid ommålningen.

2022 Fasadmålning på framsidan. (ang målningen kan sägas att fasaden skrapades helt trä-ren och beströks med linoljefärg vilket kommer bli kostnadseffektivt på sikt då det kommer räcka med att bättringsmåla många år framöver. Detta arbete kommer även göras på fasaden mot gården men det dröjer ännu några år)
2022 Godkänd OVK
2020 Portdörrar till uppgångarna 7 a (två dörrar), 7b och 7c renoverades.
2018 Nya armaturer över ytterdörrar, portdörr och i portgången.
2015: Ommålning av fasad. Brandsäkringsåtgärder av föreningens samtliga dörrar. Balkongernas plåträcken är utbytta.
2011-2012: Omfattande plåtarbete på taket; plåtdetaljer byttes ut, skoning av skorstenar,
ny hängränna i plåt mot innergården, övertäckta skorstenskanaler klipptes upp, tak
över skorstenspiporna sattes upp för att skydda kanalerna mot regn, samt ett
snörasskydd sattes upp på taket in mot gården
2010-2012: Renovering av samtliga fönster och nyinsatta balkongdörrar.
2009 Föreningen installerar fjärrvärmesystem
2008: Dränering av gårdssidan.
1994: Takrenovering, nytt tegel tillsammans med papp och läkt m.m.
1989: Renovering av trapphuset. All el i fastigheten byttes och 3-fas drogs fram till lägenheterna.
Andel Av Årsavgift
7.5 %
Andel i BRF
7.5 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gemensamma ytor
Föreningen har en tvättstuga belägen i källaren i B-uppgången utrustad med tvättmaskin, torktumlare och torkrum. Föreningen har även ett cykelförråd samt ett hobbyrum för måleri och snickeri.
Gårdplats
Föreningen har en underbar förträdgård och innergård där ni kan njuta av solen olika tider på dagen. Här finns både utemöbler och grillmöjligheter.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Tele 2.
Övrigt
Då föreningen är liten och beroende av medlemmarnas arbete så bör man som köpare känna till att det krävs engagemang kring trädgårdsarbete, ev styrelsearbete och städdagar. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är försäkrad genom Länsförsäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken