Snart till salu

GÖTEBORG / MAJORNA - GRöNA GATAN 45

Gröna gatan 45

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 890 000 kr
Boarea
82.7 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
HSB Brf Blåsut i Göteborg

Topprenoverad genomgångstrea i hjärtat av Majorna

Nyrenoverad och väldisponerad genomgångstrea på attraktiv adress!

Topprenoverad genomgångstrea i hjärtat av Majorna

Varmt välkomna till denna nyrenoverade och välplanerade genomgångstrea med inglasad balkong mot innergården. Lägenheten totalrenoverades så sent som under 2020. Hög standard och bekvämlighet återfinns därför i varje hörn av detta boende.

Rymligt kök med luckor i massivt trä, bänkskiva av vattentålig komposit och vitvaror av högsta kvalitet. Tilltalande planlösning med stora sociala ytor, två lugnt belägna sovrum och badrum som nyligen renoverats i samband med föreningens stambyte. Väl tilltagen, inglasad balkong, med sol större delen av dagen.

Här bosätter du dig i hjärtat av Majorna och bor med närhet till hav, motionsspår och fina grönområden. Servicebutik ligger runt hörnet och bussen går precis utanför dörren med täta förbindelser till stadskärnan och spårvagnen är ett par minuters promenad bort. Mataffär, pizzeria, bageri och skola når du inom några minuter.

HSB Brf Blåsutgatan i Göteborg är en välskött och engagerad förening där ni bland annat tar del av gemensamhetslokaler i form av festlokal/aktivitetslokal, övernattningslägenheter, tvättstugor, cykelrum och barnvagnsrum.

Välkommen till ett hem att trivas gott och länge i!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 890 000 kr
Månadsavgift
5 436 kr, Utöver månadsavgifter tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/mån som avser bredband. Total månadsavgift 5 636 kr/mån.
Boarea
82.7 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
1/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
384 715 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Ni kliver in i en rymlig hall som direkt ger en känsla av en bostad med mycket ljus och rymd. Här finns gott om plats för avhängning och extra förvaringsmöbler. På golvet ligger ett ljust klinkersgolv - väldigt tacksamt för leriga skor och barnvagnshjul. Väggarna är målade i vitt!

Köket är stort och ljust, med plats för ett matbord för minst fyra personer. Bakom släta luckor i massivt trä döljer sig bra med skåpförvaring och en rejäl bänkskiva i vattentåligt komposit ger ordentliga och bra arbetsytor. Köket är utrustat med induktionshäll (Siemens), varmluftsugn (Bosch), mikro (Bosch), fläkt (Siemens), integrerad diskmaskin (Bosch) samt två styck kyl/frys (Samsung). Stort fönsterparti som förser rummet rikligt med ljus. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger samma ljusa klinkers.

Vidare in i lägenheten ligger det rymliga vardagsrummet. Här får ni, utan problem, plats med en stor soffhörna med tillhörande möblemang och en matgrupp för sex personer. Härifrån nås bostadens ljuvliga, inglasade, balkong som ligger i ett rofyllt läge mot innergårdens lugn. På golvet ligger ett parkettgolv som går fint ihop med de ljust målade väggarna.

Det största av de två sovrummen har samma fina parkett och mörkblå målade väggar. Plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och arbetshörna finns. Förvaringen tar ett i flertal inbyggda garderober med skjutdörrar hand om längst den ena väggen. Ett fönster förser rummet med ljuvligt ljus.

Det andra sovrummet används idag som barnrum, men kan också användas som gästrum och-/eller kontorsyta. Samma smakfulla parkett pryder golvet och väggarna går här i en ljusbeige nyans. Plats för dubbelsäng finns även i detta rum. God förvaring i garderob. Ett fönster förser rummet med ljus.

Badrummet erbjuder klinkergolv med golvvärme och helkaklade vita väggar. Badrummet är avdelningsbart för separat toalett samt badrumsdel som är inrett med wc, handfat, skåp, badkar, tvättmaskin och torktumlare.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
700 kr/månad
Elektricitet
350 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
3
Kommentar
Varav två vuxna och ett barn. Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg som avser bredband.

Byggnad

Byggår
1970
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
120

Förening

Namn
HSB Brf Blåsut i Göteborg
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Blåsut är en av Göteborgs största föreningar och förvaltas av HSB. I föreningen finns 580 stycken lägenheter, samtliga bostadsrätter, dessa är fördelade på elva olika fastigheter. Fastigheterna bebyggdes mellan 1967-1970. Brf kräver individuellt medlemskap i HSB-föreningen Föreningen äger husen med tomträtt, föreningen arrenderar alltså marken av Göteborgs kommun och betalar årlig tomträttsavgäld. Tomträttsavgälden omförhandlas 2025-2026 samt 2028-2029. Detta kan medföra avgiftshöjningar. Styrelsen föreslår årliga höjningar av avgiften för att föreningen ska ha god beredskap inför detta. Föreningens ekonomi är god och stabil. Föreningen har omvandlat tre lokaler till åtta nya bostadsrätter vilket gett extra intäkter till föreningen. Avgiften höjdes senast med 3,5% under kvartal 3 2022. Avgiftshöjningen gjordes pga rådande inflationsläge, stigande driftskostnader och förändrat ränteläge. För mer information om föreningen, besök då föreningens hemsida på: https://brfblasut.se
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
- 2010: Stamspolning
- 2013/2014: Renovering av loftgångar och renovering samt utbyggnad av balkonger slutfördes.
- 2015: Det byggdes nio nya lägenheter på Gröna Gatan 32.
- 2016: Påbörjades ett vatten- och avloppsstambyte med efterföljande badrumsrenoveringar samt byte av el. Stambytet på Blåsutgatan stod klart 2018. Arbetet på Gröna gatan påbörjades i början av 2018.
- 2017: Renoverades stuprännor och hängrännor samt ny takbeläggning på Gröna gatan 41-71 och på Kabelgatan 15 A,B och C. OVK-besiktning genomfördes också.
- 2018/2019: Stambytet som har bekostats av föreningen blev klart. I samband med detta drogs även elen om i alla lägenheter (3-fas el). Bricklås samt porttelefoner installerades också.
- 2023: Ny övernattningslägenhet på Gröna Gatan 41 stod klar under 2023 med två bäddsoffor och plats för 4 personer. Samt en sprillans ny bastu på samma adress.

Enligt årsredovisningen framgår det att föreningen utför och planerar följande åtgärder under de kommande 5 åren:
- I föreningen finns det 18 st hissar, varav 3 st har bytts ut. Ombyggnation av resterande 15 st kommer att utföras. Detta kommer pågå under en treårsperiod och samtliga hissar skall vara färdiga under 2024 enligt planen.
- I underhållsplanen för de närmaste verksamhetsåren ligger omfattande invändig målning och uppfräschning av trapphus, tvättstugor och liknande gemensamma utrymmen.
- I budget ligger också utbyte av entrépartier till lägenheterna i loftgångshusen på Blåsutgatan. Antagligen leder det till att brevinkasten ersätts av postboxar i trapphusen. Detta planeras att påbörjas hösten 2022 och i första etappen gäller detta Gröna gatan 32, Blåsutgatan 1,3,5 och 7.
- Tvättstugorna på Blåsutgatan 3, 4, 5 kommer under hösten att få ett ansiktslyft i form av renovering
av golvytor. På Gröna Gatan ses möjligheten över att eventuellt investera i en modernare maskinpark kopplat till lägre el-användning och återvinning av vatten och särskild rening av mikroplaster som ett
led i att bli mer energieffektiva och miljövänliga.

Allmän information som kan vara bra att känna till:
- Föreningen har tagit beslut om att övergå till individuell mätning och debitering av el. Detta innebär att bostadsrättsföreningen kommer ta över ansvaret och leveransen av el till din lägenhet och varje medlem kommer därmed bli av med elnätsavgiften på ca 1 200kr per år. Upphandlingen pågår nu och detta planeras att vara igång till årsskiftet.
Andel Av Årsavgift
0.17056 %
Andel i BRF
0.16973 %
Parkeringar
Föreningen förfogar över ungefär lika många garage-/parkeringsplatser som det finns lägenheter. Till de lägenheter där det tillhör en parkerings-/garageplats till lägenheten ingår det i månadsavgiften, och man får lov att hyra ut sin plats om man ej nyttjar den. Utöver det disponerar föreningen över 28 garageplatser och 32 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna och till hyresgäster i föreningens kommersiella lokaler. Utöver detta har föreningen 22 avgiftsbelagda gästparkeringsplatser på Blåsutgatan. Det pågår en upphandling för att utrusta garageplatser med laddplats. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se
Tv och Bredband
Föreningen har förmånligt gruppavtal med Telia. Bredband (500/500) och Telia Lagom läggs på avgiften som ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/mån.
Övrigt
Föreningen har som policy att den som ska vara bosatt i lägenheten måste äga minst 1/10. Föreningen har en expedition med följande öppettider; måndagar kl 17:00 - 18:00 och torsdagar kl 12.00 - 13.00. Besöksadressen är Gröna Gatan 41. Telefonnummer till expeditionen är tel.nr: 031-147374. Telefontiderna som gäller är måndagar och torsdagar mellan kl 09:00 - 11:00. För att föreningen ska kunna behandla köparens medlemsansökan krävs att samtliga köpare blir medlemmar i HSB Göteborg. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*