Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - GRöNA GATAN 45

Gröna gatan 45

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 670 000 kr
Boarea
82.7 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
HSB Brf Blåsut i Göteborg

Topprenoverad genomgångstrea i hjärtat av Majorna

Nyrenoverad och väldisponerad genomgångstrea på attraktiv adress!

Topprenoverad genomgångstrea i hjärtat av Majorna

Varmt välkomna till denna nyrenoverade och välplanerade genomgångstrea med inglasad balkong mot innergården. Lägenheten totalrenoverades så sent som under 2020. Hög standard och bekvämlighet återfinns därför i varje hörn av detta boende.

Rymligt kök med luckor i massivt trä, bänkskiva av vattentålig komposit och vitvaror av högsta kvalitet. Tilltalande planlösning med stora sociala ytor, två lugnt belägna sovrum och badrum som nyligen renoverats i samband med föreningens stambyte. Väl tilltagen, inglasad balkong, med sol större delen av dagen.

Här bosätter du dig i hjärtat av Majorna och bor med närhet till hav, motionsspår och fina grönområden. Servicebutik ligger runt hörnet och bussen går precis utanför dörren med täta förbindelser till stadskärnan och spårvagnen är ett par minuters promenad bort. Mataffär, pizzeria, bageri och skola når du inom några minuter.

HSB Brf Blåsutgatan i Göteborg är en välskött och engagerad förening där ni bland annat tar del av gemensamhetslokaler i form av festlokal/aktivitetslokal, övernattningslägenheter, tvättstugor, cykelrum och barnvagnsrum.

Välkommen till ett hem att trivas gott och länge i!

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 670 000 kr
Månadsavgift
5 436 kr, Inkl värme, vatten och kabel-tv. Utöver månadsavgifter tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/mån som avser bredband. Total månadsavgift 5 636 kr/mån.
Boarea
82.7 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
1/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
384 715 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.
Interiör
Interiör: Ni kliver in i en rymlig hall som direkt ger en känsla av en bostad med mycket ljus och rymd. Här finns gott om plats för avhängning och extra förvaringsmöbler. På golvet ligger ett ljust klinkersgolv - väldigt tacksamt för leriga skor och barnvagnshjul. Väggarna är målade i vitt!

Köket är stort och ljust, med plats för ett matbord för minst fyra personer. Bakom släta luckor i massivt trä döljer sig bra med skåpförvaring och en rejäl bänkskiva i vattentåligt komposit ger ordentliga och bra arbetsytor. Köket är utrustat med induktionshäll (Siemens), varmluftsugn (Bosch), mikro (Bosch), fläkt (Siemens), integrerad diskmaskin (Bosch) samt två styck kyl/frys (Samsung). Stort fönsterparti som förser rummet rikligt med ljus. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger samma ljusa klinkers.

Vidare in i lägenheten ligger det rymliga vardagsrummet. Här får ni, utan problem, plats med en stor soffhörna med tillhörande möblemang och en matgrupp för sex personer. Härifrån nås bostadens ljuvliga, inglasade, balkong som ligger i ett rofyllt läge mot innergårdens lugn. På golvet ligger ett parkettgolv som går fint ihop med de ljust målade väggarna.

Det största av de två sovrummen har samma fina parkett och mörkblå målade väggar. Plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och arbetshörna finns. Förvaringen tar ett i flertal inbyggda garderober med skjutdörrar hand om längst den ena väggen. Ett fönster förser rummet med ljuvligt ljus.

Det andra sovrummet används idag som barnrum, men kan också användas som gästrum och-/eller kontorsyta. Samma smakfulla parkett pryder golvet och väggarna går här i en ljusbeige nyans. Plats för dubbelsäng finns även i detta rum. God förvaring i garderob. Ett fönster förser rummet med ljus.

Badrummet erbjuder klinkergolv och helkaklade vita väggar. Badrummet är avdelningsbart för separat toalett samt badrumsdel som är inrett med wc, handfat, skåp, badkar, tvättmaskin och torktumlare.
Total driftkostnad
700 kr/månad
Elektricitet
350 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
3
Kommentar
Varav två vuxna och ett barn. Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg som avser bredband.
Byggår
1970
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Övriga byggnader/Utrymmen
Till lägenheten hör ett källarförråd, belägen i samma trappuppgång.
Energiprestanda / Premiärenergital
120
Namn
HSB Brf Blåsut i Göteborg
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Blåsut är en av Göteborgs största föreningar och förvaltas av HSB. I föreningen finns 580 stycken lägenheter, samtliga bostadsrätter, dessa är fördelade på elva olika fastigheter. Fastigheterna bebyggdes mellan 1967-1970. Brf kräver individuellt medlemskap i HSB-föreningen Föreningen äger husen med tomträtt, föreningen arrenderar alltså marken av Göteborgs kommun och betalar årlig tomträttsavgäld. Tomträttsavgälden omförhandlas 2025-2026 samt 2028-2029. Detta kan medföra avgiftshöjningar. Så att föreningen ska ha god beredskap inför detta. Föreningens ekonomi är god och stabil. Föreningen har 2023/2024 omvandlat tre lokaler till åtta nya bostadsrätter vilket gett extra intäkter till föreningen. Avgifterna kommer att höjas med 8% 1/7 2024. Avgiftshöjningen sker på grund stigande driftskostnader och förändrat ränteläge. Samt för att ha ett ansvarsfullt tänk och förekomma höjd tomträttsavgäld. För mer information om föreningen, besök då föreningens hemsida på: https://brfblasut.se
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
- 2016: Påbörjades ett vatten- och avloppsstambyte med efterföljande badrumsrenoveringar samt byte av el. Stambytet på Blåsutgatan stod klart 2018. Arbetet på Gröna gatan påbörjades i början av 2018.
- 2017: Renoverades stuprännor och hängrännor samt ny takbeläggning på Gröna gatan 41-71 och på Kabelgatan 15 A,B och C. OVK-besiktning genomfördes också.
- 2018/2019: Stambytet som har bekostats av föreningen blev klart. I samband med detta drogs även elen om i alla lägenheter (3-fas el). Bricklås samt porttelefoner installerades också.
- 2023: Ny övernattningslägenhet på Gröna Gatan 41 stod klar under 2023 med två bäddsoffor och plats för 4 personer. Samt en sprillans ny bastu på samma adress.
-2019-2024:Hissrenovering
-Installation för el-bilsladdning

- Föreningen har individuell mätning och debitering av el. Detta innebär att bostadsrättsföreningen har tagit över ansvaret och leveransen av el till din lägenhet och varje medlem kommer därmed bli av med elnätsavgiften på ca 1 200kr per år.
Andel Av Årsavgift
0.17056 %
Andel i BRF
0.16973 %
Parkeringar
Föreningen förfogar över ungefär lika många garage-/parkeringsplatser som det finns lägenheter. Till de lägenheter där det tillhör en parkerings-/garageplats till lägenheten ingår det i månadsavgiften, och man får lov att hyra ut sin plats om man ej nyttjar den. Utöver det disponerar föreningen över 28 garageplatser och 32 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna och till hyresgäster i föreningens kommersiella lokaler. Utöver detta har föreningen 22 avgiftsbelagda gästparkeringsplatser på Blåsutgatan. Det pågår en upphandling för att utrusta garageplatser med laddplats. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se
Tv och Bredband
Föreningen har förmånligt gruppavtal med Telia. Bredband (500/500) och Telia Lagom läggs på avgiften som ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/mån.
Övrigt
Föreningen har som policy att den som ska vara bosatt i lägenheten måste äga minst 1/10. Föreningen har en expedition med följande öppettider; måndagar kl 17:00 - 18:00 och torsdagar kl 12.00 - 13.00. Besöksadressen är Gröna Gatan 41. Telefonnummer till expeditionen är tel.nr: 031-147374. Telefontiderna som gäller är måndagar och torsdagar mellan kl 09:00 - 11:00. För att föreningen ska kunna behandla köparens medlemsansökan krävs att samtliga köpare blir medlemmar i HSB Göteborg. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Om Majorna

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek