Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - GRöNA GATAN 37

Gröna gatan 37

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 350 000 kr
Boarea
82 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Brf Gröna Gatan 27-39

Välplanerat hem med fint kök och bad och balkong i västerläge!

Välplanerat hem beläget på en bilfri och lummig gård. Vån 2 av 3 och balkong i soligt läge.

Planlösning

Välplanerat hem med fint kök och bad och balkong i västerläge!

Tisdag 16/5 kl 17-17.30 förhandsvisas denna bostad. Vänligen anmäl dig.

Välkomna till denna välplanerade trea med balkong i soligt läge. Ett hem beläget mot en bilfri och lummig gård, nära lekplats, förskola och mataffär. Två väl tilltagna sovrum med förvaringsmöjligheter i garderober. Ljust och hemtrevligt kök med platsbyggd soffa. Praktiskt badrum med avdelningsbar toalett samt egen tvättpelare för en bekväm vardag. Goda kommunikationer utanför huset som tar dig in till stadens puls eller ut till havet smidigt. Ett bekvämt boende med närhet till det mesta.

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 350 000 kr
Månadsavgift
4 973 kr, Inkl värme, vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 90 kr som avser bredband. Total månadsavgift 5 063 kr/mån.
Boarea
82 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
2/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
467 121 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2021.
Interiör
Interiör: På andra våningen i detta trevåningshus välkomnas ni till detta hem. En rymlig och ljus trea, perfekt för familjen.
Plats för avhängning och förvaring sker i en inbyggd garderob. Väggarna är målade i ljusgrå väggfärg och på golvet ligger en ekparkett.

Köket är stort och ljust, med plats för ett matbord med platsbyggd soffa för minst fyra personer. Bakom vita släta luckor döljer sig bra med skåpförvaring och en bänkskiva i ek som ger bra arbetsytor. Köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, städskåp, skafferi, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Stort fönsterparti som förser rummet rikligt med ljus. Väggarna är målade i grön väggfärg och på golvet ligger en ekparekt.

Vidare in i lägenheten ligger vardagsrummet. Här får ni plats med en stor soffhörna med tillhörande möblemang och matgrupp för sex personer. Härifrån nås bostadens ljuvliga balkong som ligger i ett högt och fritt läge. På golvet ligger ett parkettgolv med holländskt mönster och gråmålade väggar.

Första sovrummet har en ekparkett och mörkgråa målade väggar. Plats för dubbelsäng och arbetshörna. Förvaring i flertal inbyggda garderober med överskåp. Ett fönster förser rummet med ljus.

Andra sovrummet har en ekparkett och grönmålade väggar. Plats för dubbelsäng även i detta rum. Goda förvaring i garderob. Ett fönster förser rummet med ljus.

Badrummet erbjuder klinkergolv med golvvärme och helkaklade vita väggar. Badrummet är avdelningsbart för separat toalett samt badrumsdel som är inrett med wc, handfat, skåp, badkar, tvättmaskin och torktumlare.
Total driftkostnad
1 111 kr/månad
Elektricitet
683 kr/månad
Försäkring
338 kr/månad
Kommentar
Driftkostnaderna är en uppskattad schablon enligt ekonomisk plan och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg som avser bredband.
Byggår
1964-1965
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Övriga byggnader/Utrymmen
Till varje lägenhet hör ett källarförråd.
Energiprestanda / Premiärenergital
118
Namn
Brf Gröna Gatan 27-39
Om föreningen
Brf Gröna Gatan 27-39 är en äkta bostadsrättsförening med 88 lägenheter i Göteborg. Föreningen bildades år 1993.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
2012 - Byte till säkerhetsdörrar
2016 - Tak- och fasadrenovering (höghus)
2017 - Byte av entrédörrar
2018 ca - Fasadrenovering i både hög- och låghus
2020 ca - Stamrenovering och rörarbeten i undercentral
2020 ca - Ny uteplats
2023 - Elbilsladdning installerad

För mer detaljerad information se årsredovisning från 2022 samt föreningens hemsida: https://www.gronagatan.se/

Föreningen har inga större underhåll kommande år.
Andel Av Årsavgift
1.09183 %
Andel i BRF
1.0918 %
Parkeringar
Garaget rymmer 47 bilar. In- och utfart sker från Karl-Johansgatan 98. Utanför in- och utfarten har föreningen även 6 st parkeringsplatser. Det finns också 4 st Moped/MC-parkeringar. Kösystem tillämpas på både garage- och P-platser. Förfrågan sker via kontakt med Hanna Limberg på HSB, tel 010-4422125, e-post hanna.limberg@hsb.se
Gårdplats
Föreningen har en trevlig gård med bord och stolar samt grill.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till bredband och kabel-TV via Tele2. Alla lägenheter har “tre hål i väggen” för Bredband, TV, Radio, och Telefoni. Grundutbudet ingår med en avgift som läggs på månadsavin, men går att utöka till ett rabatterat pris. Se Tele2:s webbsida för mer info www.tele2.se
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Om Majorna

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken