Till salu

GÖTEBORG / MAJORNA - GRöNA GATAN 32

Gröna gatan 32

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 650 000 kr
Boarea
55 m²
Registrerad som 1 rok i föreningen.
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1.5 R.O.K.
Förening
HSB Brf Blåsut i Göteborg

Nyproducerad lägenhet från 2014 med hög materialstandard!

Nyproducerad lägenhet från 2014 med öppen planlösning och stor uteplats med kvällssol. Bo i en havsnära miljö med goda kommunikation!

Boka visning

Förbokning krävs, boka en tid här på hemsidan eller kontakta din mäklare om du
vill ha hjälp.

Privat visning

Om du föredrar en privat visning, på plats eller digitalt, vänligen kontakta
mäklaren för att boka en tid.

Visning

Gröna gatan 32, GÖTEBORG

Planlösning

Nyproducerad lägenhet från 2014 med hög materialstandard!

I omtyckta Majorna erbjuds detta exklusiva och smakfullt färgsatta hem! Byggd så sent som år 2014 av Brf Blåsut om ca 55 kvm med en ljus och öppen planlösning. En rymlig lägenhet med egen uteplats med ljuvlig kvällssol. Modernt kök med delvis öppen planlösning som är fullt utrustat. Stort helkaklat badrum med golvvärme, tvättmaskin och torktumlare. Ljusa väggar och genomgående mattlackat vitt ekgolv ger ett modernt intryck. Här finns utrymme för både avslappning och arbete. De stora fönstren i vardagsrummet och köket släpper in rikligt med dagsljus. I det rymliga köket blir varje måltid en fröjd att tillaga.

Här bosätter du dig med närhet till hav, motionsspår och fina grönområden. Nära till vackra Slottsskogen, Linnéstadens puls och kulturområde med Röda Sten, bad, mataffärer, apotek, bank, restauranger och goda kommunikationer.

HSB Brf Blåsutgatan i Göteborg är en välskött och engagerad förening där ni bland annat tar del av gemensamhetslokaler i form av festlokal/aktivitetslokal, övernattningslägenheter, tvättstugor, cykelrum och barnvagnsrum. På baksidan av huset på Gröna gatan 32 finns en fantastisk inhägnad innergård där odlingslådor och grillmöjligheter finns att tillgå.

Välkommen till ett hem att trivas gott och länge i!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 650 000 kr
Månadsavgift
3 868 kr, Inkl värme och vatten. Utöver månadsavgifter tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/mån som avser bredband och TV. Total månadsavgift 4 068 kr/mån. Brf har individuell mätning och debitering av el.
Boarea
55 m² Registrerad som 1 rok i föreningen.
Rum
1.5 R.O.K.
Våningsplan
1/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
302 833 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2023.

Interiör

Interiör
Interiör: I den välkomnande hallen finns gott om avhängningsmöjligheter till vänster. I motsatts riktning når ni hemmets rymliga och tacksamma Walk-In-Closet. På golvet ligger ett praktiskt klinkergolv i sobert beige. Utöver det har lägenheten genomgående ekparkett som är vit och mattlackerat.

Vidare in i hemmet, hittar ni det ljusa vardagsrummet. Rummet ligger delvis integrerat med köket och bildar ett stort och trevligt utrymme som är perfekt att umgås i. De stora fönstren ger ljuset gott om spelrum och tillsammans med den generösa takhöjden skapas en härlig atmosfär. Plats finns för soffgrupp med tillhörande möblemang, samt större matsalsmöbel. Väggarna har målats i den behagliga färg "blushing peach".

Från vardagsrummet når ni också den rymliga uteplatsen som tillhör bostaden, på ca 14 kvm. Här är det lätt att tänka sig härliga middagar i goda vänner lag. Gott om plats för flera sittgrupper finns - varför inte en loungegrupp och en matgrupp? Njut av den sista kvällssolen tack vare det nordvästliga läget!

Det påkostade köket, som är fullt utrustat, ger en bekväm livsstil. Moderna köksluckor i matt vit ger en effektfull kontrast ovan bänkskivan i svart. Stilfullt stänkskydd i glas. Maskinparken består av kyl/frys, spishäll, integrerad ugn, fläkt och diskmaskin.

Hemmets insynsskyddade sovrum ligger i ett tyst och rofullt läge. Här ryms utan problem, en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Tacksam förvaring finns i form av två stora garderober med praktiska skjutdörrar. Gröna sköna gatan återspeglas i väggarna smakfulla kulör.

Till vänster om hallen nås det smakfulla badrummet. Stort badrum med helkaklade väggar i vitt blir en stilren kombination med klinkergolv i naturtoner. Utrustat med dusch med vikbar glasvägg, handdukstork, toalett, golvvärme, tvättmaskin och torktumlare.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
700 kr/månad
Elektricitet
350 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg som avser bredband och TV. Brf har individuell mätning och debitering av el.

Byggnad

Byggår
1970 (2014)
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
117

Förening

Namn
HSB Brf Blåsut i Göteborg
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Blåsut är en av Göteborgs största föreningar och förvaltas av HSB. I föreningen finns 580 stycken lägenheter, samtliga bostadsrätter, dessa är fördelade på elva olika fastigheter. Fastigheterna bebyggdes mellan 1967-1970. Brf kräver individuellt medlemskap i HSB-föreningen Föreningen äger husen med tomträtt, föreningen arrenderar alltså marken av Göteborgs kommun och betalar årlig tomträttsavgäld. Tomträttsavgälden omförhandlas 2025-2026 samt 2028-2029. Detta kan medföra avgiftshöjningar. Så att föreningen ska ha god beredskap inför detta. Föreningens ekonomi är god och stabil. Föreningen har 2023/2024 omvandlat tre lokaler till åtta nya bostadsrätter vilket gett extra intäkter till föreningen. Avgifterna kommer att höjas med 8% 1/7 2024. Avgiftshöjningen sker på grund stigande driftskostnader och förändrat ränteläge. Samt för att ha ett ansvarsfullt tänk och förekomma höjd tomträttsavgäld. För mer information om föreningen, besök då föreningens hemsida på: https://brfblasut.se
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
- 2016: Påbörjades ett vatten- och avloppsstambyte med efterföljande badrumsrenoveringar samt byte av el. Stambytet på Blåsutgatan stod klart 2018. Arbetet på Gröna gatan påbörjades i början av 2018.
- 2017: Renoverades stuprännor och hängrännor samt ny takbeläggning på Gröna gatan 41-71 och på Kabelgatan 15 A,B och C. OVK-besiktning genomfördes också.
- 2018/2019: Stambytet som har bekostats av föreningen blev klart. I samband med detta drogs även elen om i alla lägenheter (3-fas el). Bricklås samt porttelefoner installerades också.
- 2023: Ny övernattningslägenhet på Gröna Gatan 41 stod klar under 2023 med två bäddsoffor och plats för 4 personer. Samt en sprillans ny bastu på samma adress.
-2019-2024:Hissrenovering
-Installation för el-bilsladdning

Enligt årsredovisningen framgår det att föreningen utför och planerar följande åtgärder under de kommande 5 åren:

Allmän information som kan vara bra att känna till:
- Föreningen har individuell mätning och debitering av el. Detta innebär att bostadsrättsföreningen har tagit över ansvaret och leveransen av el till din lägenhet och varje medlem kommer därmed bli av med elnätsavgiften på ca 1 200kr per år. Upphandlingen pågår nu och detta planeras att vara igång till årsskiftet.
Andel Av Årsavgift
0.1205 %
Andel i BRF
0.1205 %
Parkeringar
Föreningen förfogar över ungefär lika många garage-/parkeringsplatser som det finns lägenheter. Till de lägenheter där det tillhör en parkerings-/garageplats till lägenheten ingår det i månadsavgiften, och man får lov att hyra ut sin plats om man ej nyttjar den. Utöver det disponerar föreningen över 28 garageplatser och 32 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna och till hyresgäster i föreningens kommersiella lokaler. Utöver detta har föreningen 22 avgiftsbelagda gästparkeringsplatser på Blåsutgatan. Det pågår en upphandling för att utrusta garageplatser med laddplats. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se
Tv och Bredband
Föreningen har förmånligt gruppavtal med Telia. Bredband (500/500) och Telia Lagom läggs på avgiften som ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/mån.
Övrigt
Föreningen har som policy att den som ska vara bosatt i lägenheten måste äga minst 1/10. Föreningen har en expedition med följande öppettider; måndagar kl 17:00 - 18:00 och torsdagar kl 12.00 - 13.00. Besöksadressen är Gröna Gatan 41. Telefonnummer till expeditionen är tel.nr: 031-147374. Telefontiderna som gäller är måndagar och torsdagar mellan kl 09:00 - 11:00. För att föreningen ska kunna behandla köparens medlemsansökan krävs att samtliga köpare blir medlemmar i HSB Göteborg. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*