Såld

GöTEBORG / KUNGSLADUGåRD - GODHEMSGATAN 23A

Godhemsgatan 23A

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 100 000 kr
Boarea
42 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1 R.O.K.
Förening
BRF Godhemsstjärnan

Charmfull etta högst upp i huset!

Högst upp i huset återfinns denna välplanerade bostad med en utsökt blandning av bevarade originaldetaljer och nyrenoverade ytskikt

Planlösning

Charmfull etta högst upp i huset!

Högst upp i huset, på Godhemsgatan 23 A i attraktiva Kungsladugård, nära Mariaplan, återfinns denna välplanerade bostad med välbevarade orginaldetaljer. Charm genomsyrar hela bostaden i form av vitlaserade golvtiljor, vackra spegeldörrar samt välbevarade listverk. Rymligt allrum med utsikt mot pittoreska landshövdingefasader mot lugna Stjernsköldsgatan. Lägenheten är belägen i en landshövdingefastighet med trivsam och lummig gård.

Toppenläge mitt i Kungsladugård där ni finner det mesta i direkt närhet. Runt hörnet erbjuds ett rikt utbud av caféer, restauranger och små butiker. På kort avstånd finner ni den gemytliga lilla plaskdammen på Älvsborgsplan och med några minuters promenad når ni Slottsskogen och Botaniska trädgården. Trivsamt boende i kvarter med lång historia.

Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för att boka in en förhandsvisning!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 100 000 kr
Månadsavgift
2 703 kr, Inkl vatten, värme och Kabel-TV.
Boarea
42 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
1 R.O.K.
Våningsplan
3/3

Interiör

Interiör
Interiör: Tre trappor upp välkomnas ni till detta vackra hem där ni omedelbart slås av bostadens härliga atmosfär. Kliv in och känn er som hemma! Hallen är rymlig och sammanbinder samtliga rum. Här finns plats för avhängning direkt till höger samt en hallmöbel rakt fram, som också utan problem kan användas som en arbetshörna. Vidare förvaring finner ni strax intill i bostadens luftiga klädkammare. Brädgolvet som pryder bostadens alla golv är i original. Väggarna är ljusmålade.

Bostadens rejäla kök inrymmer idag, utan problem, en matplats för 4 personer. Ett mycket praktiskt kök med väl tilltagna arbetsytor samt utrymme för förvaring. Ljust kakel och gråa köksluckor. Utsikten från fönstret bjuder på grönska, vackra landshövdingefasader och fantastiska Slottsskogskolonin. Utrustningen består utav, spis och kyl/frys samt kolfilterfläkt.

Sovrummet/sällskapsrummet ligger till vänster från hallen och erbjuder god plats för umgänge. Ett lättmöblerat rum som både rymmer säng, soffgrupp, Tv-möbel, läs/arbetshörna samt förvaring i form av två garderober. Två vackra fönster gör att denna lägenhet är extra ljus och välkomnande. Väggarna är målade i en ljus nyans.

Badrummet är kaklat i vitt, med blå plastmatta. Här finns WC, duschkabin, handfat med kommod och spegelskåp.

En halvtrappa upp från lägenheten finns ett större vindsförråd sedan finns också ytterligare ett förråd i källaren.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
350 kr/månad
Elektricitet
200 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Driftkostnaderna är en uppskattad schablon enligt ekonomisk plan och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnad

Byggår
1932
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej

Förening

Namn
BRF Godhemsstjärnan
Om föreningen
BRF Godhemsstjärnan är en äkta bostadsrättsförening och består av 22 lägenheter där 19 av dessa upplåts som bostadsrätt och 3 av dem upplåts som hyresrätt. Byggnaden uppfördes år 1932 och föreningen bildades år 2009. Föreningen äger sin mark och påverkas således inte av höjda tomträttsavgälder. I och med de ökade driftkostnaderna så kommer föreningen höja avgiften med 5% från och med januari 2023.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Bostadsrättsföreningen följer en underhållsplan som upprättades år 2022, och sträcker sig till år 2031.

I juni 2021 gjordes en genomgång av fastigheten tillsammans med representant från styrelsen. Besiktningen genomfördes okulärt.

Tidigare utföra renoveringar, underhåll, investeringar mm, som gjort de senaste 10 åren är:
2013 - Infodring samlingsledningar, spillvatten
2014 - Grundbevarande åtgärder
2015 - Målning fasader, fönsterbyte & byte av delar av yttertak.

I föreningens underhållsplan framgår det att bland annat att föreningen planerar att utför och planera följande åtgärder under de närmaste 5 åren:
Målning av fasad, sockel, fönster, källargolv och tvättstugans väggar. Obligatorisk OVK skall göras vart 6:e år, en uppdaterad OVK-kontroll planeras att hållas år 2025. Genomgång av all allmän el planeras att göras inom 5 år.

I föreningens trivselåtgärder framgår det också att planen är att bygga ett cykelhus under sommaren 2023.
Andel i BRF
4.50003 %
Gemensamma ytor
I husets källare på Godhemsgatan 25 inrymmer tvättstuga och torkrum. På innergården finns cykelställ.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek