Såld

GÖTEBORG / KUNGSLADUGåRD - GODHEMSGATAN 23A

Godhemsgatan 23A

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 950 000 kr
Boarea
64 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
BRF Godhemsstjärnan

Gaveltvåa med möjlighet att skapa en trea

Ett hem med massor av charm, renoverat kök och härliga sällskapsytor! Möjlighet att skapa en trea.

Planlösning

Gaveltvåa med möjlighet att skapa en trea

På gaveln i huset ligger detta rymliga landshövdingehem. Bostaden är mycket välplanerad med ett rymligt sovrum och ett stort vardagsrum. Vardagsrummet badar i ljus och har två vackert spröjsade fönster åt två väderstreck. Då rummet har två härliga fönsterpartier finns här möjlighet att skapa ytterligare ett sovrum. Här finns många välbevarade originaldetaljer såsom brädgolv, spegeldörrar och fina listverk. Modernt renoverat kök med all tänkbar funktion.

Toppenläge mitt i Kungsladugård där ni finner det mesta i direkt närhet. Runt hörnet erbjuds ett rikt utbud av caféer, restauranger och små butiker. På kort avstånd finner ni den gemytliga lilla plaskdammen på Älvsborgsplan och med några minuters promenad når ni Slottsskogen och Botaniska trädgården. Trivsamt boende i kvarter med lång historia.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 950 000 kr
Månadsavgift
4 259 kr, Inkl vatten, värme och Kabel-TV.
Boarea
64 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
2/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
633 312 kr. Baserad på senaste årsredovisning.

Interiör

Interiör
Interiör: Två trappor upp och belägen på husets gavel välkomnas ni in i detta hem. Hallen är väl tilltagen och här finns gott om plats för avhängning vid den platsbyggda hallmöbeln till vänster samt ytterligare förvaring i en större inbyggd garderob. Plats för ytterligare hallmöbel finns också för den som önskar det. Väggar målade i Jotuns behagliga "Kryddgrönt" (färgkod 8222) möter det vackra brädgolvet i original som slipats och behandlats med Osmo hårdvaxolja (pigmenterad 3040 vit).

Till höger från hallen ligger köket som renoverades 2019. Modern skåpinredning i vitt med gott om förvaring. Utrustning består av integrerad diskmaskin, kyl/frys, induktionshäll, kolfilter fläkt med motor samt integrerad ugn och mikrovågsugn. Bänkskivan av kompositsten från Ikea ger goda arbetsytor. Framme vid fönstret har köksbordet, för fyra, sin givna plats. Väggarna pryds av Jotuns "Ljusgrå" (färgkod 9904) och på golvet finns framtaget brädgolv, behandlat med Osmo hårdvaxolja.

Vardagsrummet ligger längst till vänster från hallen och är utan tvekan hemmets vackraste rum. Dels på grund av sitt härliga gavelläge, men framförallt tack vare de två fönsterpartierna som tillåter ljuset att flöda fritt. Här kan man med enkla medel skapa ett sovrum till, för att på så vis skapa en trea. Vill man behålla rummet som det är idag finns det plats för soffa med tillhörande möblemang samt matsalsdel. Ett rum att umgås i, helt enkelt!

Bostadens sovrum är även det i mycket bra storlek. Här ryms enkelt dubbelsäng med tillhörande möblemang och klädförvaring i två garderober. Längs med väggen mot vardagsrummet kan ni båda ha arbetsplats eller en hel garderobsvägg om mer förvaring önskas. Rummets storlek ger många möjligheter.

Både vardagsrummet och sovrummet är målat i Jotuns färg "Ljusgrå" (färgkod 9904). Även dessa golv är slipade och behandlade med hårdvaxolja från märket Osmo.

Badrummet nås från hallen och har väggar i vitt och en gråmålad plastmatta på golvet, som nyligen fräschats upp. Här finns badkar, wc, handfat och spegelskåp.

Välkommen till ett hem att trivas i!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
1 006 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
217 kr/månad
Personer i hushåll
3
Kommentar
Varav 1 barn. Detta är riktvärden som kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser bredband/TV.

Byggnad

Byggår
1932
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej

Förening

Namn
BRF Godhemsstjärnan
Om föreningen
BRF Godhemsstjärnan är en äkta bostadsrättsförening och består av 22 lägenheter där 19 av dessa upplåts som bostadsrätt samt 1 lokal. Utöver detta finns 3 hyresrätter och kan som kan ses som dolda intäkter då intäkterna från dessa tillfaller föreningen den dagen de upplåts som bostadsrätt. Byggnaden uppfördes år 1932 och föreningen bildades år 2009. Fastigheterna består av ett flerbostadshus med fyra uppgångar. Föreningen äger sin mark och påverkas således inte av höjda tomträttsavgälder. I och med de ökade driftkostnaderna så kommer föreningen höja avgiften med 5% från och med januari 2023.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Bostadsrättsföreningen följer en underhållsplan som upprättades år 2022, och sträcker sig till år 2031.

I juni 2021 gjordes en genomgång av fastigheten tillsammans med representant från styrelsen. Besiktningen genomfördes okulärt.

Tidigare utföra renoveringar, underhåll, investeringar mm, som gjort de senaste 10 åren är:
2013 - Infodring samlingsledningar, spillvatten
2014 - Grundbevarande åtgärder
2015 - Målning fasader, fönsterbyte & byte av delar av yttertak.

I föreningens underhållsplan framgår det att bland annat att föreningen planerar att utför och planera följande åtgärder under de närmaste 5 åren:
Målning av fasad, sockel, fönster, källargolv och tvättstugans väggar. Obligatorisk OVK skall göras vart 6:e år, en uppdaterad OVK-kontroll planeras att hållas år 2025. Genomgång av all allmän el planeras att göras inom 5 år.

I föreningens trivselåtgärder framgår det också att planen är att bygga ett cykelhus under sommaren 2023.
Andel i BRF
6.75119 %
Parkeringar
Föreningen har egna p-platser (7 st parkeringar + 2 garageplatser) som de boende kan hyra, med separat kö. Dessa kostar cirka 450 kr/mån. Boendeparkering gäller i området. För mer information, https://goteborg.se/wps/portal/start/parkeringstillstand-och-parkeringsplatser/parkeringstillstand/boendeparkeringstillstand
Gårdplats
Huset ingår i ett så kallat storgårdskvarter. På bostadsrättsföreningens del av innergården finns det trädgårdsmöbler, pallkragar och cykelställ. Under sommaren 2022 byggdes också en trevlig trall som gör sig fint med trädgårdsmöblerna.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Tele2, där basutbudet för kabel-TV ingå i månadsavgiften.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Grundförsäkring genomfördes 2014.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek