Till salu

GöTEBORG / KUNGSLADUGåRD - GODHEMSGATAN 13C

Godhemsgatan 13C

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 395 000 kr
Boarea
32.5 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1 R.O.K.
Förening
Brf Godhemsgatan 13
Ljuv landshövdingepärla i gemytligt kvarter!

Boka visning

Förbokning krävs, boka en tid här på hemsidan eller kontakta din mäklare om du
vill ha hjälp.

Privat visning

Om du föredrar en privat visning, på plats eller digitalt, vänligen kontakta
mäklaren för att boka en tid.

Visning

Godhemsgatan 13C, Göteborg

Planlösning

Där Slottsskogen, Kungsladugård och Majorna möts på bästa sätt ligger denna fina och kvadratsmarta etta. Här harmoniseras mjuka nyanser fint tillsammans med vackra välbevarade detaljer. Från vardagsrummet återfinns en utsikt över Slottskogskoloniernas mysiga stugor och grönska, medan det rymliga köket vetter mot den ljuvliga innergården.

Här bor man mitt emellan Mariaplans myllrande folkliv med många krogar och vintagebutiken och Slottsskogens gröna lunga oas. Tack vare goda förbindelser alldeles utanför, tar du elvans spårvagn både in till stadens puls eller havets lugn. Underbart boende i kvarter med lång historia, helt enkelt!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 395 000 kr
Månadsavgift
2 633 kr, Utöver avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 246 kr/mån som avser bredband.
Boarea
32.5 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
1 R.O.K.
Våningsplan
1/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
359 767 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Välkommen till denna kvadratsmarta etta. Ni välkomnas av den inbjudande hallen som binder samman bostadens rum. Här finns plats för både avhängning och förvaring i två inbyggda garderober till höger. Golvet pryds av vacker parkett som slipats och oljats 2017, och väggar är klädda i det härliga tapetmönstret "Arne Jacobsen Trapez" från Boråstapeter.

Till vänster nås det trivsamma köket i tidsenlig stil. Här finns mossgröna luckor, beslag i mässing från Byggfabriken, vitt kakel och bänkskiva i rostfritt stål som bryter av fint. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis, ugn samt motorfläkt. Ett bevarat kallskafferi skänker charm och än mer förvaring. Stort fönster med fri utsikt mot innergården bidrar med en känsla av lugn och ro. I köket finns plats för ett matbord för 2-4 personer. Väggarna är här målade i kalklitir och på golvet ligger askparkett som slipats och ljusbetsats 2017.

Allrummet är öppet, ljust och lättmöblerat och rymmer både större säng samt soffa med tillhörande möblemang och bokhyllor/klädförvaring.
Vacker ekparkett möter här väggar målade i en behaglig ljusbeige ton. Det stora fönstret välkomnar ljuset och skapar ett härligt ljus i hela lägenheten. Utanför finns Slottskogskoloniernas mysiga stugor och grönska.

Badrummet nås från hallen och renoverades av tidigare ägare. Breda grå klinkerplattor och vita kakelplattor ger ett stilrent intryck. Här finns wc, en rymlig dusch och handfat med ovanhängande spegelskåp och kommod.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
596 kr/månad
Elektricitet
200 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "Övrigt" avser bredband.

Byggnad

Byggår
1934
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
140

Förening

Namn
Brf Godhemsgatan 13
Om föreningen
Brf Godhemsgatan 13 är en ombildad föreningen från mars 2016, och är idag en äkta bostadsrättsförening. Det fina landshövdingehuset uppfördes under 1934. Föreningen innehar en fastighet och upplåter 16 bostadsrättslägenheten samt 1 lägenhet med hyresrätt. Lägenhetsfördelningen är enligt följande: 13 st ettor och 4 st treor. Föreningen äger sin mark, och påverkas såldes inte av höjda tomträttsavgälder. För att långsiktigt planera föreningens ekonomi, upprättades år 2016 en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2070. Styrelsen beslutade att höja avgiften med 5% vid årsskiftet 2023/2024. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Vinden i huset omvandlades under 2020 till 4 st bostadsrättslägenheter. Försäljningarna inbringade kapital till föreningen, som gjorde att de kunde amortera av en del på lånen och även täcka kostnaderna för omläggningen av taket och de nya fönsterna mot gården.
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2020 och sträcker sig fram till 2069.

Utdrag från årsredovisningen gällande tidigare renoveringar:
2022- Innergårdens cykelförråd fick en upprustning, elarbete genomfördes och uppgradering av belystning i de gemensamma utrymmena gjordes.
2021- Slamsugning av dagvattenbrunnar, spolning och filmning av avlopp, utredning av avloppsstammar & dränering.
2020- Elbesiktning, slamsugning, renovering/nytillverkning av portparti mot Godhemsgatan. Byte av stuprör, värmeåtgärder samt fasadrenovering.
2019- Byte av tak, byte av träfasad mot gård, fönsterbyte mot gården.
2018- Ventilationsarbeten och byte av vattenmätare.

Utdrag från årsredovisningen gällande planerat underhåll:
2023- Utredning av vattenledningar, samt underhåll på innergård, tvättstuga och källarfönster.
2024- Måleriarbeten samt besiktning av taktsäkerhet.
2025- Golv- och trapparbeten.
2026- OVK, slamsugning dagvattenbrunn och byte av torktumlare
Andel Av Årsavgift
4.96034 %
Andel i BRF
5.24008 %
Parkeringar
Föreningen har sex stycken parkeringsplatser, belägna framför huset som hyrs ut till föreningens medlemmar. I dagsläget (2024-03-07) finns ingen kö till parkeringsplatserna. I dagsläget kostar en parkeringsplats 560 kr/mån. Boendeparkering gäller även i området. För mer information, https://goteborg.se/wps/portal/start/parkeringstillstand-och-parkeringsplatser/parkeringstillstand/boendeparkeringstillstand
Tv och Bredband
Kabel-TV och bredband finns att tillgå via ComHem. Basutbudet från ComHem och bredband ingår i den angivna månadsavgiften.
Övrigt
Då föreningen är liten och beroende av medlemmarnas arbete så bör man som köpare känna till att det krävs engagemang kring städning av trappuppgångar, trädgårdsarbete samt ev styrelsearbete och städdagar. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Föreningen är fullvärdes försäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektiv bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*