Såld

GöTEBORG / MAJORNA - FREDBERGSGATAN 5C

Fredbergsgatan 5C

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 495 000 kr
Boarea
49 m²
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Fredbergsgatan 5

Väldisponerad tvåa i lugna kvarter

Charmfull trettiotalstvåa med bevarade detaljer, fint genomgångsljus och helkaklat badrum med tvättmaskin!

Planlösning

Väldisponerad tvåa i lugna kvarter

Lägenheten säljs till fast pris för föreningens räkning vid ombildningen. Uthyrning utan tidsbegränsning är tillåten enligt stadgarna.

På lugna Fredbergsgatan och i det solgula huset på nummer 5, välkomnas ni till denna trevliga tvåa med gott om detaljer från husets byggår. Två rum och kök med fina umgängesytor och bevarade detaljer i form av listverk, spegeldörrar och gjutjärnselement som smyckar bostaden. Trivsamt vardagsrum med plats för både matbord och soffgrupp. Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng. Ljust kök, fullt maskinellt utrustat och plats för matbord för fyra till sex personer. Helkaklat badrum i diskreta färger med kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Här bor ni i hjärtat av Majorna i en stabil förening, med grönskande trädgård med gemensamma uteplatser och möjlighet till odling. Mycket trevligt och populärt område med närhet till det mesta såsom Slottsskogen, mataffär, restauranger och kommunikationer.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 495 000 kr
Månadsavgift
3 374 kr, Inkl värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 100 kr för digital-TV (grundutbudet hos Tele2). ändra till 3274
Boarea
49 m²
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
1/4

Interiör

Interiör
Interiör.: En halvtrappa upp så välkomnas ni in i detta hem. Hallen är generös i sin storlek med plats för både avhängning, mindre hallmöbel samt ytterligare förvaring i två stora originalgarderober bakom vackra spegeldörrar. Mattlackad trestavig ekparkett och väggar målade i en varm ljusgrå ton (S-1502-Y) är genomgående för hela hemmet.

Till höger nås köket som går i ljusa toner med vit skåpsinredning med silvriga knoppar, vitt kakel och arbetsbänk i ek. Här finns både gott om förvaring och arbetsyta. Ett bevarat skafferi skänker både charm och än mer förvaringsyta. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, fläkt, kyl/frys, diskmaskin och micro. Matbord för fyra ryms enkelt.

Vardagsrummet ligger på andra sidan hallen och här välkomnas ljuset in tack vare det stora, tredelade fönsterpartiet. Plats finns för soffa med tillhörande möblemang, arbets- eller läshörna och matgrupp om så önskas.

Sovrummet ligger intill köket och här ryms dubbelsäng och klädförvaring i inbyggd garderob.

Badrummet nås från hallen och är helkaklat med grå klinkers och vitt kakel med grå bård. Här finns wc, dusch med vikbara glasväggar och handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
500 kr/månad
Elektricitet
250 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Övrigt avser obligatoriskt tillägg för digital-TV. Övriga siffror kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Byggnad

Byggår
1937
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej

Förening

Namn
Brf Fredbergsgatan 5
Om föreningen
Brf Fredbergsgatan 5 bildades 2022 och består i dagsläget av 22 st bostadsrätter varav 4 st nyproducerade vindslägenheter som stod klara hösten 2022. Föreningen består av 875 kvm varav 127 kvm avser de nya lägenheterna på vinden. Föreningen äger sin mark och påverkas således inte av höjda tomträttsavgälder.
Äger föreningen marken
Ja
Renoveringar
Under 2022 har husets fasad och grund målats om, trapphusen målats om och samtliga lägenheter har fått nya lägenhetsdörrar insatta. Taket (papp, pannor och läkt) är också bytt 2022

Elstammar, avloppsstammar och vattenstammar byttes cirka 2010.

Ventilationssystemet är självdrag i de befintliga lägenheterna, med fläktar i alla badrum.
Alla vindslägenheterna kommer ha ett eget FTX-system var.

OVK genomförd och energideklaration ska upprättas under våren 2023.
Andel i BRF
5.43 %
Gemensamma ytor
I källaren finns gemensam tvättstuga (renoverad 2010), cykel-/barnvagnsförråd samt en större och en mindre lokal för uthyrning.

Karta

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek