Såld

GöTEBORG / MAJORNA - FREDBERGSGATAN 5B

Fredbergsgatan 5B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 225 000 kr
Boarea
37 m²
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1 R.O.K.
Förening
Brf Fredbergsgatan 5

Charmig etta på rofyllda Fredbergsgatan

Välplanerad och kvadratsmart etta med fint genomgångsljus, charmfullt kök och bevarade detaljer.

Planlösning

Charmig etta på rofyllda Fredbergsgatan

Lägenheten säljs till fast pris för föreningens räkning vid ombildningen. Uthyrning i andra hand är tillåtet utan tidsbegränsning.

På lugna Fredbergsgatan kan du förvärva denna vackra trettiotals-etta i Majorna. Du välkomnas in i en trevlig och ljus lägenhet med gott om originaldetaljer från husets byggår. En genomgångsetta med fina umgängesytor och bevarade detaljer i form av listverk, spegeldörrar och gjutjärnselement som smyckar bostaden. Tidsenligt kök med full maskinell utrustning och plats för matbord för fyra. Rymligt allrum som är lättmöblerat. Helkaklat badrum med plats för tvättmaskin.

Här bor ni i hjärtat av Majorna i en stabil förening, med grönskande trädgård med gemensamma uteplatser och möjlighet till odling. Mycket trevligt och populärt område med närhet till det mesta såsom Slottsskogen, mataffär, restauranger och kommunikationer.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 225 000 kr
Månadsavgift
2 590 kr, Inkl värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 100 kr för digital-TV (grundutbudet hos Tele2).
Boarea
37 m²
Rum
1 R.O.K.
Våningsplan
3/4

Interiör

Interiör
Interiör: Tre trappor upp välkomnas ni in i detta mysiga hem. Inbjudande hall som binder samman bostadens rum och här finns plats för både avhängning och förvaring i garderob. Genomgående ekparkett och väggar målade i en varm ljus ton är genomgående för hela hemmet.

Till höger nås det trivsamma köket i tidsenlig stil. Här finns ljusa luckor, vitt kakel och bänkskiva i ek som bryter av och skapar harmoni. Den maskinella utrustningen består av spishäll, varmluftsugn, fläkt, mikrovågsugn samt diskmaskin och kyl/frys. Ett bevarat kallskafferi med överskåp skänker charm och än mer förvaring. Stort fönster med fri utsikt mot gården och intill fönstret får du plats med ett matbord för 4 personer.

Allrummet är öppet, ljust och lättmöblerat som rymmer både större säng, soffa med tillhörande möblemang och bokhyllor/klädförvaring. Det stora, tredelade fönstret välkomnar ljuset och skapar ett behagligt ljus i hela lägenheten.

Badrummet nås från hallen och är helkaklat med grå klinkers och vitt kakel med grå bård. Här finns wc, dusch och handfat med ovanhängande spegelskåp.

Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
525 kr/månad
Elektricitet
250 kr/månad
Försäkring
175 kr/månad
Kommentar
Övrigt avser obligatoriskt tillägg för digital-TV. Övriga siffror kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Byggnad

Byggår
1937
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej

Förening

Namn
Brf Fredbergsgatan 5
Om föreningen
Brf Fredbergsgatan 5 bildades 2022 och består i dagsläget av 22 st bostadsrätter varav 4 st nyproducerade vindslägenheter som stod klara hösten 2022. Föreningen består av 875 kvm varav 127 kvm avser de nya lägenheterna på vinden. Föreningen äger sin mark och påverkas således inte av höjda tomträttsavgälder.
Äger föreningen marken
Ja
Renoveringar
Under 2022 har husets fasad och grund målats om, trapphusen målats om och samtliga lägenheter har fått nya lägenhetsdörrar insatta. Taket (papp, pannor och läkt) är också bytt 2022

Elstammar, avloppsstammar och vattenstammar byttes cirka 2010.

Ventilationssystemet är självdrag i de befintliga lägenheterna, med fläktar i alla badrum.
Alla vindslägenheterna kommer ha ett eget FTX-system var.

OVK genomförd och energideklaration ska upprättas under våren 2023.
Andel i BRF
4.28 %
Parkeringar
Föreningen har två stycken p-platser framför huset, 800kr/mån. Plats finns (kontrollerat 2023-01-01). Boendeparkering gäller i området.
Gemensamma ytor
I källaren finns gemensam tvättstuga (renoverad 2010), cykel-/barnvagnsförråd samt en större och en mindre lokal för uthyrning.
Gårdplats
På husets baksida finns gräsyta och planteringar. Plats för sittgrupp.
Tv och Bredband
Fastigheten är ansluten till Tele2.

Karta

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken