Såld

GöTEBORG / MAJORNA - FREDBERGSGATAN 5A

Fredbergsgatan 5A

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 150 000 kr
Boarea
36 m²
Areauppgifter enligt ekonomisk plan.
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1 R.O.K.
Förening
Brf Fredbergsgatan 5

Charmig etta på rofyllda Fredbergsgatan

Välplanerad och kvadratsmart etta med fint genomgångsljus, charmfullt kök och bevarade detaljer.

Charmig etta på rofyllda Fredbergsgatan

Lägenheten säljs till fast pris för föreningens räkning vid ombildningen. Uthyrning i andra hand är tillåtet utan tidsbegränsning.

På lugna Fredbergsgatan kan du förvärva denna vackra trettiotals-etta i Majorna. Du välkomnas in i en trevlig och ljus lägenhet med gott om originaldetaljer från husets byggår. En genomgångsetta med fina umgängesytor och bevarade detaljer i form av listverk, spegeldörrar och gjutjärnselement som smyckar bostaden. Tidsenligt kök med full maskinell utrustning och plats för matbord för fyra. Rymligt allrum som är lättmöblerat. Helkaklat badrum med plats för tvättmaskin.

Här bor ni i hjärtat av Majorna i en stabil förening, med grönskande trädgård med gemensamma uteplatser och möjlighet till odling. Mycket trevligt och populärt område med närhet till det mesta såsom Slottsskogen, mataffär, restauranger och kommunikationer.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 150 000 kr
Månadsavgift
2 534 kr, Inkl värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 100 kr för digital-TV (grundutbudet hos Tele2).
Boarea
36 m² Areauppgifter enligt ekonomisk plan.
Rum
1 R.O.K.
Våningsplan
1/4

Interiör

Interiör
Interiör: En trappa upp välkomnas ni in i detta mysiga hem. Inbjudande hall som binder samman bostadens rum och här finns plats för både avhängning och förvaring i garderob. Genomgående ekparkett och väggar målade i en varm ljus ton är genomgående för hela hemmet.

Till höger nås det trivsamma köket i tidsenlig stil. Här finns ljusa luckor, vitt kakel och bänkskiva i ek som bryter av och skapar harmoni. Den maskinella utrustningen består av spishäll, varmluftsugn, fläkt, mikrovågsugn samt diskmaskin och kyl/frys. Ett bevarat kallskafferi med överskåp skänker charm och än mer förvaring. Stort fönster med fri utsikt mot gården och intill fönstret får du plats med ett matbord för 4 personer.

Allrummet är öppet, ljust och lättmöblerat som rymmer både större säng, soffa med tillhörande möblemang och bokhyllor/klädförvaring. Det stora, tredelade fönstret välkomnar ljuset och skapar ett behagligt ljus i hela lägenheten.

Badrummet nås från hallen och är helkaklat med grå klinkers och vitt kakel med grå bård. Här finns wc, dusch och handfat med ovanhängande spegelskåp.

Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
575 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
175 kr/månad
Personer i hushåll
1
Kommentar
Övrigt avser 100 kr obligatoriskt tillägg om digital-TV. Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnad

Byggår
1937
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej

Förening

Namn
Brf Fredbergsgatan 5
Om föreningen
Brf Fredbergsgatan 5 bildades 2022 och består i dagsläget av 22 st bostadsrätter varav 4 st nyproducerade vindslägenheter som stod klara hösten 2022. Föreningen består av 875 kvm varav 127 kvm avser de nya lägenheterna på vinden. Föreningen äger sin mark och påverkas således inte av höjda tomträttsavgälder.
Äger föreningen marken
Ja
Renoveringar
Under 2022 har husets fasad och grund målats om, trapphusen målats om och samtliga lägenheter har fått nya lägenhetsdörrar insatta. Taket (papp, pannor och läkt) är också bytt 2022

Elstammar, avloppsstammar och vattenstammar byttes cirka 2010.

Ventilationssystemet är självdrag i de befintliga lägenheterna, med fläktar i alla badrum.
Alla vindslägenheterna kommer ha ett eget FTX-system var.

OVK genomförd och energideklaration ska upprättas under våren 2023.
Andel i BRF
4.18 %
Gemensamma ytor
I källaren finns gemensam tvättstuga (renoverad 2010), cykel-/barnvagnsförråd samt en större och en mindre lokal för uthyrning.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson