Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - FREDBERGSGATAN 3C

Fredbergsgatan 3C

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 890 000 kr
Boarea
46 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Fredberget

Väldisponerad genomgångstvåa med balkong i lugna kvarter

Charmfull trettiotalstvåa med bevarade detaljer, fint genomgångsljus och renoverat kök och bad!

Planlösning

Väldisponerad genomgångstvåa med balkong i lugna kvarter

På lugna Fredbergsgatan, i beigea huset på nummer 3, välkomnas ni till denna fantastiska trettiotalstvåa med gott om bevarade detaljer från husets byggår. Välplanerade kvadratmeter med högt i tak kombinerat med ljusa, lätta färgsättningar som ger ett ombonat och inbjudande intryck. Tack vare genomgångsläget bjuds ljuset in att dansa fritt mellan rummen.

Här uppstår det perfekta mötet mellan varsamt bevarade detaljer och modern funktionalism. De bevarade detaljer i form av framtagna och slipade brädgolv, gjutjärnselement och ett bevarat serveringsskåp utgör ett smycke i sig. Köket är mycket smakfullt renoverat med hög standard och goda arbetsytor och det glasade fönsterpartiet mot grönskan utanför välkomnar ljuset på ett underbart sätt. Balkongen blir sommartid en förlängning av köket och här ryms både soffgrupp och odlingar. Rofyllt sovrum med gott om klädförvaring i samma lugna läge mot grönskan som köket. Helkaklat badrum i neutrala färger med kombinerad tvättmaskin / torktumlare.

Här bor ni i hjärtat av Majorna i en stabil förening, med grönskande trädgård med gemensamma uteplatser och möjlighet till odling. Mycket trevligt och populärt område med närhet till det mesta såsom Slottsskogen, mataffär, restauranger och kommunikationer.

En idyll mitt i stan!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 890 000 kr
Månadsavgift
3 482 kr, Inkl värme och vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 55 kr/mån för kabel-tv samt 175 kr/mån för bredband. Den totala månadsavgiften till föreningen blir 3712 kr/mån.
Boarea
46 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
2/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
196 701 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2023.

Interiör

Interiör
Interiör: Två trappor upp i huset välkomnas ni in till denna välbevarade trettiotalstvåa. Redan innanför dörren slås ni av känslan av ljus och rymd tack vare den generösa takhöjden och genomgångslägret. I hallen som förgrenar bostadens samtliga rum, finns gott om förvaring att tillgå i en generös klädkammare rakt fram. Plats för ytterligare hallmöblemang finns. Väggarna går i en ljusgrå nyans och golvet pryds av slipat och ljuslaserat brädgolv i original som löper enhetligt genom hela bostaden.

Hemmets rymliga vardagsrum nås till höger om hallen. Tack vare ett stort fönsterparti och samma ljuvliga ljusgråa kulör som i hallen, präglas rummet av en luftig och ombonad känsla. Rummet är lättmöblerat och rymmer plats för både en större soffgrupp samt matsalsgrupp.

Det trivsamma köket, som är ett resultat av en tidlös och varsam renovering, bjuder in till matlagning och sällskap i goda vänners lag. Här stoltsera det nu med sin funktion och charm. Släta köksluckor i ljusgrått möter bänkskiva / stänkskiva av praktiskt laminat i marmorstil. Den maskinella utrustningen består av ugn (IKEA, 2023), kolfilterfläkt (Gorenje), diskmaskin (Siemens) samt kombinerad kyl / frys (Samsung 2023). Ett bevarat serveringsskåp med släta dörrar bidrar med en stor portion charm. Väggarna går i ljusgrått och golvet kläds av samma vitlaserade brädgolv.

Från köket, via två stora glasade partiet med dubbeldörrar öppnas bostadens ljuva balkong upp. Härifrån välkomnas ljuset och grönskan utanför blir en vacker fond. Öppna upp här och den svarta smidesbalkongen blir en härlig förlängning av köket med plats för både sittgrupp och odlingar.

I det rofyllda sovrummet, som även det vetter mot innergårdens lugn, sover ni gott och ostört om natten. Här ryms med lätthet en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Klädförvaringen tar tre höga garderober hand om. En något mörkare nyans av grått har målats på väggarna.

Det praktiska badrummet går i neutrala och klassiska färger. Vitt kakel möter grått klinker. Underliggande golvvärme via el bidrar med extra komfort. Badrumsinredningen består av wc, dusch med vikbara glasdörrar, handfat med kommod och med ovanhängande spegelskåp. En kombinerad tvättmaskin / torktumlare förenklar vardagsbestyret.

Varmt välkomna till ett hem att trivas i!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
744 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
214 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "Övrigt" avser både kabel-tv och bredband.

Byggnad

Byggår
1938
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
111

Förening

Namn
Brf Fredberget
Om föreningen
Brf Fredberget är en äkta förening belägen i en välskött fastighet från 1938. Föreningen registrerades under 2006 och består av 16 st bostadsrätter och 2 st lägenheter med hyresrätt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av välkända och trygga HSB. Då föreningen äger sin mark påverkas man således inte av några höjda tomträttsavgälder. Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget (kontrollerat 2024-04-11).
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
80-talet: Fasaden byttes och tilläggsisolerades och taket lades om
90-talet: Fönsterbyte
2008: Köks- och badrumsstammar byttes och samtliga kök och badrum renoverades. Ombyggnation av 15 kvm råvind till lägenhet (utfört av bostadsägaren)
2009: Huset dränerades och gården ställdes i ordning
2010: Trapphusen renoverades och värmesystemet sågs över
2012: Byggnation av balkonger till samtliga lägenheter
2014: Huset besiktigades och en ny underhållsplan upprättades
2018: Ombyggnation av 35 kvm råvind till lägenhet (utfört av bostadsägaren). Stamspolning och obligatorisk ventilationskontroll genomfördes även under 2018.
202: 1Ombyggnad av 20 kvm råvind till lägenhet (utfört av bostadsägaren). Renovering grundmur + källarfönster. Taksäkerhetsanordning (stege, brygga och skyddsräcke)

Föreningen utför och planerar följande åtgärder under de närmaste 5 åren (2023-2027):
- Ombyggnad av 35 kvm råvind till lägenhet (utförs av bostadsägaren)
- Renovering av skorsten i samband med vindsuppbyggnad
- Renovering av entrédörrar
- Byte av cirkulationspumpar
Andel Av Årsavgift
5.5204 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gårdplats
Föreningens generösa innergård är verkligen en usp för de boende. Här finns en grönskande gräsmatta med odlingslådor, utemöbler och grill för medlemmarna att tillgå.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till kabel-TV och bredband via Tele2.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheteten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa. I försäkringen ingår styrelseansvar. Hemförsäkring tecknas och bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna. Kollektivt bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek