Såld

GÖTEBORG / SANDARNA - FIXFABRIKEN - FIXFABRIKENS GATA 4

Fixfabrikens Gata 4

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
8 995 000 kr
Boarea
173 m²
Areauppgifter enligt ekonomisk plan.
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
4.5 R.O.K.
Förening
Brf Glasbruket i Majorna
Fixfabrikens bästa läge! Nu erbjuds detta hem om 173 kvm med två balkonger, generösa sällskapsytor och exklusiva materialval. Inflyttning sommar 2023.

Planlösning

Inflyttning juni/juli 2023!

Högst upp i det spektakulära tegelhuset finner ni denna unika etagelägenhet på 173 kvm som idag disponeras som 4.5 r.o.k. med öppna och rymliga sällskapsytor. Här trivs ni på första parkett med en enastående vy över hamninloppet. Utsikten är ständigt närvarande i detta hem. Här möts ni av ett hem med en otrolig utsikt över kända Göteborgska landmärken så som Älvsborgbron, Karlatornet, Eriksbergskranen och Sockerbruket. Ni erbjuds rymliga sociala umgängesytor, modern funktion och två balkonger. Kök och vardagsrum i sin halvöppna disposition blir tillsammans en härligt social del men ändå två rum där ljuset kan röra sig fritt mellan de två väderstrecken. Sovrummen ligger i privat, rofyllt läge på ovanvåningen. Två stora badrum med dusch och tvättavdelning i ena. Högst upp på våning 16 ligger loftet, med sin unika utsikt.

Själva stadsdelen är en stad i staden, ändå bor du bara minuter från folklivet. Ta hissen ner till morgonpromenaden längs med älven eller varför inte den egna båten i småbåtshamnen vid Klippan?

Granne med grönskande Sannaparken, som en del av det nya moderna bostadsområdet Fixfabriken som växer fram i Majorna, ligger Brf Glasbruket.

Här bor ni i mittemellan grönskande, lugna Sandarna och myllrande Kungsladugård, en stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt rika utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Småstadslivet gör sig påmint genom lokala fiskhandlaren Luckans fisk, charken hittar ni hos Saluhallen Majorna och fredagsblommorna hos Mariaplans florister. Slottsskogen och Sjöbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Närområdet har en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet.

Välkomna till ert nya hem!

Läs mer och se bilder på,

Säljbroschyr, se sida 97 för läge samt planskiss:

Säljbroschyr

Inredningsbroschyr, denna bostad har valt inredning Elegans, se sida 9:

Inredningsbroschyr

(Båda broschyrerna ligger under dokumentfliken för nedladdning).

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
8 995 000 kr
Månadsavgift
8 279 kr, Inkl kallvatten och uppvärmning. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 206 kr/mån som avser Tv, bredband och telefoni. Varmvatten och hushållsel avräknas efter förbrukning.
Boarea
173 m² Areauppgifter enligt ekonomisk plan.
Rum
4.5 R.O.K.
Våningsplan
14/15
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 997 205 kr. Baserad på senaste ekonomisk plan.

Interiör

Interiör
Allmän beskrivning av interiör: Högst upp i huset, öppnar sig denna, enda i sitt slag extraordinära våningen om 173 kvm!
Det är inte bara högst upp i huset utan detta hem har det högsta läget i hela Fixfabriken.
Ett exklusivt och privat läge, hemmet ligger på våning 14-15 samt våning 16 som är det spektakulära loftet. Helt avskilt från grannar på våning 15 samt 16.

Ett optimalt planerat hem med vardagsrum och kök på entréplan , omgivet av de båda balkongerna så är här himlen din närmsta granne. En rymd som är sällan skådad, med ca 8 meter från golv till taket på loftet!

Ett rymligt och lyxigt badrum finns på vardera plan. Ovanvåningen är den mer privata delen av hemmet, här återfinns de tre rymliga sovrummen, allrummet- samt att du här kommer vidare upp på loftet. Våningens milsvida panorama utsikt är dramatisk- blicka ut över hamn, älv och stad! Solnedgångarna avnjuts med fördel på balkongen, här är kvällarna svårslagna! På den andra balkongen kan ni istället avnjuta förmiddagssolen och äta lördagsfrukost i timmar. En väl genomtänkt planlösning, likt ett modernt villaboende, med sitt fria läge och stora fönsterpartier åt tre väderstreck. Känslan av stora rumsvolymer är påtaglig. Materialen i våningen är genomgående exklusivt diskreta och designen är tidlös.

Hemmets alla väggar är genomgående målade i vitgrå (NCS S1102-Y10R, glans 4-5) och golvet är genomgående en trestavsparkett i ek från Kährs (Ultramatt lack, vit, borstad för stor träkänsla. Tjocklek 15mm).

Hall
Ni välkomnas in i en rymlig hall med gott om plats för avhängning och sen ytterligare förvaring i form av tre garderober och ett städskåp till vänster. Till höger nås hemmets ensa badrum, men innan du når badrummet finns här goda förvaringsmöjligheter i form av två rymliga garderober med skjutdörrar. Redan i hallen slås ni av den otroliga utsikt som präglar detta hem då ni har en fin siktlinje rakt fram mot vardagsrumsfönstren som ligger på första parkett mot Älvsborgsbron och vattnet - en utsikt lika vacker dag som natt, sommar som vinter.

Vardagsrum
Ett fantastiskt härligt rum på gaveln med fönster i tre väderstreck där alltså utsikten är helt slående vacker och ljusinsläppet är rikligt! Rummet ramas in av de två härliga balkongerna. Fönstren har låg bröstning och vackra fönsterbänkar i kalksten. Gott om plats för social och luftig möblering.

Balkong 1
Första och största delen av balkongen är inglasad vilket ger en extra dimension och användningstiden blir många månader om året. Ett högt och fritt läge ger en härlig vy mot älvinloppet och Älvsborgsbron. Här kan ni njuta av solnedgångarna!

Balkong 2
Motsatt väderstreck och ett högt läge ut mot Majorna och med utsikt över staden.

Kök
Köket är funktionellt, rymligt och med ett modernt formspråk.
Även detta rum ligger med fönsterparti med makalös utsikt. Skåpsinredning från Marbodal med släta luckor i Sand (NCS S2005-Y20R). Bänkskiva i Kvartskomposit ( Beach Clay blankpolerad, 30mm med rak kant) möter ett matt, beige kakel, (Grynna G01 96x96mm) i rak sättning med minimal ljusgrå fog. Maskinell utrustning består av hel kyl och frys, micro, varmluftsugn, induktionshäll, fläkt och integrerad diskmaskin. Samtliga maskiner (förutom fläkten, Franke) är signerade Siemens. Köksbordet har sin givna plats framme vid fönstren.


Badrum
Våningen har två lyxiga badrum, ett på vardera våning.
Helkaklat i klassiska färger där vit matt hexagon kakel 210x240 mm stående med minimal ljusgrå fog möter grå klinkers (Retro IT Grigio 295x295 mm). Här finns wc, handfat med kommod och ovanhängande belyst spegelskåp, dusch med takdusch och glasväggar.
Där uppe finns badkar samt en tvättavdelning till höger med tvättmaskin, torktumlare samt två väggfasta skåp ovan arbetsbänken. Golvvärme är tillvalt för extra komfort i båda badrummen.

Sovrum 1
Alla sovrummen ligger på ovanvåningen i ett rofyllt och privat läge. Detta rymmer enkelt dubbelsäng med tillhörande sängbord. En lyxig klädkammare löper längs med hela ena väggen tar hand om klädförvaringen.

Sovrum 2
Perfekt som barn-, gäst- eller arbetsrum.

Sovrum 3
Rymligt sovrum, gott om plats för möblering

Allrum
På ovanvåningen finns ett rymligt allrum, perfekt för myskvällar med familjen. Härifrån tar du dig upp till loftet

Loft
Loftet har takfönster åt två väderstreck

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
1 056 kr/månad
Elektricitet
600 kr/månad
Försäkring
250 kr/månad
Kommentar
Driftkostnaderna är en uppskattad schablon enligt ekonomisk plan och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg för Tv, bredband och telefoni.

Byggnad

Byggår
2022/2023
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja

Förening

Namn
Brf Glasbruket i Majorna
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Glasbruket i Majorna består av 136 bostadsrättslägenheter. Husen står klara för inflytt under 2023. Till föreningen hör adresserna Fixfabrikens gata 2-6, Walter Bengtssons gata 1-7, Spanjolettgatan 11-13, Lantvärnsgatan 10. Kvarteret utförs med källarplan innehållande garageplatser och förråd samt några få lägenheter i kvarterets nordöstra del. Bostadshusen omger en gård ovan källarplan och ges varierande höjd mellan fyra och 16 våningar. Föreningen tecknar kollektivt elavtal och medlemmarna betalar efter egen förbrukning på avgiftsavin. Juridiska personer är tillåtet att vara bostadsrättshavare endast vid styrelsens godkännande.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Andel i BRF
1.3985 %
Parkeringar
Föreningen disponerar 42 garageplatser samt 1 parkeringsplats i fastigheten.
Gemensamma ytor
Föreningen har ingen gemensam tvättstuga. Tvättmaskin och torktumlare alternativt kombimaskin finns i varje bostadslägenhet. Föreningen har även cykelförråd på entréplan och källare, barnvagnsförråd samt soprum. Bilpool finns att tillgå i området och det planeras också för en lastcykelpool.
Gårdplats
Gemensam innergård med grönska och plats för både umgänge och lek.
Tv och Bredband
Telia Triple Play
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken