Såld

GÖTEBORG / SANDARNA - FIXFABRIKEN - FIXFABRIKENS GATA 4

Fixfabrikens Gata 4

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 795 000 kr
Boarea
38 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1.5 R.O.K.
Förening
Brf Glasbruket i Majorna

Unik lägenhet högt upp i huset med milsvid utsikt

Högklassigt boende med inglasad hörnbalkong med vidsträckta vyer!

Planlösning

Unik lägenhet högt upp i huset med milsvid utsikt

Granne med grönskande Sannaparken, som en del av det nya moderna bostadsområdet Fixfabriken som växer fram i Majorna, ligger Brf Glasbruket och detta ljusa hem i gavelläge högt upp i huset med vidsträckta vyer! Ett ytterst kvalitativt boende i populära kvarter där stadskärnan eller havet enkelt nås via en kortare cykeltur eller genom kollektivtrafiken.

Välkommen till denna unika och kvadratsmarta 1,5:a med en utsikt som många bara drömmer om! Här erbjuds ni väl utvalda materialval och sobra ytskikt vilket är genomgående i hela bostaden. Den inglasade balkongen bjuder på en svårslagen utsikt och med ett läge i väst kan ni njuta av solen större delen av dagen samt stjärnklara nätter. Bostaden är socialt och modernt disponerad med en halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Sovrumsdelen inrymmer med enkelhet säng och tillhörande sängbord samt förvaringsmöjligheter via skjutdörrsgarderob. Badrummet är stilrent och helkaklat med kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Här bor ni i mittemellan grönskande, lugna Sandarna och myllrande Kungsladugård, en stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt rika utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Småstadslivet gör sig påmint genom lokala fiskhandlaren Luckans fisk, charken hittar ni hos Saluhallen Majorna och fredagsblommorna hos Mariaplans florister. Slottsskogen och Sjöbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Närområdet har en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet.

Välkommen till en bostad där inte något lämnats åt slumpen!

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 795 000 kr
Månadsavgift
3 940 kr, Inkl kallvatten och uppvärmning. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 206 kr/mån som avser Tv, bredband och telefoni. Varmvatten och hushållsel avräknas efter förbrukning. Total månadsavgift är 3 940 kr/mån.
Boarea
38 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
1.5 R.O.K.
Våningsplan
9/13
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
677 350 kr. Beräknad utifrån föreningens lån den ekonomiska planen och intäkter från årsredovisning 2022.
Interiör
Interiör: Ta hissen upp till våning 9 där ni välkomnas in i en rymlig hall med gott om plats för avhängning. Ytterligare förvaring finns även i form av en inbyggd garderob direkt till vänster. Redan i hallen slås ni av den otroliga utsikt som präglar detta hem då ni har en fin siktlinje rakt fram mot vardagsrumsfönstren som ligger på första parkett mot Älvsborgsbron och vattnet - en utsikt lika vacker dag som natt, sommar som vinter.

Hemmets alla väggar (förutom sovrumsdelen) är genomgående målade i ljusgrå (NCS S1002-Y, glans 4-5) och golvet är genomgående en trestavsparkett i ek från Kährs (Ultramatt lack, vit, borstad för stor träkänsla, tjocklek 15mm). Sovrumsdelen är målad i en skogsgrön nyans.

Vidare in kommer ni till vardagsrummet. Ett fantastiskt härligt rum på gaveln med fönster i två väderstreck där utsikten är helt slående vacker och ljusinsläppet är rikligt! Fönstren har låg bröstning och vackra fönsterbänkar i kalksten. Gott om plats för social och luftig möblering. Förvaring tas hand om i en inbyggd garderob. Rummet förlängs med den rymliga och inglasade balkongen.

Den ljuvliga balkongen nås som sagt via vardagsrummet och köket. Balkongen är inglasad vilket ger en extra dimension och användningstiden blir många månader om året. Ett högt och fritt läge ger en härlig vy mot älvsinloppet och Älvsborgsbron. Här kan ni njuta av solnedgångarna årets alla dagar!

Köket är funktionellt, rymligt och med ett modernt formspråk. Även detta rum ligger med fönsterparti med ljus utsikt. Skåpsinredning från Marbodal med släta luckor i ljusgrå (NCS S2005-N). Bänkskiva i laminat (Marbodal, åskgrå matt 615, 30 mm med rak kant) möter ett matt, mellangrått kakel från Höganäs (Grynna G15 matt 96x96 mm) i rak sättning med minimal mellangrå fog (behandling med impregnering FB 9700). Maskinell utrustning består av kyl / frys, micro, varmluftsugn, induktionshäll, fläkt och integrerad diskmaskin. Samtliga maskiner (förutom fläkten, signerad Franke) är signerade Siemens.

Den rymliga sovrumsdelen hittas längst in i bostaden, i anslutning till vardagsrummet. Här ryms med enkelhet dubbelsäng med tillhörande sängbord. Förvaringsmöjligheter finns via skjutdörrsgarderob längs ena väggen.

Badrummet är helkaklat i klassiska färger där stående vitt kakel (200x300 mm) i rak sättning med minimal ljusgrå fog, möter mörkgrå klinkers (200x200 mm) med svartgrå fog. Underliggande golvvärme bidrar med extra komfort. Här finns wc, handfat med kommod och ovanhängande belyst spegelskåp, dusch med takdusch och vikbara glasväggar. Tvättavdelning med kombinerad tvättmaskin & torktumlare samt ett väggfast skåp ovan finns direkt till vänster. Mattsvarta detaljer och dimbar belysning förhöjer känslan ännu lite till!
Total driftkostnad
736 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Driftkostnaderna är en uppskattad schablon enligt ekonomisk plan och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg för Tv, bredband och telefoni.
Byggår
2022/2023
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Övriga byggnader/Utrymmen
Till bostaden hör ett förråd.
Namn
Brf Glasbruket i Majorna
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Glasbruket i Majorna består av 136 bostadsrättslägenheter. Husen står klara för inflytt under 2023. Till föreningen hör adresserna Fixfabrikens gata 2-6, Walter Bengtssons gata 1-7, Spanjolettgatan 11-13, Lantvärnsgatan 10. Kvarteret utförs med källarplan innehållande garageplatser och förråd samt några få lägenheter i kvarterets nordöstra del. Bostadshusen omger en gård ovan källarplan och ges varierande höjd mellan fyra och 16 våningar. Vid årsskiftet 2023/2024 höjdes månadsavgifterna med 28%. Denna höjning gjordes på grund av ökade räntekostnader. Styrelsen hoppas att kunna justera ned den längre fram om ränteläget ser annorlunda ut. Föreningen tecknar kollektivt elavtal och medlemmarna betalar efter egen förbrukning på avgiftsavin.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel Av Årsavgift
0.4743 %
Andel i BRF
0.47428 %
Parkeringar
Föreningen disponerar 42 garageplatser samt 1 parkeringsplats i fastigheten.
Gårdplats
Gemensam innergård med grönska och plats för både umgänge och lek.
Tv och Bredband
Telia Triple Play
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Om Sandarna - Fixfabriken

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet?Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek