Snart till salu

GöTEBORG / SANDARNA - FIXFABRIKEN - FIXFABRIKENS GATA 12

Fixfabrikens Gata 12

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 500 000 kr
Boarea
66 m²
Areauppgift enligt
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Bränneriet

Rymd, ljus och sociala umgängesytor

Tvåa med fantastisk rymd och social planlösning, generösa förvaringsutrymmen och balkong med härligt solläge!

Planlösning

Rymd, ljus och sociala umgängesytor

Granne med grönskande Sannaparken, som en del av det nya moderna bostadsområdet Fixfabriken som växer fram i Majorna, ligger Brf Bränneriet och detta ljusa hem! Ett ytterst kvalitativt boende i populära kvarter där stadskärnan eller havet enkelt nås via en kortare cykeltur eller genom kollektivtrafiken. Här möts ni av ett hem med en härlig rymd och sociala umgängesytor, modern funktion och solig balkong! Kök och vardagsrum är båda i generös storlek och inbjuder till umgänge. Det stora rofyllda sovrummet med sitt lugna läge mot innergården har otroligt generöst med klädförvaring i både skjutdörrsgarderob och klädkammare med fönster. Rymligt badrum med dusch och tvättavdelning. Balkong i soligt läge!

Här bor ni i mittemellan grönskande, lugna Sandarna och myllrande Kungsladugård, en stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt rika utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Småstadslivet gör sig påmint genom lokala fiskhandlaren Luckans fisk, charken hittar ni hos Saluhallen Majorna och fredagsblommorna hos Mariaplans florister. Slottsskogen och Sjöbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Närområdet har en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 500 000 kr
Månadsavgift
3 578 kr, Inkl värme. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 206 kr/mån för bredband/telefoni/tv. Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el.
Boarea
66 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
3/4
Areauppgift enligt
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
784 012 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Ni kommer in i den stora och välkomnande hallen där ni direkt märker av de generösa ytorna och den rymd som präglar detta hem. Avhängning finns direkt till höger och även i en
praktisk skjutdörrsgarderob som inrymmer mycket. Genomgående mattlackad askparkett och ljusa väggar.

Rakt fram efter hallen når ni kök till vänster och vardagsrum till höger. Köket har en L-formad arbetsdel och är signerat Marbodal. Här är det ljusgrå skåpsinredning, vita, blanka, stående kakelplattor ovan diskbänken i ljus laminat. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, mikro, induktionshäll, ugn, inbyggd fläkt och integrerad kyl/frys. Matbord för 6 personer ryms utan problem.

I vardagsrummet ryms matplats, soffa med tillhörande möblemang och tv-möbel.

Från vardagsrummet nås hemmets härliga balkong. Här ryms både sittgrupp och odlingar. Sol från strax efter lunch till senare på eftermiddagen!

Sovrummet ligger i ett tyst läge mot innergårdens lugn. Här ryms dubbelsäng med tillhörande sängbord och arbetshörna. Klädförvaring finns längs med ena väggar i en generös skjutdörrsgarderob som går i vinkel och öppnar upp sig in i en klädkammare med fönster. Väggar målade i en harmonisk grön ton.

Det rymliga och stilfulla badrummet nås från hallen med kaklade väggar i vitt och klinkers i grått. Elburen komfortvärme värmer gott om frusna tår på morgonen. Här finns wc, handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp, dusch med glasvägg tvättavdelning till höger med tvättmaskin samt ett utrymme bredvid, perfekt för förvaringsmöbel eller skötbord.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
473 kr/månad
Försäkring
267 kr/månad
Personer i hushåll
4
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser ett obligatoriskt tillägg (bredband/telefoni/tv). Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el.

Byggnad

Byggår
2021
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
53

Förening

Namn
Brf Bränneriet
Om föreningen
Brf Bränneriet bildades i mars 2017 och husen stod klara för inflytt under 2021. Föreningen består av 134 lägenheter med adress Fixfabrikens Gata 10-14 och Walter Bengtssons gata 21-39. Föreningen har tecknat kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring samt kollektivt elavtal vilket innebär medlemmarna betalar efter egen förbrukning på avgiftsavin. Ingen beslutad avgiftsändring men en prognos i den ekonomiska planen på en ökning av årsavgiften med 2% per år.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Andel Av Årsavgift
0.70942 %
Andel i BRF
0.7094 %

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*