Till salu

GÖTEBORG / SANDARNA - FIXFABRIKEN - FIXFABRIKENS GATA 10

Fixfabrikens Gata 10

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 350 000 kr
Boarea
87 m²
Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Brf Bränneriet

Rymligt och ljus trea med balkong i sydväst

Trea med väldisponerade kvadratmeter och social planlösning!

Boka visning

Förbokning krävs, boka en tid här på hemsidan eller kontakta din mäklare om du
vill ha hjälp.

Privat visning

Om du föredrar en privat visning, på plats eller digitalt, vänligen kontakta
mäklaren för att boka en tid.

Visning

Fixfabrikens Gata 10, GÖTEBORG

Planlösning

Rymligt och ljus trea med balkong i sydväst

Granne med grönskande Sannaparken, som en del av det nya moderna bostadsområdet Fixfabriken som växer fram i Majorna, ligger Brf Bränneriet och denna ljusa trea! Ett ytterst kvalitativt boende i populära kvarter där stadskärnan eller havet enkelt nås via en kortare cykeltur eller genom kollektivtrafiken. Här möts ni av ett hem med generösa kvadratmeter, ett underbart ljusinsläpp, sociala umgängesytor och en härlig utsikt över Sandarnas höjd och Sannaparkens grönska och liv. Hemmets ljuvliga balkong blir, sommartid, som ett extra rum att spendera mycket tid på. Här når solen er från tidig eftermiddag till kväll. Det stora rofyllda sovrummet har en hel vägg med klädförvaring bakom skjutdörrar. Det mindre sovrummet passar utmärkt som barn- arbets- eller gästrum. Rymligt badrum med praktiskt tvättavdelning!

Här bor ni i mittemellan grönskande, lugna Sandarna och myllrande Kungsladugård, en stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt rika utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Småstadslivet gör sig påmint genom lokala fiskhandlaren Luckans fisk, charken hittar ni hos Saluhallen Majorna och fredagsblommorna hos Mariaplans florister. Slottsskogen och Sjöbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Närområdet har en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet. Ett bekvämt boende med både buss och spårvagn i anslutning. Sannaparken utanför huset har en nyrenoverad lekplats som är mycket omtyckt hos de yngre i Fixfabriken med omnejd.

Välkommen till ett hem där inget lämnats åt slumpen!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 350 000 kr
Månadsavgift
5 299 kr, Inkl värme. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 206 kr/mån för bredband/telefoni/tv. Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el.
Boarea
87 m² Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
2/10
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
958 692 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Ni välkomnas in till en rymlig och praktiskt hall. Här hittar ni avhängning och förvaring i en praktisk platsbyggd garderob som säljarna låtit snickrats in och även målats in i samma nyans som väggarna - väl genomfört och uttänkt! Under hösten 2023 målades hallens väggar om i en ljus gråbeige kulör, mer exakt i Jotuns Lady Supreme (färgkod: S2502-Y". Bostaden har genomgående mattlackad, trestavig askparkett från Kährs. Materialen och färgvalen är genomgående smakfulla och harmonierar fint ihop genom hela bostaden.

Rakt fram efter hallen når ni kök och vardagsrum åt varsitt håll med fönster mot två olika håll - vilket ger ljuset fritt spelrum.

Det inbjudande köket är signerat Marbodal. Skåpsinredning i grått går fint ihop med stänkskydd och bänkskiva i kvartskomposit. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, mikro, induktionshäll, ugn, inbyggd fläkt, och inte minst fullhöjd kyl och frys i rostfritt stål. Härifrån bjuds ni på fin utsikt över föreningens rogivande och grönskande innergård. Ett större matbord för familj och vänner ryms med enkelhet. Ännu en genomgående detalj i hemmet är fönsterbänkarna i kalksten ”Jura Grau”.

I det ljusa vardagsrummet har ni fönster mot Sandarnas höjd och grönskan. I rummet ryms soffa med tillhörande möblemang, tv-möbel och bokhyllor. Här är väggar målade i Jotuns gråvita kulör (färgkod: S1002-Y). Samma trestaviga askparkett från Kährs pryder golvet.

Från vardagsrummet nås hemmets härliga balkong men ett soligt sydvästläge. Här bjuds det på gröna vyer och massvis av soltimmar. Här finns gott om plats för både sittgrupp och odlingar.

Det stora sovrummet rymmer dubbelsäng med tillhörande sängbord och klädförvaring tas väl hand om längs med en väggen bakom skjutdörrsgarderob, inredd med Elfa-system. Tack vare att väggarna här har målats i Jotuns Lady Balance "Linblå" (färgkod: 5249/3908-B01G) och att rummet vetter mot innergårdens ljuvliga lugn, inger rummet en trygg och harmonisk känsla. Här sover ni gott och stilla om natten.

Det andra sovrummet ligger även det i ett rofyllt gårdsläge och passar utmärkt som barn- arbets- eller gästrum. Två platsbyggda garderober skänker förvaringsutrymme även här. Väggarna är målade i Jotun Lady Pure "Senses" (färgkod: 2024/S3010-Y50R), som är en dov och matt puderrosa nyans.

Det mycket rymliga och stilfulla badrummet nås från hallen. Kaklade väggar i vitt i halvstensförband går fint ihop med 15x15-klinkers i grått. Här finns wc, handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp, dusch med takdusch och glasväggar, infällda spotlights samt handdukstork. Utöver detta finns en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare samt ovanliggande vit arbetsbänk med två vita och rymliga förvaringsskåp ovan.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
756 kr/månad
Elektricitet
400 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
3
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser ett obligatoriskt tillägg (bredband/telefoni/tv). Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el. Kostnad för el är en uppskattad schablon.

Byggnad

Byggår
2021
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
53

Förening

Namn
Brf Bränneriet
Om föreningen
Brf Bränneriet bildades i mars 2017 och husen stod klara för inflytt under 2021. Föreningen består av 134 lägenheter med adress Fixfabrikens Gata 10-14 och Walter Bengtssons gata 21-39. Föreningen har tecknat kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring samt kollektivt elavtal vilket innebär att medlemmarna betalar efter egen förbrukning på avgiftsavin. Föreningen har nyligen justerat månadsavgifterna med 20% på grund av ökade räntekostnader. Styrelsen hoppas att kunna justera ned den längre fram om ränteläget ser annorlunda ut. För mer information, besök föreningens hemsida på: https://brfbranneriet.brfnet.se/
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel Av Årsavgift
0.8756 %
Andel i BRF
0.8756 %
Parkeringar
Föreningen disponerar över 50 garageplatser i fastigheten varav de flesta ospecifierade för en månadsavgift om 1 400 kr och 6 fasta el-laddplatser 1 700 kr/mån + elförbrukning. Fixfabriken har en bilpoolstjänst via "Move About" där medlemmarna i föreningen har kostnadsfritt medlemskap i bilpoolen.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till Telia triple play med bredband: 100/100, Tv: Lagom, IP-telefoni
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta
Försäkring
Kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*