Såld

GÖTEBORG / SANDARNA - FIXFABRIKEN - FIXFABRIKENS GATA 10

Fixfabrikens Gata 10

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
5 500 000 kr
Boarea
94 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
4 R.O.K.
Förening
Brf Bränneriet

Rymligt och ljust hem med två balkonger

Fyra med väldisponerade kvadratmeter och social planlösning, två härliga balkonger!

Planlösning

Rymligt och ljust hem med två balkonger

Toppmodern nyproduktion med utsikt, två rymliga balkonger, två badrum och tre välplanerade sovrum. Stilrena materialval, kök från Marbodal och ett vackert askgolv. Här får du en inglasad balkong med utsikt mot Ävsborgsbron och från Master Bedroom en balkong mot den lugna grönskande gården. Bakom huset ligger Sannaparken med stora gröna ytor för aktiviteter och du finner flera restauranger, matbutiker och träningsfaciliteter på gångavstånd. Här bor du med närheten till såväl havet, naturen som centrum. Kanske gå ner till Klippan för att njuta av solnedgången eller cykla till Tångudden för ett kvällsdopp? Allt nås med cykel men vill du ta spårvagn in till stan ligger Ostindiegatans hållplats bara 500 meter bort. Välkommen till Fixfabriken, ett spännande bostadsområde med genomtänkt design som smälter in vackert i omgivningarna.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
5 500 000 kr
Månadsavgift
5 930 kr, Inkl värme. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 206 kr/mån för bredband/telefoni/tv. Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el.
Boarea
94 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.
Rum
4 R.O.K.
Våningsplan
5/10
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 045 378 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Ni välkomnas av bostadens rymliga hall där ni möts av ett ljust mattlackat askgolv från Kährs som är genomgående i hela bostaden. Väggarna är målade i en vitgrå färg. Hallen har gott om plats för förvaring i en skjutdörrsgarderob, två linneskåp samt ett städskåp. Från hallen nås hemmets två badrum.

Bostadens väl tilltagna kök har allt man kan önska. Köket har en halvöppen planlösning mot vardagsrummet och är stilfullt inrett. Köksinredningen från Marbodal är tidlös grå och går ton i ton med de ljusgrå kalkstenarna i fönsterbrädorna. Ovan bänkskivan i kvartskomposit sitter ett vitt kakel. Köket är utrustat med integrerad kyl och frys i fullhöjd, skafferi, induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, inbyggd mikro samt diskmaskin. Alla vitvaror kommer från Siemens. Ljusinsläpp från stora fönster och gott om plats för matsalsbord.


Vardagsrummet har fönster åt två håll som skänker rummet mycket ljus och skapar en härlig rymd. Här finns gott om plats för både soffgrupp och övrigt möblemang. Ett perfekt rum för umgänge med familj och vänner. Härifrån nås också bostadens inglasade balkong. 10 kvm stor öppningsbar inglasad balkong med ett högt och insynsskyddat läge med utsikt mot Älvsborgsbron. Här får man ett extrarum att njuta av året runt.


Det större sovrummet är rymligt och har gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Väggarna är målade i en stålgrå färg och på golvet ligger ljust golv i matt ask. En klädkammare tar hand om förvaringen på bästa sätt. Från detta sovrum har du utgång till hemmets andra balkong.


Utanför Master Bedroom finner ni hemmets andra balkong som ligger med utsikt över föreningens trivsamma innergård. Gården har ett vintergrönt koncept och upplevs därmed levande hela året. Även den här balkongen är rymlig och har plats för såväl loungegrupp som matbord.


I anslutning till hallen ligger det stora badrummet med ljusgrått klinkergolv med underliggande golvvärme och helkaklade väggar i vitt från Höganäs. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp, takdusch med glasdörrar samt en handdukstork. Badrummet är även utrustat med en praktisk tvättplats med fasta överskåp samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens och i taket sitter infällda dimbara spotlights.


Väggarna är målade i en mild rågkulör som harmoniserar fint med askgolvet. Detta rum passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Plats för säng, garderob och skrivhörna och med fönster ut mot gården.


Detta sovrum ligger vägg i vägg med sovrum två och har samma milda rågfärg på väggarna. Ett rum som passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Fönstret vetter ut mot gården.


Hemmets mindre badrum har grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, badkar samt handduktstork. Behaglig golvvärme och belysning med infällda dimbara spotlights.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
761 kr/månad
Elektricitet
380 kr/månad
Försäkring
175 kr/månad
Personer i hushåll
3
Kommentar
Varav 1 barn. Driftkostnaderna är en uppskattad schablon. Posten övrigt avser ett obligatoriskt tillägg (bredband/telefoni/tv). Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el.

Byggnad

Byggår
2021
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
53

Förening

Namn
Brf Bränneriet
Om föreningen
Brf Bränneriet bildades i mars 2017 och husen stod klara för inflytt under 2021. Föreningen består av 134 lägenheter med adress Fixfabrikens Gata 10-14 och Walter Bengtssons gata 21-39. Föreningen har tecknat kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring samt kollektivt elavtal vilket innebär att medlemmarna betalar efter egen förbrukning på avgiftsavin. Föreningen har nyligen justerat månadsavgifterna med 20% på grund av ökade räntekostnader. Styrelsen hoppas att kunna justera ned den längre fram om ränteläget ser annorlunda ut. För mer information, besök föreningens hemsida på: https://brfbranneriet.brfnet.se/
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel Av Årsavgift
0.94592 %
Andel i BRF
0.94593 %
Parkeringar
Föreningen disponerar över 50 garageplatser i fastigheten varav de flesta ospecifierade för en månadsavgift om 1 400 kr och 6 fasta el-laddplatser 1 700 kr/mån + elförbrukning. Fixfabriken har en bilpoolstjänst via "Move About" där medlemmarna i föreningen har kostnadsfritt medlemskap i bilpoolen.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till Telia triple play med bredband: 100/100, Tv: Lagom, IP-telefoni
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta
Försäkring
Kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken