Snart till salu

GÖTEBORG / SANDARNA - FIXFABRIKEN - FIXFABRIKENS GATA 10

Fixfabrikens Gata 10

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 850 000 kr
Boarea
87 m²
Areauppgift enligt
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Brf Bränneriet

Fantastisk trea med fritt läge!

Gaveltrea med fönster åt tre håll, genomtänkt färgsättning, en härlig balkong mot Sandarnas höjd samt utsikt över takåsarna bort mot Sannaparken!

Planlösning

Fantastisk trea med fritt läge!

Planerad säljstart oktober 2023!

tillträde önskas mars 2024, viss flexibilitet finns.

Hör av dig till mäklaren för möjlighet till förhandsvisning samt fler bilder.

Granne med grönskande Sannaparken, som en del av det nya moderna bostadsområdet Fixfabriken som växer fram i Majorna, ligger Brf Bränneriet och detta ljusa och smakfullt färgsatt hem hem! Ett ytterst kvalitativt boende i populära kvarter där stadskärnan eller havet enkelt nås via en kortare cykeltur eller genom kollektivtrafiken. Här möts ni av ett hem högt upp i huset med generösa kvadratmeter, ett underbart ljusinsläpp tack vare gavelläget, sociala umgängesytor och en härlig utsikt över föreningens takåsar och bort mot Sannaparkens grönska och liv. Hemmets stora balkong mot Sandarnas höjd, blir sommartid som ett extra rum att spendera mycket tid på. Här når solen er från tidig eftermiddag till kväll! Det stora rofyllda sovrummet har en hel vägg med klädförvaring bakom skjutdörrar. Det mindre sovrummet passar utmärkt som barn- arbets- eller gästrum. Rymligt badrum med dusch och tvättmöjligheter. Hela hemmet har en noggrann och väl utvald färgsättning som harmoniserar med varann och möts i en mycket tilltalande helhet.

Här bor ni i mittemellan grönskande, lugna Sandarna och myllrande Kungsladugård, en stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt rika utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Småstadslivet gör sig påmint genom lokala fiskhandlaren Luckans fisk, charken hittar ni hos Saluhallen Majorna och fredagsblommorna hos Mariaplans florister. Slottsskogen och Sjöbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Närområdet har en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet. Ett bekvämt boende med både buss och spårvagn i anslutning. Sannaparken utanför huset har en nyrenoverad lekplats som är mycket omtyckt hos de yngre i Fixfabriken med omnejd.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 850 000 kr
Månadsavgift
4 416 kr, Inkl värme. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 206 kr/mån för bredband/telefoni/tv. Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el.
Boarea
87 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
6/10
Areauppgift enligt
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
967 687 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Ni kommer in i den välkomnande hallen där ni finner avhängning och förvaring i en praktisk platsbyggd hylla som inrymmer mycket. Redan här lägger ni märke till den noggrant utvalda färgsättning som är genomgående för hela bostaden. Här är väggarna delvis målade i en kulör kallad ”råg” som sedan möter tapeten ”Dahlia garden” från Boråstapeter och utöver det är taket målat i Jotuns ”Natural Clay”. Bostaden har genomgående mattlackad, trestavig askparkett från Kährs.

Rakt fram efter hallen når ni kök och vardagsrum åt varsitt håll med fönster i två väderstreck i båda rummen, mycket ovanligt.

Köket är signerat Marbodal. Här är det vit skåpsinredning, stänkskydd och bänkskiva i kvartskomposit. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, mikro, induktionshäll, ugn, inbyggd fläkt, fullhöjd kyl och frys i rostfritt stål. Härifrån bjuds ni på fin utsikt över föreningens takåsar och bort mot parkens grönska. Matbord för familj och vänner ryms enkelt. Väggar målade i ”Råg”. Ännu en genomgående detalj i hemmet är fönsterbänkarna i kalksten ”Juru grau”.

I vardagsrummet har ni då även här fönster åt två håll, dels bort mot älven och Eriksberg men också upp mot Sandarnas höjd och grönska. I rummet ryms soffa med tillhörande möblemang, tv-möbel och bokhyllor. Väggar målade i ”Råg” även här.

Från vardagsrummet nås hemmets härliga balkong på hörnet av huset i soligt sydvästläge. Här bjuds på vidsträckta vyer och många soltimmar. Här finns gott om plats för både sittgrupp och odlingar.

Det stora sovrummet rymmer dubbelsäng med tillhörande sängbord och klädförvaring finns längs med en väggen i en skjutdörrsgarderob, inredd med Elfa-system. Från fönstret här ser ni Karlatornet torna upp sig på andra sidan älven. Väggar målade i ”Guldockra”.

Det andra sovrummet ligger i rofyllt gårdsläge och passar utmärkt som barn- arbets- eller gästrum. En platsbyggd garderob skänker förvaringsutrymme även här. Väggar i ”Ljungrosa”.

Det rymliga och stilfulla badrummet nås från hallen med kaklade väggar i vitt i halvstensförband och 15x15-klinkers i grått med underliggande golvvärme. Här finns wc, handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp, dusch med takdusch, infällda spotlights samt handdukstork. Utöver detta finns en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare samt ovanliggande vit arbetsbänk med två vita förvaringsskåp ovan. Som en extra detalj, för att skapa än mer känsla och värme, är tak och dörrkarm inmålat i Jotuns ”Organic green”.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
1 059 kr/månad
Elektricitet
583 kr/månad
Försäkring
89 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser ett obligatoriskt tillägg (bredband/telefoni/tv). Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el.

Byggnad

Byggår
2021
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
53

Förening

Namn
Brf Bränneriet
Om föreningen
Brf Bränneriet bildades i mars 2017 och husen stod klara för inflytt under 2021. Föreningen består av 134 lägenheter med adress Fixfabrikens Gata 10-14 och Walter Bengtssons gata 21-39. Föreningen har tecknat kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring samt kollektivt elavtal vilket innebär medlemmarna betalar efter egen förbrukning på avgiftsavin. Föreningen har inte gjort något ändring av månadsavgifterna hittills sedan bygget stod klart, men en förändring planeras att göras vid årsskiftet. Varken lånevillkor eller budget är klart ännu, så vad och med hur mycket är inte beslutat.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Andel Av Årsavgift
0.87562 %
Andel i BRF
0.87562 %

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*