Såld

GÖTEBORG / SANDARNA - FIXFABRIKEN - FIXFABRIKENS GATA 10

Fixfabrikens Gata 10

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 750 000 kr
Boarea
87 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Brf Bränneriet

Fantastisk trea med fritt läge!

Gaveltrea med fönster åt tre håll, genomtänkt färgsättning, en härlig balkong mot Sandarnas höjd samt utsikt över takåsarna bort mot Sannaparken!

Planlösning

Fantastisk trea med fritt läge!

Granne med grönskande Sannaparken, som en del av det nya moderna bostadsområdet Fixfabriken som växer fram i Majorna, ligger Brf Bränneriet och detta ljusa och smakfullt färgsatta hem! Ett ytterst kvalitativt boende i populära kvarter där stadskärnan eller havet enkelt nås via en kortare cykeltur eller genom kollektivtrafiken. Här möts ni av ett hem högt upp i huset med generösa kvadratmeter, ett underbart ljusinsläpp tack vare gavelläget, sociala umgängesytor och en härlig utsikt över föreningens takåsar och bort mot Sannaparkens grönska och liv. Hemmets stora balkong mot Sandarnas höjd, blir sommartid som ett extra rum att spendera mycket tid på. Här når solen er från tidig eftermiddag till kväll! Det stora rofyllda sovrummet har en hel vägg med klädförvaring bakom skjutdörrar. Det mindre sovrummet passar utmärkt som barn- arbets- eller gästrum. Rymligt badrum med dusch och tvättmöjligheter. Hela hemmet har en noggrann och väl utvald färgsättning som harmoniserar med varann och möts i en mycket tilltalande helhet.

Här bor ni i mittemellan grönskande, lugna Sandarna och myllrande Kungsladugård, en stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt rika utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Småstadslivet gör sig påmint genom lokala fiskhandlaren Luckans fisk, charken hittar ni hos Saluhallen Majorna och fredagsblommorna hos Mariaplans florister. Slottsskogen och Sjöbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Närområdet har en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet. Ett bekvämt boende med både buss och spårvagn i anslutning. Sannaparken utanför huset har en nyrenoverad lekplats som är mycket omtyckt hos de yngre i Fixfabriken med omnejd.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 750 000 kr
Månadsavgift
4 416 kr, Inkl värme. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 206 kr/mån för bredband/telefoni/tv. Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el.
Boarea
87 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
5/10
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
967 687 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Ni kommer in i den välkomnande hallen där ni finner avhängning och förvaring i en praktisk platsbyggd hylla som inrymmer mycket. Redan här lägger ni märke till den noggrant utvalda färgsättning som är genomgående för hela bostaden. Här är väggarna delvis målade i en kulör kallad ”råg” som sedan möter tapeten ”Dahlia garden” från Boråstapeter och utöver det är taket målat i Jotuns ”Natural Clay”. Bostaden har genomgående mattlackad, trestavig askparkett från Kährs.

Rakt fram efter hallen når ni kök och vardagsrum åt varsitt håll med fönster i två väderstreck i båda rummen, mycket ovanligt.

Köket är signerat Marbodal. Här är det vit skåpsinredning, stänkskydd och bänkskiva i kvartskomposit. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, mikro, induktionshäll, ugn, inbyggd fläkt, fullhöjd kyl och frys i rostfritt stål. Härifrån bjuds ni på fin utsikt över föreningens takåsar och bort mot parkens grönska. Matbord för familj och vänner ryms enkelt. Väggar målade i ”Råg”. Ännu en genomgående detalj i hemmet är fönsterbänkarna i kalksten ”Juru grau”.

I vardagsrummet har ni då även här fönster åt två håll, dels bort mot älven och Eriksberg men också upp mot Sandarnas höjd och grönska. I rummet ryms soffa med tillhörande möblemang, tv-möbel och bokhyllor. Väggar målade i ”Råg” även här.

Från vardagsrummet nås hemmets härliga balkong på hörnet av huset i soligt sydvästläge. Här bjuds på vidsträckta vyer och många soltimmar. Här finns gott om plats för både sittgrupp och odlingar.

Det stora sovrummet rymmer dubbelsäng med tillhörande sängbord och klädförvaring finns längs med en väggen i en skjutdörrsgarderob, inredd med Elfa-system. Från fönstret här ser ni Karlatornet torna upp sig på andra sidan älven. Väggar målade i ”Guldockra”.

Det andra sovrummet ligger i rofyllt gårdsläge och passar utmärkt som barn- arbets- eller gästrum. En platsbyggd garderob skänker förvaringsutrymme även här. Väggar i ”Ljungrosa”.

Det rymliga och stilfulla badrummet nås från hallen med kaklade väggar i vitt i halvstensförband och 15x15-klinkers i grått med underliggande golvvärme. Här finns wc, handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp, dusch med takdusch, infällda spotlights samt handdukstork. Utöver detta finns en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare samt ovanliggande vit arbetsbänk med två vita förvaringsskåp ovan. Som en extra detalj, för att skapa än mer känsla och värme, är tak och dörrkarm inmålat i Jotuns ”Organic green”.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
876 kr/månad
Elektricitet
400 kr/månad
Försäkring
89 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser ett obligatoriskt tillägg (bredband/telefoni/tv). Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el. Kostnad för el är en uppskattad schablon.

Byggnad

Byggår
2021
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
53

Förening

Namn
Brf Bränneriet
Om föreningen
Brf Bränneriet bildades i mars 2017 och husen stod klara för inflytt under 2021. Föreningen består av 134 lägenheter med adress Fixfabrikens Gata 10-14 och Walter Bengtssons gata 21-39. Föreningen har tecknat kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring samt kollektivt elavtal vilket innebär att medlemmarna betalar efter egen förbrukning på avgiftsavin. Föreningen har nyligen justerat månadsavgifterna med 20% på grund av ökade räntekostnader. Styrelsen hoppas att kunna justera ned den längre fram om ränteläget ser annorlunda ut. För mer information, besök föreningens hemsida på: https://brfbranneriet.brfnet.se/
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel Av Årsavgift
0.87562 %
Andel i BRF
0.87562 %
Parkeringar
Föreningen disponerar över 50 garageplatser i fastigheten varav de flesta ospecifierade för en månadsavgift om 1 400 kr och 6 fasta el-laddplatser 1 700 kr/mån + elförbrukning. Fixfabriken har en bilpoolstjänst via "Move About" där medlemmarna i föreningen har kostnadsfritt medlemskap i bilpoolen.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till Telia triple play med bredband: 100/100, Tv: Lagom, IP-telefoni
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta
Försäkring
Kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken