Såld

GÖTEBORG / SANDARNA - FIXFABRIKEN - FIXFABRIKENS GATA 10

Fixfabrikens Gata 10

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 750 000 kr
Boarea
87 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Brf Bränneriet

Fantastisk trea med fritt läge!

Gaveltrea med fönster åt tre håll, genomtänkt färgsättning, en härlig balkong mot Sandarnas höjd samt utsikt över takåsarna bort mot Sannaparken!

Planlösning

Fantastisk trea med fritt läge!

Granne med grönskande Sannaparken, som en del av det nya moderna bostadsområdet Fixfabriken som växer fram i Majorna, ligger Brf Bränneriet och detta ljusa och smakfullt färgsatta hem! Ett ytterst kvalitativt boende i populära kvarter där stadskärnan eller havet enkelt nås via en kortare cykeltur eller genom kollektivtrafiken. Här möts ni av ett hem högt upp i huset med generösa kvadratmeter, ett underbart ljusinsläpp tack vare gavelläget, sociala umgängesytor och en härlig utsikt över föreningens takåsar och bort mot Sannaparkens grönska och liv. Hemmets stora balkong mot Sandarnas höjd, blir sommartid som ett extra rum att spendera mycket tid på. Här når solen er från tidig eftermiddag till kväll! Det stora rofyllda sovrummet har en hel vägg med klädförvaring bakom skjutdörrar. Det mindre sovrummet passar utmärkt som barn- arbets- eller gästrum. Rymligt badrum med dusch och tvättmöjligheter. Hela hemmet har en noggrann och väl utvald färgsättning som harmoniserar med varann och möts i en mycket tilltalande helhet.

Här bor ni i mittemellan grönskande, lugna Sandarna och myllrande Kungsladugård, en stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt rika utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Småstadslivet gör sig påmint genom lokala fiskhandlaren Luckans fisk, charken hittar ni hos Saluhallen Majorna och fredagsblommorna hos Mariaplans florister. Slottsskogen och Sjöbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Närområdet har en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet. Ett bekvämt boende med både buss och spårvagn i anslutning. Sannaparken utanför huset har en nyrenoverad lekplats som är mycket omtyckt hos de yngre i Fixfabriken med omnejd.

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 750 000 kr
Månadsavgift
5 505 kr, Inkl värme. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 206 kr/mån för bredband/telefoni/tv. Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el.
Boarea
87 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
5/10
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
967 687 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.
Interiör
Interiör: Ni kommer in i den välkomnande hallen där ni finner avhängning och förvaring i en praktisk platsbyggd hylla som inrymmer mycket. Redan här lägger ni märke till den noggrant utvalda färgsättning som är genomgående för hela bostaden. Här är väggarna delvis målade i en kulör kallad ”råg” som sedan möter tapeten ”Dahlia garden” från Boråstapeter och utöver det är taket målat i Jotuns ”Natural Clay”. Bostaden har genomgående mattlackad, trestavig askparkett från Kährs.

Rakt fram efter hallen når ni kök och vardagsrum åt varsitt håll med fönster i två väderstreck i båda rummen, mycket ovanligt.

Köket är signerat Marbodal. Här är det vit skåpsinredning, stänkskydd och bänkskiva i kvartskomposit. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, mikro, induktionshäll, ugn, inbyggd fläkt, fullhöjd kyl och frys i rostfritt stål. Härifrån bjuds ni på fin utsikt över föreningens takåsar och bort mot parkens grönska. Matbord för familj och vänner ryms enkelt. Väggar målade i ”Råg”. Ännu en genomgående detalj i hemmet är fönsterbänkarna i kalksten ”Juru grau”.

I vardagsrummet har ni då även här fönster åt två håll, dels bort mot älven och Eriksberg men också upp mot Sandarnas höjd och grönska. I rummet ryms soffa med tillhörande möblemang, tv-möbel och bokhyllor. Väggar målade i ”Råg” även här.

Från vardagsrummet nås hemmets härliga balkong på hörnet av huset i soligt sydvästläge. Här bjuds på vidsträckta vyer och många soltimmar. Här finns gott om plats för både sittgrupp och odlingar.

Det stora sovrummet rymmer dubbelsäng med tillhörande sängbord och klädförvaring finns längs med en väggen i en skjutdörrsgarderob, inredd med Elfa-system. Från fönstret här ser ni Karlatornet torna upp sig på andra sidan älven. Väggar målade i ”Guldockra”.

Det andra sovrummet ligger i rofyllt gårdsläge och passar utmärkt som barn- arbets- eller gästrum. En platsbyggd garderob skänker förvaringsutrymme även här. Väggar i ”Ljungrosa”.

Det rymliga och stilfulla badrummet nås från hallen med kaklade väggar i vitt i halvstensförband och 15x15-klinkers i grått med underliggande golvvärme. Här finns wc, handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp, dusch med takdusch, infällda spotlights samt handdukstork. Utöver detta finns en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare samt ovanliggande vit arbetsbänk med två vita förvaringsskåp ovan. Som en extra detalj, för att skapa än mer känsla och värme, är tak och dörrkarm inmålat i Jotuns ”Organic green”.
Total driftkostnad
876 kr/månad
Elektricitet
400 kr/månad
Försäkring
89 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser ett obligatoriskt tillägg (bredband/telefoni/tv). Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el. Kostnad för el är en uppskattad schablon.
Byggår
2021
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Övriga byggnader/Utrymmen
Till bostaden hör ett vindsförråd.
Energiprestanda / Premiärenergital
53
Namn
Brf Bränneriet
Om föreningen
Brf Bränneriet bildades i mars 2017 och husen stod klara för inflytt under 2021. Föreningen består av 134 lägenheter med adress Fixfabrikens Gata 10-14 och Walter Bengtssons gata 21-39. Föreningen har tecknat kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring samt kollektivt elavtal vilket innebär att medlemmarna betalar efter egen förbrukning på avgiftsavin. Föreningen har nyligen justerat månadsavgifterna med 20% på grund av ökade räntekostnader. Styrelsen hoppas att kunna justera ned den längre fram om ränteläget ser annorlunda ut. För mer information, besök föreningens hemsida på: https://brfbranneriet.brfnet.se/
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel Av Årsavgift
0.87562 %
Andel i BRF
0.87562 %
Parkeringar
Föreningen disponerar över 50 garageplatser i fastigheten varav de flesta ospecifierade för en månadsavgift om 1 400 kr och 6 fasta el-laddplatser 1 700 kr/mån + elförbrukning. Fixfabriken har en bilpoolstjänst via "Move About" där medlemmarna i föreningen har kostnadsfritt medlemskap i bilpoolen.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till Telia triple play med bredband: 100/100, Tv: Lagom, IP-telefoni
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta
Försäkring
Kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring.

Karta

Om Sandarna - Fixfabriken

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet?Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken