Kommande

GÖTEBORG / SANDARNA - FIXFABRIKEN - FIXFABRIKENS GATA 10

Fixfabrikens Gata 10

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
5 975 000 kr
Boarea
94 m²
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
4 R.O.K.
Förening
Brf Bränneriet

Rymligt och ljust hem

Fyra med väldisponerade kvadratmeter och social planlösning, två härliga balkonger!

Planlösning

Rymligt och ljust hem

Granne med grönskande Sannaparken, som en del av det moderna bostadsområdet Fixfabriken som växer fram i Majorna, ligger Brf Bränneriet och detta ljusa och välplanerade hem! Ett ytterst kvalitativt boende i populära kvarter där stadskärnan eller havet enkelt nås via en kortare cykeltur eller genom kollektivtrafiken. Här möts ni av ett hem med ett underbart ljusinsläpp och sociala umgängesytor. Hemmets två balkonger, blir sommartid som två extra rum att spendera mycket tid på. Ett praktiskt och fint boende- perfekt för barnfamiljen eller om ni flyttar från huset. Tre bra sovrum, stort vardagsrum, kök och två badrum. Kronan på verket är de två härliga balkongerna.

Här bor ni i mittemellan grönskande, lugna Sandarna och myllrande Kungsladugård, en stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt rika utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Småstadslivet gör sig påmint genom lokala fiskhandlaren Luckans fisk, charken hittar ni hos Saluhallen Majorna och fredagsblommorna hos Mariaplans florister. Slottsskogen och Sjöbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Närområdet har en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
5 975 000 kr
Månadsavgift
4 770 kr, Inkl värme. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 206 kr/mån för bredband/telefoni/tv. Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el.
Boarea
94 m²
Rum
4 R.O.K.
Våningsplan
6/10
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 076 635 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2021.

Interiör

Interiör
Interiör: Ni välkomnas av bostadens rymliga hall där ni möts av ett ljust mattlackat askgolv från Kährs som är genomgående i hela bostaden. Väggarna är målade i en vitgrå färg. Hallen har gott om plats för förvaring i en skjutdörrsgarderob, två linneskåp samt ett städskåp. Från hallen nås hemmets två badrum.

Bostadens väl tilltagna kök har allt man kan önska. Köket har en halvöppen planlösning mot vardagsrummet och är stilfullt inrett. Köksinredningen från Marbodal är tidlös grå och går ton i ton med de ljusgrå kalkstenarna i fönsterbrädorna. Ovan bänkskivan i kvartskomposit sitter ett vitt kakel. Köket är utrustat med integrerad kyl och frys i fullhöjd, skafferi, induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, inbyggd mikro samt diskmaskin. Alla vitvaror kommer från Siemens. Ljusinsläpp från stora fönster och gott om plats för matsalsbord.


Vardagsrummet har fönster åt två håll som skänker rummet mycket ljus och skapar en härlig rymd. Här finns gott om plats för både soffgrupp och övrigt möblemang. Ett perfekt rum för umgänge med familj och vänner. Härifrån nås också bostadens inglasade balkong. 10 kvm stor öppningsbar inglasad balkong med ett högt och insynsskyddat läge med utsikt mot Älvsborgsbron. Här får man ett extrarum att njuta av året runt.


Det större sovrummet är rymligt och har gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Väggarna är målade i en stålgrå färg och på golvet ligger ljust golv i matt ask. En klädkammare tar hand om förvaringen på bästa sätt. Från detta sovrum har du utgång till hemmets andra balkong.


Utanför Master Bedroom finner ni hemmets andra balkong som ligger med utsikt över föreningens trivsamma innergård. Gården har ett vintergrönt koncept och upplevs därmed levande hela året. Även den här balkongen är rymlig och har plats för såväl loungegrupp som matbord.


I anslutning till hallen ligger det stora badrummet med ljusgrått klinkergolv med underliggande golvvärme och helkaklade väggar i vitt från Höganäs. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp, takdusch med glasdörrar samt en handdukstork. Badrummet är även utrustat med en praktisk tvättplats med fasta överskåp samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens och i taket sitter infällda dimbara spotlights.


Väggarna är målade i en mild rågkulör som harmoniserar fint med askgolvet. Detta rum passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Plats för säng, garderob och skrivhörna och med fönster ut mot gården.


Detta sovrum ligger vägg i vägg med sovrum två och har samma milda rågfärg på väggarna. Ett rum som passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Fönstret vetter ut mot gården.


Hemmets mindre badrum har grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, badkar samt handduktstork. Behaglig golvvärme och belysning med infällda dimbara spotlights.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
206 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser ett obligatoriskt tillägg (bredband/telefoni/tv). Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el.

Byggnad

Byggår
2021
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
53

Förening

Namn
Brf Bränneriet
Om föreningen
Brf Bränneriet bildades i mars 2017 och husen stod klara för inflytt under 2021. Föreningen består av 134 lägenheter med adress Fixfabrikens Gata 10-14 och Walter Bengtssons gata 21-39. Föreningen har tecknat kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring samt kollektivt elavtal vilket innebär medlemmarna betalar efter egen förbrukning på avgiftsavin. Ingen beslutad avgiftsändring men en prognos i den ekonomiska planen på en ökning av årsavgiften med 2% per år.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Andel Av Årsavgift
0.94592 %
Andel i BRF
0.94593 %

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*