Såld

GöTEBORG / VASASTADEN - ERIK DAHLBERGSGATAN 20A

Erik Dahlbergsgatan 20A

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 990 000 kr
Boarea
32 m²
Areauppgifter enligt ritning(ar)
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Palazzo di Dahlberg

Magiska studiolägenhet i hjärtat av Göteborgs centrum.

Sammanlagt 66 unika kvadratmeter golvyta skapar denna magiska studiolägenhet i hjärtat av Göteborgs centrum.

Planlösning

Magiska studiolägenhet i hjärtat av Göteborgs centrum.

Generös tvåa om sammanlagt 66 unika kvadratmeter skapar denna magiska lägenhet i hjärtat av Göteborgs centrum. Här sätter vackert bevarade originaldetaljer såsom stuckaturer och djupa fönsternischer samt noga utvalda, moderna inslag sin prägel på hela bostaden. Italienskt designkök inspirerar till spännande matlagning medan vänner och familj kan följa skådespelet från vardagsrumsdelen. Sovrummet ligger en trappa upp och bildar tillsammans med det makalösa badrummet en Master suite för bostadens ägare att koppla av efter en hektisk dag.

Här är det bara att flytta in i ett helt nytt boende mitt i hjärtat av centrala Göteborg. Direkt utanför porten upplever du storstadspulsen med omedelbar närhet till prisbelönta restauranger, caféer och shopping. Goda kommunikationer med både bil, buss, cykel och spårvagn tar dig snabbt och enkelt runt i staden. För den som önskar avkopplande grönska finns både Bältespännarparken, Vasaparken och Slottsskogen endast ett par minuter bort. Varmt välkommen att höra av dig för mer information och möjligheten att boka visning!

Innanför dörren välkomnas man av en hall med målade väggar i ljusgrå ton. Rakt fram öppnar det kombinerade köket och vardagsrummet upp sig där vackra stuckaturer sätter sin prägel tillsammans med ljusa väggar och höga fotlister. Här ryms en trevlig soffa och matgrupp. I köksavdelningen kontrasterar den italienskdesignade köksinredningen i mörkt trä snyggt mot de ljust målade väggarna och mörka parkettgolvet. Bakom de mörka skåpsluckorna erbjuds riklig förvaring medan de väl tilltagna köksbänkarna i sten med stänkskydd i samma material bidrar med bra arbets- och avställningsytor som inspirerar till spännande matlagning. Köksutrustningen består av integrerad kyl- och frys, diskmaskin, induktionshäll, spisfläkt, varmluftsugn och en inbyggd kaffemaskin. I sovrummet flödar ljuset in från de stora fönsterpartierna som vetter mot Erik Dahlbergsgatan. Det finns även bra ytor för att installera förvaringslösning eller ett litet hemmakontor. Helkaklat badrum med påkostat kalkstenskakel på väggarna i ljus ton som kompletteras av ett matchande klinkergolv med golvvärme ger vardagen en lyxigare känsla. Badrummet är utrustat med dusch, badkar och dubbla handfat. Den vardagliga klädvården underlättas med en tvättmaskin i ena hörnet av badrummet. Toalett med kommod återfinns i ett separat del av badrummet.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 990 000 kr
Månadsavgift
4 593 kr, Avgiften är inklusive värme, vatten och bredband.
Boarea
32 m² Areauppgifter enligt ritning(ar)
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
1/5

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
600 kr/månad
Elektricitet
400 kr/månad
Försäkring
200 kr/månad
Kommentar
Ovan kostnad för drift är en schablon lägenheten är obebodd saknas underlag för verklig driftskostnad.

Byggnad

Byggår
1888 / 1930
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja

Förening

Namn
Palazzo di Dahlberg
Om föreningen
Föreningen bildades 2020 och äger fastigheten med adress Erik Dahlbergsgatan 20 A & 20 B. Totalt innehåller huset elva stycken bostäder och en restauranglokal. Nio av bostäderna upplåts med bostadsrätt och två bostäder samt lokalen upplåts med hyresrätt vilket ger föreningen goda intäkter. När hyresbostäderna blir vakanta planeras dessa att säljas, hyresrätterna utgör en så kallad dold tillgång för föreningen. Det finns i dagsläget inga beslutade förändringar av årsavgiften.
Överlåtelseavgift
1 190 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
476 kr
Andel Av Årsavgift
8.49 %
Andel i BRF
6.18 %
Parkeringar
Föreningen har två stycken parkeringar på gården som upplåts till medlemmarna samt en poolbil för de boende att hyra.
Tv och Bredband
I avgiften ingår bredband från ComHem.

Karta