Såld

GöTEBORG / VASASTADEN - ERIK DAHLBERGSGATAN 20A - GRANDE

Erik Dahlbergsgatan 20A - Grande

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
7 000 000 kr
Boarea
98 m²
Areauppgifter enligt ritning(ar)
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Palazzo di Dahlberg

Grande - Trea där välbevarade originaldetaljer samsas med moderna, noga utvalda inslag

Grande - Trea där välbevarade originaldetaljer samsas med moderna, noga utvalda inslag

Planlösning

Grande - Trea där välbevarade originaldetaljer samsas med moderna, noga utvalda inslag

Välkommen till Grande - ett påkostat boende med generöst ljusinsläpp fördelat på tre rum och kök där välbevarade originaldetaljer samsas med moderna, noga utvalda inslag på absolut bästa sätt. Bostaden får sin prägel tack vare genomgående vackra stuckaturer, höga fotlister samt sobra färg- och materialval. Här presenteras en välavvägd planlösning med bra balans mellan de sociala och privata. De generösa sällskapsytorna med öppet samband mellan vardagsrum och kök med matplats bjuder in till gemenskap. Italienskt designkök med detaljer i rökfärgat glas, vackert golv och påkostad köksutrustning från Gaggenau inspirerar till spännande matlagning. Balkong med lugnt gårdsläge och direkt anslutning till köket möjliggör en egen liten örtträdgård. Två sovrum i bra storlek i fil som knyts samman av vackert bevarade spegeldörrar, varav ett som går att göra om till lyxig walk-in-closet. Spaliknande badrum som är inrett med kalkstenskakel och klinker i sobra toner, både dusch och designat badkar samt dubbla ”his and hers”-handfat förstärker den lyxiga känslan. En separat och välutrustad klädvårdsavdelning underlättar i vardagen.

Här är det bara att flytta in i ett helt nytt boende mitt i hjärtat av centrala Göteborg. Direkt utanför porten upplever du storstadspulsen med omedelbar närhet till prisbelönta restauranger, caféer och shopping. På bekvämt promenadavstånd finns flera daghem, skolor och gymnasier samt goda kommunikationer som snabbt och enkelt tar dig runt i staden. För den som önskar avkopplande grönska finns både Bältespännarparken, Vasaparken och Slottsskogen endast ett par minuter bort.

Varmt välkommen att höra av dig för mer information och möjligheten att boka visning!

__

Välkommen direkt in i det väl tilltagna och härliga vardagsrummet där man direkt slås av lägenhetens väl tilltagna takhöjd, generösa ljusinsläpp och vackra stuckaturer. Fint, mörkt parkettgolv som framhäver träet naturliga struktur kompletteras här av målade väggar i sober, ljusgrå ton och vackra höga fotlister. Med plats för en stor soffgrupp samt direkt, social anknytning till köket blir detta den självklara platsen för gemenskap med nära och kära såväl i vardagen som till fest. Praktiska, inbyggda nischer i den ena väggen erbjuder bra förvaringsytor samtidigt som de frigör golvyta från skrymmande förvaringsmöbler.

I direkt anslutning till vardagsrummet ligger det rejäla köket som med sin italienska köksinredning i mörkt trä och detaljer i rökfärgat glas inspirerar till kulinariska äventyr. Den väl tilltagna köksbänken i gedigen sten med stänkskydd i samma material ovan bidrar med bra arbets- och avställningsytor medan köksinredningen erbjuder bra förvaring. Här är väggarna målade i ljusgrå ton medan det på golvet ligger ett vackert klinkergolv. Invid det stora fönsterpartiet ryms en större matgrupp för 4-6 sittande gäster. Från köket finns utgång till den trevliga balkongen – perfekt för dig som vill ha en egen liten örtträdgård. Den påkostade maskinparken kommer bland annat från Gaggenau och består av dubbla integrerade kyl/frys och diskmaskin, stor induktionshäll, köksfläkt samt varmluftsugn.

Rofyllt och gemytligt sovrum som präglas av de sobra, gråmålade väggarna, vackra stuckaturer och generöst ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. Med plats för stor dubbelsäng med tillhörande nattduksbord blir detta den rogivande oasen man önskar efter en lång arbetsdag. Utöver säng finns här även plats för ett mindre skrivbord och förvaringsmöbel. Via välbevarade dubbla spegeldörrar i original nås…

… det intilliggande sovrummet i fil som även går att göra om till en lyxig walk-in closet för den som önskar. Liksom i det andra sovrummet är väggarna här målade i ljusgrå ton medan det på golvet ligger ett mörkt, kontrasterande parkettgolv. Här ryms här både säng med tillhörande nattduksbord, skrivbord och mysig läs- eller lekhörna alternativt en stor arbetsplats – perfekt för tonåringen eller den egne företagaren.

Det spaliknande badrummet som är inrett i stilren design med kalkstenskakel på väggarna i ljusgrå ton som kompletteras av ett klinkergolv matchande, aningen ljusare ton ger vardagen en lyxigare känsla. Här erbjuds både dusch och vackert designat badkar som bjuder in till en stunds avkopplande bad. Dubbla ”his and hers”-handfat med tillhörande kommod underlättar och effektiviserar morgonhygienen. Dessutom finns här toalett samt en snygg handdukstork. I anslutning till badrummet ligger den separata klädvårdsavdelningen som är stilfullt inredd med likadant kalkstenskakel och klinker som i badrummet. Med en rejäl arbetsbänk i mörkt, kontrasterande trä över tvättmaskin och torktumlare underlättas de vardagliga bestyren.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
7 000 000 kr
Månadsavgift
5 262 kr, Avgiften är inklusive värme, vatten och bredband.
Boarea
98 m² Areauppgifter enligt ritning(ar)
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
2/5

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
600 kr/månad
Elektricitet
400 kr/månad
Försäkring
200 kr/månad
Kommentar
Ovan kostnad för drift är en schablon lägenheten är obebodd saknas underlag för verklig driftskostnad.

Byggnad

Byggår
1888 / 1930
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja

Förening

Namn
Palazzo di Dahlberg
Om föreningen
Föreningen bildades 2020 och äger fastigheten med adress Erik Dahlbergsgatan 20 A & 20 B. Totalt innehåller huset elva stycken bostäder och en restauranglokal. Nio av bostäderna upplåts med bostadsrätt och två bostäder samt lokalen upplåts med hyresrätt vilket ger föreningen goda intäkter. När hyresbostäderna blir vakanta planeras dessa att säljas, hyresrätterna utgör en så kallad dold tillgång för föreningen. Det finns i dagsläget inga beslutade förändringar av årsavgiften.
Överlåtelseavgift
1 190 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
476 kr
Andel Av Årsavgift
9.72 %
Andel i BRF
9.21 %
Parkeringar
Föreningen har två stycken parkeringar på gården som upplåts till medlemmarna samt en poolbil för de boende att hyra.
Tv och Bredband
I avgiften ingår bredband från ComHem.

Karta