Såld

GöTEBORG / MAJORNA - DJURGåRDSGATAN 22

Djurgårdsgatan 22

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 150 000 kr
Boarea
52.5 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Hsb BRF Gatenhjelm I Göteborg

Funkispärla vid Söderlingska parken!

Varmt välkomna till en ljus och rymlig gaveltvåa med stor balkong i perfekt läge mot grönskan. Bevarade detaljer möter modernt kök och badrum.

Planlösning

Funkispärla vid Söderlingska parken!

I hjärtat av Majorna välkomnas ni till denna trivsamma gaveltvåa med stor balkong. Här erbjuds ni ett hem som präglas av ljus och rymd tack vare stora fönster och en mycket bra planlösning. Här finns tidstypiska detaljer såsom djupa fönsterbänkar i sten, vacker fiskbensparkett och högt i tak. Stort vardagsrum med generösa fönsterpartier i två väderstreck. Härifrån nås även den rymliga hörnbalkongen där ni njuter av solen och framförallt en fantastisk vy mot grönskande Söderlingska parken och de vackra landshövdingehusen längs med Djurgårdsgatan. Trevligt kök med modern maskinpark och gott om förvaringsmöjligheter.

Här bor ni i en mycket välskött och stabil förening med grönskande omgivningar. Lugnt läge men ändå nära till Majornas rika utbud av mysiga caféer, restauranger och små charmiga butiker. Nära till tre spårvagnslinjer samt Slottsskogen och Linné inom räckhåll.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 150 000 kr
Månadsavgift
3 168 kr, Inkl Kabel-TV, Bredband. Du betalar för din egen förbrukning av värme, vatten och el via avgiftsavin.
Boarea
52.5 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
3/4

Interiör

Interiör
Interiör: Ni välkomnas in i en rymlig och möblerbar hall med gott om plats för ytterkläder. Redan här slås du av lägenhetens trivsamma atmosfär och generösa takhöjd. Avhängning finns direkt till höger och ytterligare förvaring i tre garderober med fina tidstypiska beslag. På golvet ligger en vacker fiskbensparkett som löper vidare in i vardagsrum och sovrum. Väggarna går i en ljus ton.

Direkt till vänster nås bostadens ljusa vardagsrum. Rummet präglas av ett fint ljus via hörnfönster i två väderstreck som tillsammans med generös takhöjd skapar en härlig rymd och luftig känsla. Här finns plats för både soffgrupp och mindre matsalsbord utan att tappa den luftiga atmosfären. Härifrån nås balkongen och den ligger nästan inbäddad i Söderlingska parkens lummighet och längre upp på berget skymtas Masthuggskyrkans torn. Njut av morgonsolens sköna strålar fram till lunch och blicka ut över grönskan och de vackra husen på Djurgårdsgatan. Tack vare att balkongen går runt hörnet på huset bjuds det även på lite skön eftermiddagssol närmast parken, under sommarmånaderna. Golvet kläs av en vacker fiskbensparkett i original och väggarna är målade i vitt. De tidstypiskt djupa fönsterbänkarna i svart sten från husets byggår är ett smycke i sig.

I anslutning till hallen når du köket med vita köksluckor, vitt, mosaikliknande kakel och en arbetsyta i rostfritt och såpad massiv ek. Här finns diskmaskin, kyl/frys, spishäll, ugn, micro och kolfilterfläkt. På golvet ligger en svart linoleummatta i funkisstil och väggarna är målade i ljusgrått.

Sovrummet ligger i lugnt och rofyllt läge mot gårdens grönska. Här får du plats med dubbelsäng med tillhörande sängbord, byrå/arbetshörna och klädförvaring sker i en praktiskt klädkammare som nås via vacker originaldörr. Väggarna är målade i en harmonisk grön färg.

Badrummet är helkaklat med vitt kakel och grå mosaik på golvet. Här finns wc, handfat med kommod och badkar.

Välkomna på visning!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
924 kr/månad
Elektricitet
174 kr/månad
Försäkring
122 kr/månad
Personer i hushåll
1
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "VA" avser varmvatten och posten "Övrigt" avser kallvatten.

Byggnad

Byggår
1939
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
167

Förening

Namn
Hsb BRF Gatenhjelm I Göteborg
Om föreningen
Föreningens lamellhus i fyra våningar byggdes 1939 i anslutning till parken Söderlingska trädgården, som ingår i Gatenhjelmska reservatet. De typiska funkishusen avviker helt i stilen mot de landshövdingehus som omgärdar parken, men de gröna fasaderna smälter väl in i parkens lummiga grönska. Föreningen har en god och stabil ekonomi med en mycket låg belåning på ca 2000 kr/kvm vilket kan jämföras med snittet i Göteborg på 6000 kr/kvm. HSB Göteborg sköter den administrativa förvaltningen. Avgiften sänktes med 14% 2015-10-01 i och med att varje lägenhet individuellt debiteras för värme, el och vatten, vilket innebär att varje medlem betalar för sin faktiska förbrukning och därigenom har möjlighet att påverka sin månadskostnad. Elen kostar nu 4.50kr/kwh. Föreningen har tagit beslut om att höja månadsavgiften med 5% från årsskiftet. Detta för att möta ökade kostnader. (2022-11-11). För mer information se föreningens hemsida: www.brfgatenhjelm.se Alla medlemmar informeras regelbundet via informationsblad om vad som händer i föreningen. I tillägg till detta får alla nya medlemmar träffa styrelsen och mottaga ett "informationspaket" med det mesta som kan vara bra att känna till rörande föreningen. För att föreningen ska kunna behandla köparens medlemsansökan krävs att samtliga köpare blir medlemmar i HSB Göteborg. Det görs via denna länk: https://blimedlem.hsb.se/index.html
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
483 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
- Stambyte 2004-2005 och i samband med detta lät man även renovera alla badrum.
- 2007 renoverades utetrapporna och samtliga fönster justerades och tätades.
- Översyn av ventilationssystemet och fasadrenovering 2012.
- Besiktning av av husen i samband med byggprojektet på Amiralitetsgatan. Ingen åverkan upptäcktes.
- Investering i förbättring inom energi. Ett par fasader har, på garanti, målats om då det de blev flammiga. En fuktskada i ett badrum har också åtgärdats.
- Under 2019 har föreningen fått nya porttelefoner, portar och enhetliga säkerhetsdörrar.
- Under 2020 har föreningen renoverat gästlägenheten.
- Radonmätning utförd och visar inte på några problem i husen.
-Under 2021 utfördes planerat underhåll av samtliga fönsterbeslag (utom källare och vind).

Planerade renoveringar/ underhåll:
Föreningen har en underhållsplan som uppdateras kontinuerligt.
Andel Av Årsavgift
1.21406 %
Andel i BRF
1.21406 %
Gemensamma ytor
Föreningen har två tvättstugor som är belägna i det västra och det östra huset. De är utrustade med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och ett torkrum. Det finns flera cykelförråd, ett övernattningsrum (150kr/dygn) samt snickarrum. Det finns också piskbalkonger, cykelrum, barnvagnsrum och odlingslådor. Det finns även ett litet gym och ett snickarrum. Möjlighet finns också att vara med och odla i trädgården. Sopsortering finns också att tillgå.

Karta

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek