Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - DJURGåRDSGATAN 22

Djurgårdsgatan 22

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 150 000 kr
Boarea
53.5 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
HSB Brf Gatenhjelm I Göteborg

Funkispärla vid Söderlingska parken!

Varmt välkomna till en ljus och rymlig gaveltvåa med stor balkong i härligt sydvästligt läge.

Planlösning

Funkispärla vid Söderlingska parken!

I hjärtat av Majorna välkomnas ni till denna trivsamma gaveltvåa med stor balkong. Här erbjuds ni ett hem som präglas av ljus och rymd tack vare stora fönster och en mycket genomtänkt planlösning. Här finns tidstypiska detaljer såsom djupa fönsterbänkar i sten och högt i tak. Stort vardagsrum med generösa fönsterpartier i två väderstreck bjuder in till såväl umgänge med vänner, som en lugn kväll hemma. Från vardagsrummet nås även den rymliga hörnbalkongen där ni njuter av eftermiddagssolen och framförallt en fantastisk vy mot grönskande Söderlingska parken och de vackra landshövdingehusen längs med Djurgårdsgatan. Trevligt kök med modern maskinpark och gott om förvaringsmöjligheter.

Här bor ni i en mycket välskött och stabil förening med grönskande omgivningar. Lugnt läge men ändå nära till Majornas rika utbud av mysiga caféer, restauranger och små charmiga butiker. Nära till tre spårvagnslinjer samt Slottsskogen och Linné inom räckhåll.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 150 000 kr
Månadsavgift
3 872 kr, Inkl väme, vatten, Kabel-TV, Bredband. Avgiften höjs med 20% 1/1 2024, avgiften blir då 3872 kr/mån.
Boarea
53.5 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
2/4

Interiör

Interiör
Interiör: Ni välkomnas in i en rymlig och möblerbar hall med gott om plats för ytterkläder. Redan här slås du av lägenhetens trivsamma atmosfär och generösa takhöjd. Avhängning finns direkt till vänster och ytterligare förvaring erbjuds också i form av tre garderober och en klädkammare. På golvet ligger parkett som löper vidare in i vardagsrummet. Väggarna är vitmålade och är lätta att inreda efter!

Direkt till höger nås bostadens ljusa vardagsrum. Rummet präglas av ett fint ljus via hörnfönster i två väderstreck som tillsammans med generös takhöjd skapar en härlig, rymd och luftig känsla. Här finns plats för både soffgrupp med tillhörande möblemang och ett större matsalsbord utan att tappa den luftiga atmosfären. Rummet bjuder in till såväl umgänge med vänner, som en lugn kväll hemma. Väggarna är målade i en ljusgrå nyans och golvet kläs av parkett. De tidstypiskt djupa fönsterbänkarna i svart sten från husets byggår är ett smycke i sig.

Från vardagsrummet når man den rymliga hörnbalkongen, beläget i ett ljuvligt sydvästligt läge! Utsikten över Söderlingska parkens lummighet, Djurgårdsskolan och landshövdingehusen är vacker året om. Njut av den berömda kvällssolens strålar och blicka ut över den vackra omgivningen.

Tack vare den halvöppna dispositionen nås köket från vardagsrummet, såväl som hallen. Köket är väl tilltaget med både bänkyta och förvaring. Tack vare planlösningen kan man här kombinera matlagningen med umgänge. Skafferiet är, liksom serveringsbänkens stomme och den klassiskt snedställda serveringshyllan, i original från 1930-talet. Alla skåp har vita luckor och lådfronter, och bänkskivorna är i massiv ek. Ovanför spisen och diskbänken, med infälld ho, letar sig vitt kakel med mörk fog hela vägen upp till taket- mycket smakfullt. Här finns diskmaskin (Electrolux), kyl/frys (Siemens, ny från 2023), spishäll (Husqvarna), ugn och kolfilterfläkt. På golvet ligger gråmålad parkett och väggarna är målade i vitt.

Sovrummet är ljust, rofyllt och generöst i sin storlek. Genom det stora fönstret, vilar man här blicken på månen som lyser upp takåsarna. En dubbelsäng med nattduksbord ryms lätt och ledigt, och förvaring från golv till tak erbjuds i form av en klädkammare som nås via en vacker originaldörr. Infällda takspottar ger en fin belysning. Väggarna är vitmålade och en fondvägg pryds av en behaglig tapet i en grön nyans. På golvet ligger ljust laminatgolv.

Badrummet, som nås vi hallen, inrymmer badkar, wc, vägghängt badrumsskåp samt handfat med kommod. Badkaret är en härlig vardagslyx, men för den som önskar kan detta bytas ut mot en duschhörna och tvättmaskin. Väggarna och golvet är klädda/belagda med turkos mosaik. Taket har infällda spottar som ger ett behagligt ljus.


Varmt välkomna på förhandsvisning!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
992 kr/månad
Elektricitet
200 kr/månad
Försäkring
152 kr/månad
Personer i hushåll
3
Kommentar
Varav två vuxna och ett barn. Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "VA" avser varmvatten och posten "Övrigt" avser kallvatten.

Byggnad

Byggår
1939
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
167

Förening

Namn
HSB Brf Gatenhjelm I Göteborg
Om föreningen
Föreningens lamellhus i fyra våningar byggdes 1939 i anslutning till parken Söderlingska trädgården, som ingår i Gatenhjelmska reservatet. De typiska funkishusen avviker helt i stilen mot de landshövdingehus som omgärdar parken, men de gröna fasaderna smälter väl in i parkens lummiga grönska. Föreningen har en god och stabil ekonomi med en mycket låg belåning på ca 1300 kr/kvm vilket kan jämföras med snittet i Göteborg på 6000 kr/kvm. HSB Göteborg sköter den administrativa förvaltningen. Föreningen avskaffade individuell mätning av värme och vatten i december 2023. Detta då systemet behöver underhållas och kostnaden för det är så pass stor att föreningen inte tyckte det var värt det. Värme och vatten ingår numera i avgiften. Vid årsskiftet 23/24 höjdes avgiften med 20% , varav ca 13 % berodde på IMD-avskaffandet. Resterande ökning berodde på inflation och ökade kostnader för drift. För mer information se föreningens hemsida: www.brfgatenhjelm.se Alla medlemmar informeras regelbundet via informationsblad om vad som händer i föreningen. I tillägg till detta får alla nya medlemmar träffa styrelsen och mottaga ett "informationspaket" med det mesta som kan vara bra att känna till rörande föreningen. För att föreningen ska kunna behandla köparens medlemsansökan krävs att samtliga köpare blir medlemmar i HSB Göteborg. Det görs via denna länk: https://blimedlem.hsb.se/index.html
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
- Stambyte 2004-2005 och i samband med detta lät man även renovera alla badrum.
- 2007 renoverades utetrapporna och samtliga fönster justerades och tätades.
- Översyn av ventilationssystemet och fasadrenovering 2012.
- Besiktning av av husen i samband med byggprojektet på Amiralitetsgatan. Ingen åverkan upptäcktes.
- Investering i förbättring inom energi. Ett par fasader har, på garanti, målats om då det de blev flammiga. En fuktskada i ett badrum har också åtgärdats.
- Under 2019 har föreningen fått nya porttelefoner, portar och enhetliga säkerhetsdörrar.
- Under 2020 har föreningen renoverat gästlägenheten.
- Radonmätning utförd och visar inte på några problem i husen.
-Under 2021 utfördes planerat underhåll av samtliga fönsterbeslag (utom källare och vind).

Planerade renoveringar/ underhåll:
Föreningen har en underhållsplan som uppdateras kontinuerligt. Just nu slutförs en trapphusrenovering enligt ett förslag från byggnadsantikvarisk expert.
Andel Av Årsavgift
1.2364 %
Andel i BRF
1.2364 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se Wallenstam hyr ut garageplatser i Vita Björn mittemot, kontakta dem för köinfo.
Tv och Bredband
Ansluten till kabelnät. Leverantör: Tele 2. Bredband. Leverantör: Tele 2 (250/50 ingår i avgiften).
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek