Såld

STYRSö / STYRSö - DAMMKäRRSBACKEN 36

Dammkärrsbacken 36

Snabbfakta - Friliggande villa
Utgångspris
2 542 300 kr
Objekttyp
Friliggande villa
Antal rum
5 R.O.K.

Nyproducerad form och funktionalitet omgivet av vacker skärgårdsidyll

Nyproducerat tvåplanshus där modern form, funktionalitet och påkostade material- och maskinval samsas med den omgivande naturen på bästa sätt

Planlösning

Nyproducerad form och funktionalitet omgivet av vacker skärgårdsidyll

Bland Styrsös vackra granitklippor och pittoreska bebyggelse kan vi nu erbjuda denna nyproducerade villa i två plan där modern form och funktionalitet går hand i hand på bästa sätt. Här erbjuds ett påkostat boende - antingen permanent eller som sommarbostad - med generöst ljusinsläpp från stora fönsterpartier i olika väderstreck som tillsammans med den väl tilltagna takhöjden på upp till fem meter i nock skapar härlig rymd. Entréplanets generösa sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning, som under årets varma månader förlängs ut på den trevliga altanen via dubbla altandörrar, bjuder in till gemenskap med nära och kära. För den som önskar går det att välja till en värmande och trivselhöjande braskamin. Genomgående ljusa materialval med vitlaserat parkettgolv, vitmålade väggar och kökssnickerier från Vedum i ljusgrå ton skapar en harmonisk boendemiljö. Från balkongen i allrummet på övre plan ges en härlig överblick över de sociala ytorna och skapar ytterligare en dimension i boendet. Den flexibla planlösningen med två till fyra sovrum rymmer hela familjen och kan justeras efter behov. Helkaklat badrum i stilren design med snygg kontrast mellan det antracitgråa golvet och vitkaklade väggarna samt en praktisk tvätthörna underlättar i vardagen. Genomgående behaglig golvvärme i hela huset värmer skönt under bara fötter. Riklig förvaring med både utvändigt förråd, förråd under trappan, en mindre klädkammare samt flertalet garderober. Från de två altanerna kan man följa solen från tidig morgon till sen kväll. På den härliga tomten samsas vackra stenläggningar - perfekt parkering för golfbilen - och fina gräsytor som angränsar mot den naturliga, karaktäristiska bohusgraniten i dager. Uppe på bergsknallen erbjuds fantastiska vyer i 360 grader med utsikt över såväl västerhavet och hamninloppet som Styrsös vackra natur som fond. Ett välisolerat boende med energieffektiv frånluftsvärmepump med värmeåtervinning medför låga driftkostnader.

Här bor du i hjärtat av skärgården omgiven av vacker natur och det härliga västerhavet med endast ett par minuters promenad ner till Styrsö Tången och färjan in mot centrala Göteborg. Ön erbjuder utöver sin vackra natur också god service med butiker, restauranger och caféer samt bra barnomsorg och föreningsliv.

Pris: 5 395 000 kr som fördelas enligt följande; Tomt 2 542 300 kr och Entreprenad 2 852 700 kr.

INTERIÖR

ENTRÉPLAN

Direkt innanför dörren slås man av bostadens härliga rymd, generösa ljusinsläpp och genomgående gedigna materialval. Ett antracitgrått, tåligt klinkergolv med behaglig golvvärme skapar en snygg kontrast mot de vitmålade väggarna. Invid entrén erbjuds riklig förvaring i två garderober som längre in kompletteras av ytterligare en garderob och ett städskåp.

Entréhallen leder fram till bostadens hjärta - det härliga vardagsrummet och köket i öppen, social planlösning. Här bidrar den väl tilltagna takhöjden om hela 5 meter i nock tillsammans med generösa ljusinsläpp från stora fönsterpartier i olika nivåer och väderstreck till rummet härliga rymd. Vitlaserat ekparkettgolv och vitmålade väggar bidrar till att förstärka det ljusa intrycket. Med plats för både en rejäl soffgrupp och matsalsmöbel för det större sällskapet blir detta den självklara samlingsplatsen för familj och vänner såväl i vardagen som till fest. För den som önskar går det här att välja till en värmande och trivselhöjande braskamin. Under årets varma månader förlängs vardagsrummet via dubbla altandörrar ut på den trevliga altanen med kvällssol.

Längs ena väggen tornar det fina och välutrustade köket med snickerier från Vedum upp sig i modern, mellangrå ton som accentuerar köket och skapar som ett rum i rummet. Bakom de mellangrå skåpsluckorna erbjuds goda förvaringsmöjligheter som kompletteras av praktisk lådförvaring. Här ges alla förutsättningar för den matlagningsintresserade att inspireras och lyckas i köket med påkostade vitvaror och väl tilltagna arbets- och avställningsytor med rejäl köksbänk i stenliknande laminat. Ovan bänkskivan fortsätter det stenliknande laminatet upp på väggen i ett iögonfallande stänkskydd som sedan övergår i vitmålade väggar. Under trappan ryms ett praktiskt förråd som bidrar med bra extraförvaring.

Vitvaror i rostfri och svart finish som består av stora kyl- och frysskåp, integrerad diskmaskin, induktionshäll, utdragbar spisfläkt, varmluftsugn samt mikro ger köket en modern touch.

Gemytligt sovrum i bra storlek där de vitmålade väggarna samsas med det fina, vitlaserade ekparkettgolvet. Utöver dubbelsäng med tillhörande nattduksbord så ryms här också ett mindre skriv- alternativt sminkbord samt ytterligare möbel om så önskas. En mindre klädkammare/garderob bidrar med bra förvaringsmöjligheter samtidigt som skrymmande garderober görs överflödiga.

Helkaklat badrum i bra storlek där de vitkaklade väggarna kontrasteras snyggt av ett mörkt, antracitgrått klinkergolv med behaglig golvvärme i. Badrummet är utrustat med toalett, duschhörna, handdukstork samt handfat med tillhörande kommod och belyst badrumsskåp som bidrar med extra förvaring. En kvadratsmart nisch invid värmepannan bereder plats för den praktiska tvätthörnan som underlättar de vardagliga bestyren. Tvätthörnan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare, en rejäl arbetsbänk i kontrasterande mörkt laminat samt bra förvaringsmöjligheter med två väggfasta linneskåp.

ÖVRE PLAN

Uppför trappan nås det inbjudande allrummet med balkongkänsla varifrån man får uppleva ytterligare en dimension av de sociala ytornas rymd. Tack vare flexibla val kring planlösning går denna yta att förändra efter tycke och smak. I ursprungligt skick ryms här en mindre soffa alternativt två fåtöljer - perfekt för en mysig läs- eller spelhörna. Vitmålade väggar och fint, vitlaserat parkettgolv även här som fortsätter in i…

… det trevliga sovrummet i bra storlek. Här erbjuds flera olika möbleringsalternativ med plats för såväl större säng och nattduksbord som både säng, skrivbord och mysig läs- eller lekhörna. Fyra platsbyggda garderober längs med ena väggen bidrar här med praktisk förvaring. Två fönster i söder bidrar med generöst ljusinsläpp samtidigt som de gör det möjligt att enkelt dela av rummet till två mindre sovrum om så önskas.

Det andra sovrummet på övre plan är liknande till storlek och inredning med sina vitmålade väggar och fina vitlaserade parkettgolv men helt fritt från insyn. Här ryms såväl säng med tillhörande nattduksbord och skrivbord som en större arbetsplats för den egne företagaren eller hemmajobbaren. Två rejäla garderober bidrar här med bra förvaringsmöjligheter.

Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer information samt möjligheten att boka visning!

Fakta

Objekttyp
Villa
Utgångspris
2 542 300 kr
Rum
5 R.O.K.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
2 115 kr/år
Elektricitet
994 kr/år
Försäkring
375 kr/år
Kommentar
I posten hushållsel inkluderar kostnaden för uppvärmning Driftkostnaden är baserad på schablonvärden

Byggnad

Byggår
2021
Byggnadstyp
2 plan
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump, vattenburen golvvärme

Karta

Hör av dig till oss

Gustav Johansson

Fastighetsmäklare

Gustav Johansson