Såld

GÖTEBORG / ERIKSBERG - BRATTERåSGATAN 40 - LGH 2904

Bratteråsgatan 40 - Lgh 2904

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 195 000 kr
Boarea
54 m²
Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Kronjuvelen

Exklusiv tvåa med högt och fritt utsiktsläge!

Planlösning

Exklusiv tvåa med högt och fritt utsiktsläge!

Här erbjuds en unik möjlighet att förvärva en nyproducerad tvåa i Brf Kronjuvelen, belägen högt och fritt med en imponerande utsikt. Bostaden är omsorgsfullt utformad med användning av vackra materialval och högkvalitativa detaljer. I köket möts man av elegans med kvartskompositbänk och stänkskydd, vitlaserade ekgolv och dimbara spotlights i både hall och badrum. Förutom de estetiska detaljerna erbjuder föreningen också en avkopplande relaxavdelning, en takterrass med panoramautsikt och en samlingslokal på våning 25.

Genom dörren öppnar bostaden upp sig och välkomnar ljuset från de stora fönstren i vardagsrummet, vilket skapar en uppfriskande och ljus atmosfär. Hallen är praktiskt utformad med generöst med förvaring i skjutdörrsgarderober, inklusive spegelfronter för sista-minuten-check innan du ger dig ut.

Köket, från den välrenommerade leverantören Ballingslöv, är stilrent med vita luckor, rostfria handtag och en vacker kvartskompositbänk som sträcker sig upp längs väggen för en exklusiv touch. Den öppna planlösningen möjliggör flexibel möblering med gott om plats för både matbord och soffmöblemang. För de som älskar att bjuda in till stora middagar är tipset att investera i ett förlängningsbart bord för att rymma många gäster, samtidigt som den fantastiska utsikten mot väster och Vinga alltid är närvarande.

Sovrummet fortsätter den ljusa och harmoniska stilen och rymmer en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Förvaring löses smidigt med den inbyggda skjutdörrsgarderoben. Badrummet är elegant med gråa klinkerplattor på golvet och stora vita kakelplattor på väggarna. En kommod med spegelskåp och en stilren dusch med takduscharmatur och svängbara dörrar i klarglas ger en lyxig touch. Belysningen är genomtänkt med inbyggda lampor i spegelskåpet och dimbara spotlights i taket, perfekt för dem som föredrar mjukt ljus på morgonen. Tvättbehoven löses praktiskt med den kombinerade tvättmaskinen och torktumlaren. Denna bostad kombinerar både funktion och stil, och erbjuder en behaglig och modern boendemiljö.

Kronjuvelen kan bäst beskrivas som en hybrid mellan ett bostadshus och hotell. Upplevelsen börjar redan i huvudentrén där ett vackert entréport av glas och ek öppnar upp mot husets lobby. I lobbyn infinner sig en lugn känsla med harmoniska materialval och moderna möbler som för tankarna mer till en hotellobby än ett trapphus. De härliga materialen så som ljuddämpande innertak och textilmatta på golvet följer även med bort till husets tre hissar och vidare upp på alla 25 våningsplanen.

Husets bekvämligheter är flera, förutom det självklara som ett stort underjordiskt garage med gott om laddplatser för elbilar samt en generöst tilltagen gård med flera sittplatser, planteringar och grillar finns även två stycken övernattningslägenheter för boende att kunna hyra till vänner och familj. Tar man hissen hela vägen upp till våning 25 når man även föreningens magiska takterrass, garanterad att imponera på alla framtida besökande familjemedlemmar och gäster.

Uppe på våning 25 har också föreningens gemensamma ytor samlats, här finns en relaxavdelning med bastu för lata söndagar eller varför inte bjuda in vännerna till en afterwork med bastu på fredagen, valet är ditt! Även föreningens festlokal är strategiskt belägen längst fram på plan 25. Här bjuds samma fantastiska utsikt som på terrassen och det finns även sittplatser för 40 gäster, fullutrustat kök samt flera toaletter. Helt enkelt en av de bästa plasterna i Göteborg för födelsedagar, studentskivor eller andra högtidsfiranden.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 195 000 kr
Månadsavgift
3 940 kr, I angiven avgift ingår värme och kallvatten. Det tillkommer ett obligatorisk tillägg om 220 kr för telia Triple-play samt kostnaden för varmvatten som debiteras enligt enskild förbrukning.
Boarea
54 m² Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
19/25
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
938 765 kr. Beräknad utifrån föreningens ekonomiska plan.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
854 kr/månad
Elektricitet
590 kr/månad
Försäkring
190 kr/månad
Personer i hushåll
1
Kommentar
I angiven driftkostnad för en persons hushåll ingår hushållsel 590 kr/mån och hemförsäkring 190 kr/mån enligt schablon från konsumentverkets referensvärden 2023 samt varmvatten ca 74 kr/mån enligt schablon i ekonomisk plan. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.

Byggnad

Byggår
2022
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
49

Förening

Namn
Brf Kronjuvelen
Om föreningen
I Brf Kronjuvelen lever du lägenhetsliv på en högre nivå med panoramautsikt över Göteborg, Göta älv och gamla varvsbyggnader. Ett bostadshus med 25 våningar, källare och garage.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Föreningen planerar för att installera kameraövervakning i garaget samt i soprummet.
Andel Av Årsavgift
0.4759 %
Andel i BRF
0.4759 %
Parkeringar
Föreningen har tillgång till 109 parkeringsplatser enligt följande. Garageplats 53 st, 1400 kr/mån Garageplats med laddningsmöjlighet 49st 1700 kr/mån + enskild förbrukning. MC-plats i garage 6 st 700 kr/mån Utvändig HCP-plats 1000 kr/mån.
Gårdplats
Föreningen har gårdsplan med bänkar, pergola och grillplats för både avkoppling och gemenskap samt trivsam lekplats.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till TV, telefoni & bredband viaTelia. En digitalbox per lägenhet för TV ingår. Internetanslutning med en hastighet på 1000/1000 Mbit.

Karta

Hör av dig till oss

Adam Andreasson

Fastighetsmäklare

Adam Andreasson