Såld

GÖTEBORG / ERIKSBERG - BRATTERåSGATAN 40 - LGH 1902

Bratteråsgatan 40 - Lgh 1902

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 095 000 kr
Boarea
33 m²
Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1 R.O.K.
Förening
Brf Kronjuvelen

Etta med älvutsikt

Planlösning

Etta med älvutsikt

Välkommen in i denna härliga etta om 33 välplanerade kvadratmeter härligt fritt läge på våning 9 med utsikt mot älven. Huset Kronjuvelen kan bäst beskrivas som Eriksbergs nya landmärke och erbjuder boende en ny nivå av levnadsstandard med lobby, takterrass, festlokal med mera. Bostaden håller genomgående hög standard och den lyckliga köparen kommer att bli den första att bo i lägenheten.

Vänligen observera att alla bilder med möbler och inredning är från en likadan bostad på våning 4, vi har med dessa bilder för att illustrera hur bostaden kan se ut möblerad.

Den generösa hallen erbjuder gott om förvaring i två stycken skjutdörrsgarderober. Här finns även dimmbara spotlight infällda i taket för att alltid kunna anpassa belysningen efter stämningen.

Badrummet återfinns direkt från hallen, stilrent med gråa klinkerplattor på golvet och stora vita kakelplattor på väggarna. Här finns en kommod med tillhörande spegelskåp på väggen. Duschen består av en takduscharmatur och svängbara dörrar i klarglas skyddar vatten från att blöta ned badrummet. Belysning finns både inbyggt i spegelskåpet samt i form av dimmbara spotlight i taket, perfekt för den som ogillar starkt ljus på morgonen. Tvättbehoven löser man enkelt med den kombinerade tvättmaskinen & torktumlaren.

Vidare in i bostaden finner vi oss i bostadens kök/vardagsrum. Det naturliga ljuset som strömmar in genom fönsterna ger rummet rymd och skapar perfekt ljus i hela lägenheten. Fönsterpartiet i vardagsrummet och köket är helt fantastiskt med fri utsikt åt sydost. Köket är levererat av välrenommerade Ballingslöv och går i vitt med en ljusgrå bänkskiva. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, kombinerade micro/ugn, induktionshäll samt kombinerade kyl/frys. Alla vitvaror kommer från Siemens. Vardagsrummet ligger i öppen planlösning mot köket och tillsammans skapas en öppen och social yta, perfekt för den som vill ha vänner och familj över på middag eller sköna hemmakvällar. Längst in i bostaden finns även en lite mer avgränsad yta som är perfekt för att ställa sängen i.

Kronjuvelen kan bäst beskrivas som en hybrid mellan ett bostadshus och hotell. Upplevelsen börjar redan i huvudentrén där en vackert entréport av glas och ek öppnar upp mot husets lobby. I lobbyn infinner sig en lugn känsla med harmoniska materialval och moderna möbler som för tankarna mer till en hotellobby än ett trapphus. De härliga materialen så som ljuddämpande innertak och textilmatta på golvet följer även med bort till husets tre hissar och vidare upp på alla 25 våningsplanen.

Husets bekvämligheter är flera, förutom det självklara som ett stort underjordiskt garage med gott om laddplatser för elbilar samt en generöst tilltagen gård med flera sittplatser, planteringar och grillar finns även två stycken övernattningslägenheter för boende att kunna hyra till vänner och familj. Tar man hissen hela vägen upp till våning 25 når man även föreningens magiska takterrass, garanterad att imponera på alla framtida besökande familjemedlemmar och gäster.

Uppe på våning 25 har också föreningens gemensamma ytor samlats, här finns en relaxavdelning med bastu för lata söndagar eller varför inte bjuda in vännerna till en afterwork med bastu på fredagen, valet är ditt! Även föreningens festlokal är strategiskt belägen längst fram på plan 25. Här bjuds samma fantastiska utsikt som på terrassen och det finns även sittplatser för 40 gäster, fullutrustat kök samt flera toaletter. Helt enkelt en av de bästa plasterna i Göteborg för födelsedagar, studentskivor eller andra högtidsfiranden.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 095 000 kr
Månadsavgift
2 911 kr, I angiven avgiftingår värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån för Telia triple-play. Varmvatten debiteras enligt enskild förbrukning. Nettoskuldsättning: 693 570 kr. Beräknad utifrån föreningens ekonomiska plan.
Boarea
33 m² Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Rum
1 R.O.K.
Våningsplan
9/25
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
693 570 kr. Beräknad utifrån föreningens ekonomiska plan.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
841 kr/månad
Elektricitet
590 kr/månad
Försäkring
190 kr/månad
Personer i hushåll
1
Kommentar
I angiven driftkostnad för en personers hushåll ingår hushållsel 590kr/mån och hemförsäkring 190 kr/mån enligt schablon från Konsumentverkets referensvärden 2023 samt varmvatten 61 kr/mån enligt ekonomiskplan. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.

Byggnad

Byggår
2023
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja

Förening

Namn
Brf Kronjuvelen
Om föreningen
I Brf Kronjuvelen lever du lägenhetsliv på en högre nivå med panoramautsikt över Göteborg, Göta älv och gamla varvsbyggnader. Ett bostadshus med 25 våningar, källare och garage.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Föreningen planerar för att installera kameraövervakning i garaget samt i soprummet.
Andel Av Årsavgift
0.3516 %
Andel i BRF
0.3516 %
Parkeringar
Föreningen har tillgång till 109 parkeringsplatser enligt följande. Garageplats 53 st, 1400 kr/mån Garageplats med laddningsmöjlighet 49st 1700 kr/mån + enskild förbrukning. MC-plats i garage 6 st 700 kr/mån Utvändig HCP-plats 1000 kr/mån.
Gårdplats
Föreningen har gårdsplan med bänkar, pergola och grillplats för både avkoppling och gemenskap samt trivsam lekplats.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till TV, telefoni & bredband viaTelia. En digitalbox per lägenhet för TV ingår. Internetanslutning med en hastighet på 1000/1000 Mbit.

Karta

Hör av dig till oss

Adam Andreasson

Fastighetsmäklare

Adam Andreasson