Såld

GÖTEBORG / ERIKSBERG - BRATTERåSGATAN 40, LGH 1703

Bratteråsgatan 40, lgh 1703

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
6 980 000 kr
Boarea
109 m²
Areauppgifter enligt ekonomiskplan
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
4 R.O.K.
Förening
Brf Kronjuvelen

Öppen och ljus fyra med solig balkong!

Planlösning

Öppen och ljus fyra med solig balkong!

Nu finns äntligen möjligheten att förvärva en fyra med utsikt och solig balkong i Eriksbergs nya landmärke Kronjuvelen. Här erbjuds en öppen planlösning med ljusinsläpp från stora fönsterpartier i två väderstreck. Stort kök med köksö och plats för långbord till fest och vardag med utsikt över Eriksberg. Från köket nås även vardagsrum och balkong som tillsammans bidrar till en väldigt social bostad. Bredvid köket finner vi ett stort sovrum med klädkammare eller kanske bibliotek som arkitekterna först planerade. Rummet följer den vinklande ytterväggen med utsikt mot centra Göteborg på ena sidan och Eriksbergs ikoniska bockkran i andra. I andra delen av bostaden finner vi två välplanerade och rofyllda sovrum. Här erbjuds även två badrum varav ett med tvättutrustning. I föreningen har ni även tillgång till bastu och relaxavdelning, takterrass och samlingslokal på våning 25. Gästlägenhet finns även att hyra och i huset kommer en restaurang att etableras på Entréplan.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
6 980 000 kr
Månadsavgift
5 491 kr, Angiven avgift ingår värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån för Telia triple-play. Varmvatten debiteras enligt enskild förbrukning.
Boarea
109 m² Areauppgifter enligt ekonomiskplan
Rum
4 R.O.K.
Våningsplan
7/25

Interiör

Interiör
Hall: Mattlackad ekparkett och målade väggar i vitt. Plats för avhängning och förvaring i skjutdörrsgarderob.

Bad & tvätt: Grå klinker och helkaklade väggar i vitt. Badrummet är utrustat med duschhörn med glasväggar, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, WC, vägghängda skåp, arbetsbänk i laminat samt tvättmaskin och torktumlare.

Badrum: Grå klinker och helkaklade väggar i vitt. Badrummet är utrustat med duschhörn med glasväggar, handfat med kommod, spegel med belysning och WC.

Kök: Mattlackad ekparkett och målade väggar i vitt. Köksinredning i vitt och ovan köksbänken i laminat sitter stänkskydd i laminat. Köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, mikrovågsugn, integrerad diskmaskin, spiskåpa, samt två kombinerade kyl och frys. Matplats för ca åtta personer. Från köket nås bostadens inglasade balkong i sydväst.

Vardagsrum: Mattlackad ekparkett och målade väggar i vitt. Plats för soffgrupp och tillhörande möblemang.

Sovrum 1: Mattlackad ekparkett och målade väggar i vitt. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang samt kontorsplats. Förvaring i klädkammare.

Sovrum 2: Mattlackad ekparkett och målade väggar i vitt. Plats för enkelsäng och tillhörande möblemang samt arbetsplats och garderob.

Sovrum 3: Mattlackad ekparkett och målade väggar i vitt. Plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang och tillhörande möblemang. Förvaring i skjutdörrsgarderob.

Förråd: Till bostaden hör ett källarförråd.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
881 kr/månad
Elektricitet
530 kr/månad
Försäkring
240 kr/månad
Personer i hushåll
3
Kommentar
I angiven driftkostnad för två personers hushåll (3 vuxna) ingår hushållsel 530 kr/mån och hemförsäkring 240 kr/mån enligt schablon från Konsumentverkets referensvärden 2022 samt varmvatten 111 kr/mån enligt ekonomiskplan. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.

Byggnad

Byggår
2022
Byggnadstyp
Gathus
Hiss
Ja

Förening

Namn
Brf Kronjuvelen
Om föreningen
I Brf Kronjuvelen lever du lägenhetsliv på en högre nivå med panoramautsikt över Göteborg, Göta älv och gamla varvsbyggnader. Ett bostadshus med 25 våningar, källare och garage. Föreningens festvåningen är belägen på 25:e våningen och går att hyra för medlemmar i huset. Lokalen rymmer 40 gäster totalt och kommer innehålla möbler, porslin, kyl, frys med mera. När lokalen abonneras ingår dessutom en del av takterrassen. Kostnad: 1 000kr per kväll och 500 kr för dagtid. Föreningens relaxrum med bastu finns på våning 25 och går att hyra för 200 kr per gång. Föreningen har även 2 st övernattningslägenhet som ligger på våning 2 och kommer att kunna hyras till en kostnad på 300 kr per dygn per lägenhet. I föreningen finns också cykelparkering på gården och i huset. Styrelsen har beslutat om en höjning av månadsavgiften med 30,5% från den 2023-04-01
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen planerar för att installera kameraövervakning i garaget samt i soprummet.
Andel Av Årsavgift
0.8655 %
Andel i BRF
0.8655 %
Gemensamma ytor
Föreningens festvåningen är belägen på 25:e våningen och går att hyra för medlemmar i huset. Lokalen rymmer 40 gäster totalt och kommer innehålla möbler, porslin, kyl, frys med mera. När lokalen abonneras ingår dessutom en del av takterrassen. Kostnad: 1 000kr per kväll och 500 kr för dagtid. Föreningens relaxrum med bastu finns på våning 25 och går att hyra för 200 kr per gång. Föreningen har även 2 st övernattningslägenhet som ligger på våning 2 och kommer att kunna hyras till en kostnad på 300 kr per dygn per lägenhet. I föreningen finns också cykelparkering på gården och i huset.

Karta

Hör av dig till oss

Adam Andreasson

Fastighetsmäklare

Adam Andreasson