Till salu

GÖTEBORG / ERIKSBERG - BRATTERåSGATAN 30A - LGH 21602

Bratteråsgatan 30A - Lgh 21602

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 195 000 kr
Boarea
32 m²
Areauppgift enligt
Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1 R.O.K.
Förening
Brf Guldkornet

Etta med stor inglasad balkong på Eriksberg.

Planlösning

Etta med stor inglasad balkong på Eriksberg.

När du stiger in i bostaden slås du av dess ljus, både vad det gäller materialvalen där klassiskt ljusa väggar tillsammans med den vitlaserad ekparkett bidra till en härlig atmosfär. De ljusa materialvalen kompletteras med mängder av naturligt ljus från stora fönster i soligt söderläge.

I bostadens hall finns plats för avhängning av ytterkläder samt en dörr på varje vägg, in till höger finner man bostadens generösa klädkammare på hela tre kvadratmeter som tillgodoser ditt behov av förvaring. Bostaden har även ett förråd i källaren. Den andra dörren, till vänster, leder in till bostadens badrum.

Badrummet har en modern stil med gråspräckliga klinkerplattor på golvet och stora vita kakelplattor längs väggarna, taket är utrustat med spotlights. Utrustningen i badrummet består av dusch med glasväggar, kommod med inbyggd förvaring och spegel hängandes på väggen ovan, toalettstol och kombinerad tvätt/torkmaskin. Ovanför kombimaskinen finns även en bänkskiva samt vägghängda förvaringsskåp.

Om vi tar oss ut i hallen igen och fortsätter vidare in i bostaden når vi bostadens levnadsrum. Här finns en nisch för säng direkt till höger och plats för både soffa och matbord på den kvarvarande ytan. Köket ligger i öppen planlösning med vardagsrummet och är väl utrustat. Fronterna på köket består av luckor i kulören ”Sand”, en modern beige färg som går hand i hand med den ljusa grund som de övriga materialvalen i bostaden erbjuder. Bänkskivan i köket är stenmönstrad ljusgrå och matchar köksluckorna otroligt bra. Vitvarorna håller genomgående hög kvalitet och kommer från Siemens.

Från köket nås även bostadens balkong som är lika bred som hela lägenheten. Balkongen ligger i söderläge ut mot älven och bjuder på både sol och utsikt, självklart är den inglasad redan från start för att kunna nyttjas även under årets regniga dagarna.

Som boende på Eriksberg har du allt du kan tänkas behöva i nära anslutning. Runt omkring finns livsmedelsbutik, restauranger, caféer, frisersalonger, skola, förskola och Närhälsan. En bit bort finner du köpcentrum med stormarknad, bank, systembolag och detaljhandel. Tar du dig till Backaplan finns det ytterligare över 120 butiker. Göteborgs centrum ligger 10–15 minuter bort med bil, buss eller båt.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 195 000 kr
Månadsavgift
3 001 kr, I angiven avgift ingår värme och kallvatten. Det tillkommer kostnad för obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån för Telia triple-play samt för varmvatten och hushållsel som debiteras enligt enskild förbrukning.
Boarea
32 m² Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Rum
1 R.O.K.
Våningsplan
6/13
Areauppgift enligt
Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
602 300 kr. Beräknad utifrån föreningens ekonomiska plan.

Interiör

Interiör
Förråd: I upplåtelsen ingår ett källarförråd.

Inglasad balkong: I upplåtelsen ingår en inglasad balkong.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
544 kr/månad
Elektricitet
255 kr/månad
Försäkring
190 kr/månad
Personer i hushåll
1
Kommentar
I angiven driftkostnad för en persons hushåll (1 vuxnen) ingår hemförsäkring 190kr/mån enligt schablon från Konsumentverkets referensvärden 2023. Varmvatten och hushållsel enligt schablon från ekonomiskplan om 99kr/mån respektive 255kr/mån. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.

Byggnad

Byggår
2023
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
55

Förening

Namn
Brf Guldkornet
Om föreningen
Brf Guldkornet har 107 st bostäder och ligger på Eriksberg i Göteborg. Mitt i anrika Kvarnenområdet hittar du Guldkornet. Ett 14-våningshus i industriell stil, med nationalromantiskt tegel, inglasade balkonger och vindslägenheter längst upp. Huset står på områdets topp, vilket ger en härlig utsikt över Eriksberg och Göta Älv. Lilla Guldkornet, ett 5-vånings gårdshus med flera mindre lägenheter, har ljusare tegelfasad och balkonger åt väster eller åt den stora gården i öster. Med Eriksbergskajen alldeles nedanför gatan har du allt du kan tänka dig inom räckhåll. Promenader längs med kajen, matupplevelser i områdets många restauranger och löprundor i Färjenäsparken. Med cykel, buss och båt tar du dig dessutom snabbt till flera köpcenter och Göteborgs centrum.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Andel Av Årsavgift
0.634 %
Andel i BRF
0.634 %
Parkeringar
Föreningen har tillgång till 47 parkeringsplatser enligt följande. Garageplats 12 st, 1500 kr/mån Garageplats med laddningsmöjlighet 17 st 1800 kr/mån + enskild förbrukning. Utvändig parkering med laddningsmöjlighet 13 st 1400 kr/mån + enskild förbrukning. MC-plats i garage 5 st 750 kr/mån
Gårdplats
Föreningen har gårdsplan med bänkar, pergola och grillplats för både avkoppling och gemenskap samt trivsam lekplats.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till TV, telefoni & bredband viaTelia. En digitalbox per lägenhet för TV ingår. Internetanslutning med en hastighet på 1000/1000 Mbit.

Karta

Hör av dig till oss

Adam Andreasson

Fastighetsmäklare

Adam Andreasson

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*