Till salu

GÖTEBORG / ERIKSBERG - BRATTERåSGATAN 30A - LGH 1901

Bratteråsgatan 30A - Lgh 1901

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
6 295 000 kr
Boarea
89 m²
Areauppgift enligt
Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
4 R.O.K.
Förening
Brf Guldkornet
Välplanerad fyra med inglasad balkong och älvutsikt

Planlösning

Välkommen till 89 kvadratmeter av välplanerad bostad. På husets östra gavel finner vi denna guldklimp. Med fönster i tre väderstreck ges rikligt med ljus som i kombination med de vackra materialvalen skapar en härlig atmosfär. Lägg förutom det till en inglasad balkong med älvutsikt och garanterad möjlighet att hyra parkering.

Du välkommans in i bostadens rymliga hall, här ligger klinkern ”Österlen” på golvet, en gråspräcklig vacker platta. Klinkern är lagd i 1/3 delsförband med stora plattor om 60x30 centimeter. Hallens väggar är målade i en trendig beige kulör. Förvaringen erbjuds i form av en generös skjutdörrsgarderob med spegeldörrar.

Direkt till höger i hallen nås det större av bostadens två badrum, här ligger klinker i samma kulör som i hallen och väggarna är klädda med stora vita kakelplattor. Taket är något nedsänkt för den inbyggda spotlightsinstallationen. Utrustningen består av en kommod med tillhörande spegel, duschörna med glasväggar och en tvätt nisch med separata tvättmaskin och torktumlare med tillhörande bänkskiva och väggskåp för smidig hantering av tvätten.

Ut i hallen igen och på andra sidan av badrummet så finns bostadens större sovrum, här inne ligger en vitlaserad ekparkett som är genomgående för lägenhetens alla sovrum samt kök och vardagsrum. Sovrummet är generöst tilltaget och huserar med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Förvaringen löses i form av två inbyggda skjutdörrsgarderober.

Vidare ut i bostaden kommer vi ut till vardagsrummet och köket i öppen planlösning. Köket går i en modern beige nyans som kompletteras väl av den ljusgråa stenmönstrade bänkskivan i laminat. Vitvarorna är från Siemens och håller hög kvalitet, dessutom är diskmaskin samt kyl och frys integrerade för ett extra stilrent intryck. I anslutning till köket finns också en naturlig matplats framför fönstret och när det är dags för fest är det enkelt att vrida bordet och duka långbord.

Vardagsrummet ligger i öppen planlösning till köket och har naturlig placering för TV och tillhörande soffgrupp. Balkongen nås direkt från vardagsrummet och är sju kvadratmeter stor samt inglasad. Från balkongen får man även älvutsikt.

Vidare finner man bostadens två återstående sovrum samt det andra badrummet. Badrummet har samma material på golv och väggar som det stora badrummet. Sovrummen är lika stora om sju kvadratmeter och passa utmärkt som barnrum, kontor eller gästrum. Förvaringen till dessa två sovrum löses i form av en stor skjutdörrsgarderob i den inre hallen.

Som boende på Eriksberg har du allt du kan tänkas behöva i nära anslutning. Runt omkring finns livsmedelsbutik, restauranger, caféer, frisersalonger, skola, förskola och Närhälsan. En bit bort finner du köpcentrum med stormarknad, bank, systembolag och detaljhandel. Tar du dig till Backaplan finns det ytterligare över 120 butiker. Göteborgs centrum ligger 10–15 minuter bort med bil, buss eller båt.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
6 295 000 kr
Månadsavgift
6 114 kr, I angiven avgift ingår värme och kallvatten samt telia Triple-play (tv & bredband) Det tillkommer kostnad för varmvatten och hushållsel som debiteras enligt enskild förbrukning.
Boarea
89 m² Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Rum
4 R.O.K.
Våningsplan
9/13
Areauppgift enligt
Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 212 675 kr. Beräknad utifrån föreningens ekonomiska plan.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
1 205 kr/månad
Elektricitet
780 kr/månad
Försäkring
230 kr/månad
Kommentar
I angiven driftkostnad för två personers hushåll (2 vuxna) ingår hushållsel 780kr/mån och hemförsäkring 230 kr/mån enligt schablon från Konsumentverkets referensvärden 2023. Varmvatten enligt ekonomiskplan ca 195kr/mån De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.

Byggnad

Byggår
2023
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
55

Förening

Namn
Brf Guldkornet
Om föreningen
Brf Guldkornet har 107 st bostäder och ligger på Eriksberg i Göteborg. Mitt i anrika Kvarnenområdet hittar du Guldkornet. Ett 14-våningshus i industriell stil, med nationalromantiskt tegel, inglasade balkonger och vindslägenheter längst upp. Huset står på områdets topp, vilket ger en härlig utsikt över Eriksberg och Göta Älv. Lilla Guldkornet, ett 5-vånings gårdshus med flera mindre lägenheter, har ljusare tegelfasad och balkonger åt väster eller åt den stora gården i öster. Med Eriksbergskajen alldeles nedanför gatan har du allt du kan tänka dig inom räckhåll. Promenader längs med kajen, matupplevelser i områdets många restauranger och löprundor i Färjenäsparken. Med cykel, buss och båt tar du dig dessutom snabbt till flera köpcenter och Göteborgs centrum.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Andel Av Årsavgift
1.2765 %
Andel i BRF
1.2765 %

Karta

Hör av dig till oss

Malin Ring

Fastighetsmäklare

Malin Ring

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*