Snart till salu

GÖTEBORG / MAJORNA - BLåSUTGATAN 9A

Blåsutgatan 9A

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 495 000 kr
Boarea
47 m²
Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Gyllene Tiden

Rymlig tvåa i hjärtat av Majorna

Välkommen till denna ljusa och trevliga tvåa i Majorna med balkong i lugnt läge!

Planlösning

Rymlig tvåa i hjärtat av Majorna

Belägen mitt i hjärtat av omtyckta Majorna, på husets tredje våning hittar ni denna välplanerade genomgångstvåa med fönster i två väderstreck. Här finns utrymme för både avslappning och långa middagar i goda vänners lag. Det trivsamma vardagsrummet rymmer plats för såväl soffgrupp som matsalsmöblemang och golvet pryds av vacker original-parkett i holländsk läggning. Från vardagsrummet nås den rymliga balkongen i härligt söderläge, och härifrån ser ni bland annat den ståtliga Älvsborgsbron. Bostadens trivsamma kök erbjuder goda förvaringsmöjligheter, bra arbetsytor samt en trevlig plats för matbord med fyra sittplatser framme vid fönstret. Utanför återfinns den stillsamma gården. I sovrummet inryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord och ytterligare förvaring finns i form av tre inbyggda garderober. Här sover man gott och ostört mot gården. Bostadens badrum renoverades av tidigare säljare 2017 och är både modernt och praktiskt.

Brf Gyllene tiden är en välskött förening. Som enda förening på Gråberget som äger sin mark ger det en väldigt trygghet och stabilitet. Gårdarna är renoverade och erbjuder lekplats samt gröna ytor där man kan njuta av utsikt och kvällssol. I detta område råder ett lugn samtidigt som det finns ett rikt utbud av affärer, caféer och restauranger vid Mariaplan och Chapmans Torg. På gångavstånd nås Klippan där det finns fina promenadstråk längs vattnet. Även Slottsskogens grönska nås med en promenad. Kommunikationer finns i form av buss vid Blåsutgatan och spårvagn vid Chapmans Torg, Mariaplan och Jaegerdorffsplatsen.

Välkommen till ett hem med hög trivselfaktor!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 495 000 kr
Månadsavgift
4 739 kr, Inkl värme, vatten, Kabel-TV.
Boarea
47 m² Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
3/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
287 056 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Med rofyllt läge tre trappor upp i huset återfinns detta ljusa hem. Kliv in i den välkomnande hallen, där plats för avhängning finns samt ytterligare förvaring i form av en garderob till höger. Här ryms också en mindre hallmöbel. Ljusgrå väggar möter orginalparkett i holländsk läggning som löper vidare in i vardagsrummet.

Till vänster nås det härliga och lättmöblerade vardagsrummet som inbjuder till umgänge och gemenskap. Det stora fönsterpartiet tillsammans med det höga läget gör att ljuset tillåts att spela fritt och länge. Rummets tilltagna takhöjd ger en genuin och sällsynt känsla. Det vackra orgnialparkett som pryder golvet möter här väggar målade i en grå nyans.

Från vardagsrummet nås bostadens generösa balkong, belägen i ett härligt söderläge. Under sommarhalvåret används balkongen som ett extrarum. Perfekt plats att avnjuta en fika i goda vänners lag, eller varför inte en mysig hemmakväll en varm junikväll. Samtidigt kan du låta ögonen vila på den ståtliga Älvsborgsbron.

I motsatt väderstreck ligget kök och sovrum vilket skapar ett härligt ljusflöde genom hemmet. I köket blir både bjudning och morgonkaffet njutbart. Vita luckor bryts av fint med mörkgrått kakel. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis, ugn, mikro samt kolfilterfläkt. Matbord för flera får sin givna plats in vid fönstret. Väggarna är målade i vitt och möter ett grått laminatgolv.

Sovrummet ligger även det i ett rofyllt gårdsläge. Sovrummet rymmer plats för dubbelsäng samt generöst med förvaring i tre rymliga garderober. Ljusa väggar i en ljusblå nyans skapar en bra bas tillsammans med parkett på golvet.

Bostadens badrum renoverades av tidigare säljare under år 2017. Vita kaklade väggar med hexagon klinker i svart ger ett avskalat och stilrent intryck. En stor och rund spegel skapar en praktfull känsla. Golvvärme och handdukstork gör rummet härligt även under de kallare årstiderna. Utrustat med tvättmaskin, handfat med kommod, wc samt dusch med vikbara glasväggar.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
450 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnad

Byggår
1947
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
134

Förening

Namn
Brf Gyllene Tiden
Om föreningen
Brf Gyllene Tiden är en äkta bostadsrättsförening och består av 3 st flerbostadshus med adresserna Blåsutgatan 9-23 i Majorna. Blåsutgatan erbjuder ett mycket trivsamt boende, med närhet till hav och innerstad. Föreningen upplåter 84 lägenheter med bostadsrätt och 2 lägenheter och 6 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger sin mark och påverkas således inte av höjda tomträttsavgälder. För att möta inflation, höjda räntor och ökade driftskostnader togs beslutet att höjda avgifterna nyligen. Månadsavgiften som är annonserad är med andra ord den uppdaterade. För mer information om föreningen, vänligen besök föreningen uppdaterade hemsida, på https://gyllenetiden.bostadsratterna.se/.
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningens, nyligen uppdaterade, underhållsplan sträcker sig från 2023 till 2072.

Urval av tidigare renoveringar:
2022: Uppfräschning av bastu
2022: Renovering av tak
2022: Solceller installerades
2022: Ombyggnation lokal till bostad (3 rok)
2022: Balkong/fasadtvätt
2021-2022: 10 st. laddstolpar för elbil
2021: Renovering/uppfräschning övernattslägenhet
2021: Nya entréportar samt nya dörrar till soprum
2021: Modernisering av hissar
2020: Ombyggnation av gamla soprum till bl.a. barnvagnsutrymme
2019: Relining fastighet 17-23
2019: Nytt elektroniskt låssystem
2019: Byte av fastighetens portar
2018: Spolning köksstammar
2018: Upprustning av bastulokalen
2018: Puts av fasad
2017: Upprustning av utemiljön
2017: Dränering av fastigheten Blåsutgatan 11-15
2017: Nyrenoverade soprum med källsortering, sopnedkasten stängs
2016: Brandöversyn av samtliga gemensamma utrymmen inkl. brandsläckare och utrymmesskyltar
2016: Översyn tvättstugor
2016: Byte avloppsstam
2010-2011: Nya porttelefoner
2010-2011: Byte av två evakueringsfläktar, rensning ventilationskanaler, balansering av ventilationssystemet
2009-2010: Byte torktumlare nedre & mittenhuset
2009-2010: Balansering av värmesystem. Spolning köksstammar. Spolning dagvattenledningar.
2008-2009: Slipning golv trapphus. Byte torkaggregat mittenhuset. Renovering fritidslokal. Målning trapphus, källare & lokaler. Husvägg 17-21 omfogning samt ny sten & impregnering. Nytt skyddsstaket. Byte exteriörbelysning portar. Byte kasset takfönster i etagelägenheter.
2007-2008: Byte tvättmaskiner mittenhuset
1987: Renovering av fasad, fönster, stammar och el

Kommande planerade underhåll är:
2024-2025: Nytt cykelförråd (placeras på mellangård)
2024-2025: Införande av fastighetsnät (ger möjlighet till fler operatörer)
Andel Av Årsavgift
1.11586 %
Andel i BRF
1.05652 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se. Föreningen förfogar över 18 parkeringsplatser i området som kostar 494 kr/månad att hyra, kö i dagsläget. Gästparkering finns vid infarten till Blåsutgatan.
Gårdplats
Föreningen har gemensam grill.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till digital-TV, bredband och telefoni via Tele 2.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Föreningen har fullvärdesförsäkring via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*