Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - BLåSUTGATAN 8

Blåsutgatan 8

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 650 000 kr
Boarea
84.2 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
HSB Brf Blåsut i Göteborg
Drömmer ni om vidsträckta vyer, exklusiva materialval, högst upp i huset, inglasad balkong och garage? Då kan detta mycket väl vara erat nya hem!

Planlösning

Vill ni komma på en förhandsvisning?

Välkommen att anmäla er!

Varmt välkomna till ett hem utöver det vanliga! På våning 7 av 7, välkomnas ni till detta hem av yttersta kvalitet som renoverades från grunden 2020! Först och främst möts ni av ett otroligt ljusflöde där ljuset tillåts spela fritt i de öppna ytorna och en utsikt utöver det vanliga som är få förunnat att ha i sitt hem! Här blickar ni ut över landmärken så som Älvsborgsbron, Eriksbergskranen, Karlatornet och Masthuggskyrkan. Hemmet lämnar inget att önska då nuvarande ägare låtit hemmet genomgå en påkostad renovering och gjort sina val med noggrannhet och eftertanke där varje detalj är noga utvald. Köket är fullt maskinellt utrustat och har generösa arbetsytor både på köksön och arbetsbänken i marmor. I vardagsrumsdelen ryms soffa med tillhörande möblemang, bokhyllor och tv-möbel. Master Bedroom i väl tilltagen storlek med klädförvaring i skjutdörrsgarderober med Elfa-inredning. Det andra sovrummet blir ett utmärkt gäst-/barn- eller arbetsrum, även det med inbyggd klädförvaring. Stort badrum med tvättmöjligheter och dusch. Inglasad balkong med magisk utsikt och som används stora delar om året tack vare inglasningen. Hiss och egen garageplats i huset skapar en enkel vardag.

Här bor ni i hjärtat av Majorna med närhet till hav, motionsspår och fina grönområden. Servicebutik ligger runt hörnet och bussen går precis utanför dörren med täta förbindelser till stadskärnan och spårvagnen är ett par minuters promenad bort. Mataffär, pizzeria, bageri och skola når du inom några minuter.

HSB Brf Blåsutgatan i Göteborg är en välskött och engagerad förening, med stark ekonomi, där ni bland annat tar del av gemensamhetslokaler i form av festlokal/aktivitetslokal, övernattningslägenheter, tvättstugor, cykelrum och barnvagnsrum.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 650 000 kr
Månadsavgift
6 773 kr, Inkl värme, vatten och varmgarage. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/mån som avser bredband. Total månadsavgift 6 973 kr. Brf har individuell mätning och debitering av el.
Boarea
84.2 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
7/7
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
534 545 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2023.

Interiör

Interiör
Interiör: Ni välkomnas in i en rymlig och ljus hall som byggts ut för att skapa mer utrymme. Avhängning i skjutdörrsgarderober i glas med Elfa-system. Tapetserade väggar, ommålat tak och nya lister möter ett enstavsparkett i ek med fasade kanter vilket löper genom hela bostaden. Redan här möts ni av känslan av att inget lämnats åt slumpen under den omfattande renovering som gjordes 2020.

Till vänster nås ett av sovrummet. Ett rum som passar utmärkt som barn- arbets- eller gästrum. När planlösningen mot hallen ändrades så byggdes nya garderober samt ett städskåp i detta rum. Tapetserade väggar, ommålat tak, nya lister samt ny innerdörr i glas.

Fortsätt in i hemmet och ni möts av kök, matplats och vardagsrum i en öppen och social planlösning tack vare att en vägg plockats ner. Köket är en dröm! Inköpt hos Kungsbacka Kök och Beslag och platsbyggt med luckor i 4 mm laminat, extra bred (70 cm) arbetsbänk i Silestone Carrara marmor samt köksö från IKEA med samma exklusiva bänkskiva, kyl och frys(Liebherr, )är även de extra breda (70cm) samt extra höga vilket gör en betydande skillnad. Spisen med inbyggd ozonfläkt har sin plats framme vid fönstret för att utsikten ska kunna avnjutas samtidigt som ni lagar mat. Ugn med självrengöring samt diskmaskin. Även här finns ny tapet ovan arbetsytorna, nya lister, nytt fönster samt ommålade fönsterfoder. Från köket nås också balkongen, här har balkongdörren fått en ny nedre kassett i glas.

Mellan kökets arbetsdel och vardagsrummet har alltså matbordet sin givna plats. Här dukar ni enkelt upp till långbord för vänner och familj. Vardagsrummet i sin tur är generöst i sin storlek (därför finns faktiskt möjligheten att skapa ett till sovrum, se alternativ planlösning) och utsikten ni bjuds på här är slående vacker och få förunnat att ha i sitt hem. Rummet rymmer enkelt soffgrupp med tillhörande möblemang, tv-möbel och bokhyllor. En detalj som gör mycket för rummet är glasväggen som skärmar av mellan hallen och vardagsrum och skapar än mer rumskänsla. Vardagsrummets fönsterbrädor är i samma sten som köksbänken, Silestone Carrara marmor. Nya lister, ommålade fönster och tak, nya tapeter samt ny kassett och ommålning av balkongdörren till den franska balkongen.

Det andra sovrummet är även det i bra storlek med gott om plats för säng och klädförvaring i skjutdörrssystem med glasdörrar och Elfa-inredning. Även här nytapetetserat, ommålat tak, nya lister och nya elementskydd i ribbad trä. Även härifrån nås balkongen och även denna dörr har fått en glasinfattning i nedre kassetten.

Vidare ut till den inglasade balkongen, ensam i sitt slag. Här möts ni alltså av landmärken som Älvsborgsbron, Eriksbergskranen och Karlatornet. En utsikt lika vacker dag som natt, sommar som vinter. För att förlänga balkongsäsongen har nuvarande ägare under 2020 låtit glasa in den. På grund av det vindutsatta läget är glaset lite tjockare än normalt (6 mm) med system signerat Lumon som enkelt öppnas upp under varma sommardagar. Glastak välkomnar stjärnhimlen om natten. Golvet pryds av Marrakeshklinker i svart och vitt. Givetvis är hela inglasningen gjord enligt nya byggregler och bygglov finns.

Badrummet är från föreningens stambyte 2019 och går i klassiska toner med vitt kakel och grå klinkers med golvvärme. Här finns wc, handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp, handdukstork, dusch med vikbara väggar samt en tvättmaskin från 2020.

Ett bekvämt liv, med hiss direkt ned i garaget. Garageplatsen ingår i avgiften, nr 31, som tillhör denna lägenhet är större än de andra platserna samt är avskild utan bilar på sidorna och plats även för cykel.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
550 kr/månad
Elektricitet
200 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg som avser bredband. Brf har individuell mätning och debitering av el.

Byggnad

Byggår
1970
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
133

Förening

Namn
HSB Brf Blåsut i Göteborg
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Blåsut är en av Göteborgs största föreningar och förvaltas av HSB. I föreningen finns 580 stycken lägenheter, samtliga bostadsrätter, dessa är fördelade på elva olika fastigheter. Fastigheterna bebyggdes mellan 1967-1970. Brf kräver individuellt medlemskap i HSB-föreningen Föreningen äger husen med tomträtt, föreningen arrenderar alltså marken av Göteborgs kommun och betalar årlig tomträttsavgäld. Tomträttsavgälden omförhandlas 2025-2026 samt 2028-2029. Detta kan medföra avgiftshöjningar. Så att föreningen ska ha god beredskap inför detta. Föreningens ekonomi är god och stabil. Föreningen har 2023/2024 omvandlat tre lokaler till åtta nya bostadsrätter vilket gett extra intäkter till föreningen. Avgifterna kommer att höjas med 8% 1/7 2024. Avgiftshöjningen sker på grund stigande driftskostnader och förändrat ränteläge. Samt för att ha ett ansvarsfullt tänk och förekomma höjd tomträttsavgäld. För mer information om föreningen, besök då föreningens hemsida på: https://brfblasut.se
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
- 2016: Påbörjades ett vatten- och avloppsstambyte med efterföljande badrumsrenoveringar samt byte av el. Stambytet på Blåsutgatan stod klart 2018. Arbetet på Gröna gatan påbörjades i början av 2018.
- 2017: Renoverades stuprännor och hängrännor samt ny takbeläggning på Gröna gatan 41-71 och på Kabelgatan 15 A,B och C. OVK-besiktning genomfördes också.
- 2018/2019: Stambytet som har bekostats av föreningen blev klart. I samband med detta drogs även elen om i alla lägenheter (3-fas el). Bricklås samt porttelefoner installerades också.
- 2023: Ny övernattningslägenhet på Gröna Gatan 41 stod klar under 2023 med två bäddsoffor och plats för 4 personer. Samt en sprillans ny bastu på samma adress.
-2019-2024:Hissrenovering
-Installation för el-bilsladdning

Enligt årsredovisningen framgår det att föreningen utför och planerar följande åtgärder under de kommande 5 åren:

Allmän information som kan vara bra att känna till:
- Föreningen har individuell mätning och debitering av el. Detta innebär att bostadsrättsföreningen har tagit över ansvaret och leveransen av el till din lägenhet och varje medlem kommer därmed bli av med elnätsavgiften på ca 1 200kr per år. Upphandlingen pågår nu och detta planeras att vara igång till årsskiftet.
Andel Av Årsavgift
0.2127 %
Andel i BRF
0.2127 %
Parkeringar
Föreningen förfogar över ungefär lika många garage-/parkeringsplatser som det finns lägenheter. Till de lägenheter där det tillhör en parkerings-/garageplats till lägenheten ingår det i månadsavgiften, och man får lov att hyra ut sin plats om man ej nyttjar den. Utöver det disponerar föreningen över 28 garageplatser och 32 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna och till hyresgäster i föreningens kommersiella lokaler. I dagsläget är det kö till dessa parkeringsplatser. Utöver detta har föreningen 22 avgiftsbelagda gästparkeringsplatser på Blåsutgatan. Det finns garageplatser med laddplats. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se
Tv och Bredband
Föreningen har förmånligt gruppavtal med Telia. Bredband (500/500) och Telia Lagom läggs på avgiften som ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/mån.
Övrigt
Föreningen har som policy att den som ska vara bosatt i lägenheten måste äga minst 1/10. Föreningen har en expedition med följande öppettider; måndagar 8.00-9.00, tisdagar 17.30-18.30 och torsdagar 12.00-13.00. Besöksadressen är Gröna Gatan 41. Telefonnummer till expeditionen är 031-147374. För att föreningen ska kunna behandla köparens medlemsansökan krävs att samtliga köpare blir medlemmar i HSB Göteborg. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson