Till salu

GÖTEBORG / MAJORNA - BLåSUTGATAN 1

Blåsutgatan 1

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 750 000 kr
Boarea
82.4 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
HSB Brf Blåsut i Göteborg

Gaveltrea i gott skick med garageplats som ingår!

Välplanerad trea i gott skick på husets gavel. Inglasad balkong och garageplats som ingår. Renoverat badrum med tvättmaskin. Hiss finns.

Planlösning

Gaveltrea i gott skick med garageplats som ingår!

Smakfullt renoverad trea på husets gavel med generösa umgängesytor, inglasad balkong och härligt ljusinsläppl Bekvämt med hiss och garageplats som ingår. Våning 3 av 5.

Lugnt och insynsskyddat läge längst in på loftgången. En ovanlig planlösning, endast 5 st av denna sort i föreningen. Ett hem i gott skick, fint kök och nyrenoverade ytskikt. Fräscht renoverat och stambytt badrum med dusch och tvättmaskin.

Med närhet till älven och Slottsskogen, mitt i populära Majoma, ligger denna väldisponerade lägenhet med genomtänkt planlösning och renoverat kök och bad. Här erbjuds ni ett luftigt och ljust vardagsrum med utgång till stor och solig balkong, smakfullt renoverat kök med matplats för 4-6 personer, två bra sovrum samt nyrenoverat badrum med tvättmaskin. Ett väldigt bekvämt boende. Välskött fastighet med öppna, bilfria och mycket barnvänliga gårdar och fin grannsämja. Omtyckt HSB­ förening med många gemensamhetsutrymmen och god ekonomi. Lugnt läge med närhet till kommunikationer och service. En kort promenad bort nås Älvsnabben som tar er till Lindholmen och Eriksberg på några minuter. Närhet till flera populära förskolor och lekplatser.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 750 000 kr
Månadsavgift
6 291 kr, Inkl värme, vatten och garageplats. Utöver månadsavgifter tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/mån som avser bredband och TV. Total månadsavgift 6 491 kr/mån. Brf har individuell mätning och debitering av el.
Boarea
82.4 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
3/5
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
496 094 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022/2023.

Interiör

Interiör
Allmän beskrivning av interiör: Ni välkomnas in i den inbjudande och lättmöblerade hallen. Här finns en naturlig plats för avhängning i en rymlig klädkammare rakt fram. Till vänster finns även en nisch för ytterkläder samt en inbyggd garderob . I hallen finns ett fönster som vackert släpper in ljuset. Detta hem är beläget på husets gavel, så har gott om ljusinsläpp! Hallens väggar är tapetserade i en ljus nyans som smakfullt går ihop med den klassiska ekparketten.

Vidare in i bostaden, öppnar det väl tilltagna och soldränkta vardagsrummet upp hemmet med en härlig sällskapsyta för vänner och familj att samlas i. Här finns plats för en soffhörna med tillhörande mediamöbler i ena delen av rummet och, för den som vill, en större matgrupp i andra delen om önskas. Allt det, utan att göra avkall på den generösa känslan. Ljusa väggar och ekparkett skapar en bra bas att inreda efter. Längs med ena kortsidan breder ett tilltaget fönsterparti ut sig mot grönskan.

Den soliga balkongen ligger högt och fritt och lummigt läge, perfekt för frukost i solen. Vill du avnjuta kvällssolen är loftbalkongen perfekt, då detta hem ligger längst in. På den sidan nås du av kvällssolens strålar fram till solnedgång. På balkongen kan den med gröna fingrar hitta ro. Här njuter ni av en grönskande utsikt medan ni planterar, inglasningen gör balkongen till ett perfekt litet växthus. På golvet ligger trätrall och här finns plats för bord, stolar och växter.

I det fräscha köket gömmer sig gott om plats för förvaring bakom ljusgrå luckor med tidstypiska beslag. Ovan arbetsbänken sitter vitt kakel med mörk fog för ett industriellt intryck. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, ugn/spris, fläktkåpa samt diskmaskin. Framme vid fönstret finns en naturlig plats för ett större matbord för 4-6 personer. Ljusa väggar möter ekparkett.

Hemmets ena sovrum nås direkt via hallen och används idag som barnbrum men fungerar även utmärkt som gästrum eller arbetsrum. Rummets fönster vetter mot den ljusa södergaveln. Ljusa väggar tillsammans med en vackert mönstrad tapet möter ekparkett.

Det största sovrummet, som även det vetter mot den gröna baksidan, når ni via vardagsrummet samt köket. Här finns gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här finns två garderober som ger bra med förvaringsmöjligheter. Väggar i en lugn grön nyans möter ekparkett även här.

Badrummet är stort och fräscht. Det renoverades i samband med föreningens stambyte 2019 och går i klassiska toner med vitt kakel och grå klinkers. Här finns wc, handfat och ovanhängande spegelskåp, dusch med vikbara väggar samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Här finns även ett vägghängt högskåp som står för förvaringen.

Ett hem som är värt att besöka, välkommen på visning!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
853 kr/månad
Elektricitet
325 kr/månad
Försäkring
328 kr/månad
Personer i hushåll
3
Kommentar
Varav 2 barn. Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg som avser bredband och TV.

Byggnad

Byggår
1970
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
135

Förening

Namn
HSB Brf Blåsut i Göteborg
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Blåsut är en av Göteborgs största föreningar och förvaltas av HSB. I föreningen finns 580 stycken lägenheter, samtliga bostadsrätter, dessa är fördelade på elva olika fastigheter. Fastigheterna bebyggdes mellan 1967-1970. Brf kräver individuellt medlemskap i HSB-föreningen Föreningen äger husen med tomträtt, föreningen arrenderar alltså marken av Göteborgs kommun och betalar årlig tomträttsavgäld. Tomträttsavgälden omförhandlas 2025-2026 samt 2028-2029. Detta kan medföra avgiftshöjningar. Så att föreningen ska ha god beredskap inför detta. Föreningens ekonomi är god och stabil. Föreningen har 2023/2024 omvandlat tre lokaler till åtta nya bostadsrätter vilket gett extra intäkter till föreningen. Avgifterna kommer att höjas med 8% 1/7 2024. Avgiftshöjningen sker på grund stigande driftskostnader och förändrat ränteläge. Samt för att ha ett ansvarsfullt tänk och förekomma höjd tomträttsavgäld. För mer information om föreningen, besök då föreningens hemsida på: https://brfblasut.se
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
- 2016: Påbörjades ett vatten- och avloppsstambyte med efterföljande badrumsrenoveringar samt byte av el. Stambytet på Blåsutgatan stod klart 2018. Arbetet på Gröna gatan påbörjades i början av 2018.
- 2017: Renoverades stuprännor och hängrännor samt ny takbeläggning på Gröna gatan 41-71 och på Kabelgatan 15 A,B och C. OVK-besiktning genomfördes också.
- 2018/2019: Stambytet som har bekostats av föreningen blev klart. I samband med detta drogs även elen om i alla lägenheter (3-fas el). Bricklås samt porttelefoner installerades också.
- 2023: Ny övernattningslägenhet på Gröna Gatan 41 stod klar under 2023 med två bäddsoffor och plats för 4 personer. Samt en sprillans ny bastu på samma adress.
-2019-2024:Hissrenovering
-Installation för el-bilsladdning

- Föreningen har individuell mätning och debitering av el. Detta innebär att bostadsrättsföreningen har tagit över ansvaret och leveransen av el till din lägenhet och varje medlem kommer därmed bli av med elnätsavgiften på ca 1 200kr per år.
Andel Av Årsavgift
0.1974 %
Andel i BRF
0.1974 %
Parkeringar
Föreningen förfogar över ungefär lika många garage-/parkeringsplatser som det finns lägenheter. Till de lägenheter där det tillhör en parkerings-/garageplats till lägenheten ingår det i månadsavgiften, och man får lov att hyra ut sin plats om man ej nyttjar den. Utöver det disponerar föreningen över 28 garageplatser och 32 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna och till hyresgäster i föreningens kommersiella lokaler. Utöver detta har föreningen 22 avgiftsbelagda gästparkeringsplatser på Blåsutgatan. Många garageplatser med laddplats. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se
Tv och Bredband
Föreningen har förmånligt gruppavtal med Telia. Bredband (500/500) och Telia Lagom läggs på avgiften som ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/mån.
Övrigt
Föreningen har som policy att den som ska vara bosatt i lägenheten måste äga minst 1/10. Föreningen har en expedition med följande öppettider; måndagar kl 17:00 - 18:00 och torsdagar kl 12.00 - 13.00. Besöksadressen är Gröna Gatan 41. Telefonnummer till expeditionen är tel.nr: 031-147374. Telefontiderna som gäller är måndagar och torsdagar mellan kl 09:00 - 11:00. För att föreningen ska kunna behandla köparens medlemsansökan krävs att samtliga köpare blir medlemmar i HSB Göteborg. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*