Såld

GöTEBORG / KUNGSLADUGåRD - BIRGER JARLSGATAN 18K

Birger Jarlsgatan 18K

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 450 000 kr
Boarea
65 m²
Areauppgifter enligt mätning. Registrerad som 62.6 kvm i föreningen.
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Hsb Bostadsrättsförening Svärdsliljan i Göteborg

Ett hem med massor av bevarad charm och härliga sällskapsytor! Möjlighet att skapa en trea.

På gaveln en trappa upp i huset med ett rofyllt läge mot den lugna Birger Jarlsgatan ligger detta charmfulla hem.

Ett hem med massor av bevarad charm och härliga sällskapsytor! Möjlighet att skapa en trea.

På gaveln en trappa upp i huset med ett rofyllt läge mot lugna Birger Jarlsgatan ligger detta charmfulla hem. Bostaden är mycket välplanerad med ett rymligt sovrum och ett stort vardagsrum. Vardagsrummet badar i ljus och har tre vackert spröjsade fönster åt två väderstreck. Eftersom rummet har tre härliga fönsterpartier finns här möjlighet att skapa ytterligare ett sovrum. Här finns många välbevarade originaldetaljer såsom trägolv delvis med infälld intarsia, spegeldörrar, spröjsade fönster samt serveringsskåp. Hemmet har behov av renovering, men all välbevarad originalcharm finns kvar för den som med varsam hand vill ta hand om den. Brf Svärdsliljan är en av Kungsladugårds mest stabila och populära föreningar. Ett klassiskt landshövdingehus byggt runt en grönskande och välskött gård med både fruktträd, sittplatser och även en lekplats för de små.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 450 000 kr
Månadsavgift
3 829 kr, Inkl värme, vatten och Kabel-TV.
Boarea
65 m² Areauppgifter enligt mätning. Registrerad som 62.6 kvm i föreningen.
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
1/3

Interiör

Interiör
På den lugna Birger Jarlsgatan är detta hem beläget och nås både via gården eller i den egna porten direkt från gatan. En trappa upp och belägen på husets ljusaste gavel så fullkomligt badar detta hem i ljus. Hemmet är i behov av renovering, men massvis av originalcharm finns att tillgå för den som vill ta hand om detta hem. Bostaden har varit i familjens ägo de senaste 80 åren, så den är väl omhändertagen men i behov av renovering. Det går med enkla medel att skapa en trea med tanke på gavelläget och att vardagsrummet har hela tre fönsterpartier.

Hallen är det första som möter dig i hemmet, ljus tapet och ett vackert parkettgolv i original med infälld intarsia. Här finns gott om plats för avhängning samt ytterligare förvaring i hallen via både en inbyggd garderob samt en klädkammare som inrymmer mycket.

Vidare kommer du till badrummet på höger sida. Ett badrum i generös storlek som har alla de rätta förutsättningarna att bli ett badrum med både dusch och tvättmöjligheter efter renovering. Vitt kakel och ljus våtrumsmatta på golvet. Utrustat med dusch, tvättställ samt wc.

Köket ligger med fönster mot grönska och föreningens prunkande förträdgård. Bra storlek och gott om plats för förvaring. Vita skåpsluckor och plastmatta på golvet. Utrustat med Kyl/frys samt ugn. Gott om plats för matplats, invid det vackra fönstret med vackert ljusinsläpp. Till höger om fönstret finns hemmets vackraste möbel, serveringsskåpet i original.

Vardagsrummet ligger i fil med köket och är utan tvekan hemmets vackraste rum. Både på grund av sitt gavelläge och de tre fönsterpartierna men även på grund av ljusinsläppet. Här kan man med enkla medel skapa ett sovrum till, för att skapa en trea. Det finns även plats för soffa samt matsalsdel. Ett rum att umgås i, när kvällssolen bryts genom de de vackra fönsterglasen i original.

Sovrummet nås från hallen och upplevs ljust och hemtrevligt. Plats för dubbelsäng. Ljus tapet och plastmatta.

Ett hem som önskar att någon ska ta sig an det, och ta hand om det på bästa sätt. Låta det återfå sin forna glans och låta originalcharmen ta plats.
Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Byggnad

Byggår
1927
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej

Förening

Namn
Hsb Bostadsrättsförening Svärdsliljan i Göteborg
Om föreningen
Brf Svärdsliljan är ett vackert och väl bevarat landshövdingshus i Kungsladugård. Kvarteret Svärdsliljan byggdes år 1927 och har varit en HSB-förening sedan starten. Adresserna är Kungsladugårdsgatan 11-15 och Birger Jarlsgatan 18-24. Föreningen består av 105 lägenheter varav flera är sammanslagna så i dagsläget är det 95 hushåll, 1 hyreslokal där populära ICA Effkås hyr samt två bostadsrättslokaler där förskolan Liljan huserar. Föreningen har höst- och vårfixardagar som är obligatoriska för medlemmarna och medlemmarna ansvarar själva för städningen i trapphusen. I föreningen finns det en tvättstuga som nås via stora ingången mot Birger Jarlsgatan med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp samt ett torkrum. Det finns även en "drop in-maskin". Föreningen har även cykelparkering på gården samt tre cykelrum. Budgeten för 2023 är inte satt ännu men föreningen flaggar för en höjning större än de tidigare som gjorts då driftskostnaderna ökar för alla just nu. Vilken nivå har inte beslutats ännu. I januari 2022 höjdes avgiften med 2% och dessförinnan 2021 med 2%. Innan det var avgiften oförändrad sedan 2015. BRF kräver individuellt medlemskap i HSB-föreningen.
Äger föreningen marken
Ja, men arrenderar utrymmet för parkeringsplatserna.
Överlåtelseavgift
1 208 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
483 kr
Renoveringar
1986: gjordes stambyte, renovering av våtutrymmen och byte av el. Föreningen har gjort en undersökning av stammarna som har en bedömd livslängd på 80 år.

2010: Trapphusrenovering. Ytterdörrarna är i original, men har tilläggsisolerats för att uppfylla brandkraven.

2016: Fasadrenovering mot Birger Jarlsgatan och Godhemsgatan. Fasaden underhålls löpande.

2017: Renovering av originalfönstren. Yttre glaset är kvar i original och det inre är ett nyare energiglas.

2021/2022: OVK som är godkänd.

Föreningen följer en upprättad underhållsplan.

Just nu pågår fönsterrenovering i uppgång K, L och M. Fasadmålning mot Birger Jarlsgatan planeras att göras under 2022.
Andel Av Årsavgift
1.09648 %
Andel i BRF
1.09648 %
Gemensamma ytor
Föreningen har ett övernattningsrum som medlemmarna kan hyra till en kostnad om 100 kr/natt. Det finns även tillgång till bastu, biljardrum, gym, fotolabb och snickarrum mot en deposition på 100 kr.

Karta

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek