Såld

VÄSTRA FRÖLUNDA / VäSTRA FRöLUNDA - BERYLLGATAN 57

Beryllgatan 57

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 700 000 kr
Boarea
96.8 m²
Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
4 R.O.K.
Förening
HSB Brf Grevegården

Tillfälle att förvärva en fyra på bästa läge i populära Brf Grevegården! Solig balkong i sydväst!

Här bor du mitt mellan badplatser, båthamnar, service, skolor och kommunikation! Det perfekta boendet för familjen!

Tillfälle att förvärva en fyra på bästa läge i populära Brf Grevegården! Solig balkong i sydväst!

Varmt välkommen till denna fyra om 97 kvm i populära Brf Grevegården! Nu ges tillfälle att förvärva fyra rum och kök på andra våningen med balkong i soligt sydvästläge och utsikt mot grönska. Här erbjuds tre bra sovrum, renoverat kök med matplats, ett ljust vardagsrum, generöst badrum med tvättmaskin samt gästtoalett. Pricken över i är balkongen i soligt sydvästläge som vetter ut mot föreningens mysiga odlingslotter.

Ljuset flödar in genom fönster i två olika väderstreck. Planlösningen är genomtänkt, och ger gott om plats för en familj. Här bor ni mitt mellan badplatser, båthamnar, service, skolor och kommunikation! Lagom avstånd till Frölunda Torg och bussen tar er till Brunnsparken på ca 15 minuter. Det perfekta boendet för familjen!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 700 000 kr
Månadsavgift
6 259 kr, Brf har individuell mätning och debitering av El och varmvatten.
Boarea
96.8 m² Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Rum
4 R.O.K.
Våningsplan
2/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
360 691 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Varmt välkommen till denna fyra på ett av Brf Grevegårdens bästa lägen!

Redan när vi kliver in genom ytterdörren möts vi av ljuset som flödar in från det stora vardagsrumsfönstret i sydvästläge samt balkongdörren. Hallen är välkomnande med gott om förvaringsmöjligheter i tre generösa garderober samt plats för ytterligare förvaringsmöbel. Upphängning längs väggen för ytterkläder. På golvet ligger praktisk klinker, ljusa väggar.

Vardagsrummet är väl tilltaget med generösa ytor som erbjuder gott om plats för såväl matbord för flertalet gäster, samt soffa med tillhörande möblemang. Ett stort fönster ger ett fint ljusinsläpp och erbjuder utsikt mot grönska. Från vardagsrummet nås balkongen som ligger i soligt sydvästläge. Njut av solen och blicka ut över föreningens gemensamma odlingslotter!

Köket nås både från hallen och vardagsrummet samt renoverades smakfullt 2010. Här finns bra förvaringsmöjligheter bakom vita skåpsluckor samt arbetsyta på köksbänken i svart som snyggt bryter av. Köket är L-format och här återfinns spis med dubbelugn, diskmaskin, mikro samt fullstor kyl och frys. Matplatsen blir naturlig vid fönstret och inrymmer utan problem 4-6 personer.

De tre sovrummen vetter åt framsidan och det ena rummet nås från vardagsrummet, detta används i dagsläget som tv-rum/allrum. Här inryms utan problem en större säng, alternativt övrigt önskat möblemang. Förvaring finns i en garderob. Lägenhetens andra två rum nås via hallen och fungerar utmärkt som sovrum/arbetsrum/gästrum. Båda två är väl tilltagna i storlek och har ljusinsläpp från stort fönster. Samtliga väggar i bostaden är ljusa och kombineras fint med parkettgolv.

Badrum samt gästtoalett renoverades i samband med stambytet 2010 och är helkaklade med klinker på golvet. Badrummet är väl tilltaget i storlek och här inne återfinns wc, handfat med kommod samt spegel, dusch med vikbara duschväggar samt en tvättmaskin. Den mindre gäst-wc är praktiskt belägen i hallen och är i ett fint utförande.

En välplanerad bostad som är perfekt för familjen! Här bor ni i ett av föreningens absolut bästa lägen och med närhet till såväl natur, salta bad samt kommunikationer och service. Till lägenheten hör ett källarförråd samt parkeringsplats i garage.

Endast bokade visningar, anmäl er via annonsen. Välkomna!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
550 kr/månad
Elektricitet
400 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
73

Förening

Namn
HSB Brf Grevegården
Om föreningen
Bostadsrättsförening HSB Grevegården omfattar adressen Beryllgatan och består av 6 st flerbostadshus och 2 parkeringsdäck. Totala antalet lägenheter är 444 st som fördelar sig enligt följande: 66 st 4 rok, 204 st 3 rok, 120 st 2 rok , 36 st 2 rok, 12 st 1 rok och 6 st 1 rok. Fastigheterna upplåts med tomträtt. Tomträttsavgälden omförhandlades januari 2017 och nästa omförhandling sker januari 2027. Besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/goteborg/brf/grevegarden.
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
"Sedan föreningen startade har följande större åtgärder senast genomförts:
2019 - Renovering av parkeringsdäcken
2020 - Renovering av tak
Bytt samtliga takkupoler
Bytt samtliga frånluftsfläktar
Renoverat och kompletterat brandceller
2020 - Installation av solpaneler

Föreningen utför och planerar följande åtgärder under de närmaste 5 åren:
Renovering av grundmurar
Renovering av källarfönster
Renovering av tvättstugor
Målning av källarutrymmen

Andel Av Årsavgift
0.2815 %
Andel i BRF
0.2815 %
Parkeringar
En parkering på eller i parkeringsdäck, beroende på vilken lägenhet det gäller, tillhör lägenheten och ingår i avgiften.
Gårdplats
Föreningen har vackra grönskande innergårdar med trevliga lekplatser och uteplatser.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Gabriella Hjorth

Fasighetsmäklare

Gabriella Hjorth