Såld

GÖTEBORG / MASTHUGGET - BANGATAN 62

Bangatan 62

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 450 000 kr
Boarea
41.1 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1.5 R.O.K.
Förening
HSB Brf Rodret

Välplanerat hem med modern standard!

Precis på gränsen mellan Masthugget och Majorna ligger denna ljusa och välplanerade etta om hela 41,1 kvm med rymlig sovalkov och fransk balkong.

Planlösning

Välplanerat hem med modern standard!

Precis på gränsen mellan populära Masthugget och personliga Majorna ligger denna ljusa och välplanerade etta om hela 41,1 kvm med rymlig sovalkov och fransk balkong. Det här är ett hem i gott skick med högt läge och fri utsikt från de stora fönstren. Köket har nyligen genomgått en renovering och är både modernt och stilfullt. Eftersom lägenheten är belägen på fjärde våningen är det inte heller någon insyn. Lägenheten har ett stort helkaklat badrum, med dusch och tvättmaskin. Här finns en praktisk klädkammare med platsbyggda hyllor och heltäckningsmatta för en lyxig känsla. Du får plats med det allra mesta. En välskött och mycket omtyckt brf. Lägenheten ligger mycket centralt med närhet till bra kommunikationer, restauranger, caféer, affärer och på bara ett par minuters promenad når Du populära Slottsskogen. Området är tryggt och lugnt men ändå mycket nära både livfulla Järntorget, familjära Stigbergstorget och pittoreska Mariaplan. Intill huset finns en väl omhändertagen och grönskande innergård med bland annat gemensamt kryddland, boulebana och en mysig pergola.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 450 000 kr
Månadsavgift
2 788 kr, Inkl värme, vatten och Kabel-TV. Föreningen har individuell mätning och debitering av el.
Boarea
41.1 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
1.5 R.O.K.
Våningsplan
4/8
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
160 083 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Ta hissen eller trapporna upp till husets fjärde våning. Hemmet genomgick en renovering 2018. Då byttes köket ut, ytskikt samt snickerier målades om, ekparkett lades in i köket.
När du kliver in i denna charmiga lägenhet möts du av en trevlig hall med plats för avhängning samt möbel. Hallen binder ihop lägenheten och tar dig vidare in i bostaden. Här finns en stor klädkammare för praktisk förvaring. Hallen har ljust målade väggar samt ekparkett på golvet.

Det rymliga köket har plats för minst fyra matgäster vid det stora fönstret som skänker bra med ljus och en utsikt över idylliska Majorna. Modernt kök som är stilfullt renoverat. Köket har gott om arbetsytor och förvaring. Grå skåpsluckor samt vitt kakel.

Det ljusa vardagsrummet är lättmöblerat och har stora fönsterpartier samt en härlig fransk balkong. I rummet finns gott om plats för soffgrupp, tv-möbel samt arbetshörna. Den praktiska sovalkoven inrymmer en dubbelsäng om så önskas. Golvet är belagt med vacker och välbevarad fiskbensmönstrad parkett och väggarna är målade i vitt.

Fint badrum i klassiska toner av grått. Badrummet är helkaklat och stambytt år -03/-04, utrustat med toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt dusch. Ett extra skåp finns för goda förvaringsmöjligheter. Utrustat med tvättmaskin.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
400 kr/månad
Elektricitet
250 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Driftkostnaderna är en uppskattad schablon. Föreningen har individuell mätning och debitering av el.

Byggnad

Byggår
1964
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
120

Förening

Namn
HSB Brf Rodret
Om föreningen
Brf HSB Rodret är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 1961. Föreningen äger och förvaltar byggnader på fastighet som upplåts med tomträtt i Göteborg kommun: avser den mark som vi nyttjar för parkeringsplatser framför huset mot Bangatan. Föreningen består av 120 lägenheter med bostadsrätt, samt fem lokaler med hyresrätt. Huset är ett 8-vånings flerbostadshus med gul tegelfasad. Det finns fem trappuppgångar med hiss och entréerna är handikappanpassade. Föreningens lägenheter fördelas på: 24 st 1 rok, 19 st 2 rok, 55 st 3 rok, 22 st 4 rok. Föreningen anordnar gemensam vår- och höst städdagar som avslutas fikastund. Månadsavgifterna höjdes med 10% i Juli 2023 för att möta inflation, höjda räntor och driftskostnader. Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget (kontrollerat 26/2-2024). Föreningen är en HSB-förening så det krävs ett medlemskap för samtliga köpare i HSB Göteborg, för att överlåtelsen ska bli giltig och att ansökan ska skickas vidare till föreningen för godkännande.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Föreningen utför och planerar följande åtgärder under de kommande 5 åren:
- Byte av leverantör av bredband och TV (har påbörjats)
- Utföra de påbörjade arbetena med OVK
- Påbörja och slutföra förnyelse av fastighetens hissystem
- Förnya och komplettera lek - och uteplatser på gården
- Förnya ytskiktet på gården och vid behov komplettera bjälklaget över garaget.

Under de senaste 30 åren har större följande åtgärder utförts:
2023 - Byte till sensorstyrning och LED-belysning
2023 - Installation av solceller, installation av laddstolpar samt start av individuell elmätning i samtliga lägenheter
2022 - Förnyelse och komplettering av uteplatser
2020 - Injustering av värmesystem och varmvattencirkulation. Målning av fönster och fasad på gatuplan mot Bangatan. Fönster för lokalerna i gatuplan för 54-56 har bytts ut till isolerglas med solfilter. Vattenläcka i stammarna i uppgång 60 reparerades.
2018 - Nytt värmesystem.
2017 - Fasadrenovering samt nya tilluftskanaler.
2003/2004 - Fastigheten stamrenoverades och då renoverades även samtliga badrum i föreningen.
1989/90 - Inglasning av samtliga balkonger.
Andel Av Årsavgift
0.54348 %
Andel i BRF
0.54348 %
Parkeringar
Föreningen har 59 garageplatser och utomhus finns 30 platser. Parkeringsplatserna är inte kopplade till lägenhetsinnehavaren och kan därför inte överlåtas till nya lägenhetsinnehavare eller utomstående. Föreningen har även 4 mc-platser. Uppsagda platser erbjuds medlemmar som står i kö. Kölistan finns på Mitt HSB där du kan se lediga platser och ställa dig i kö. Har du frågor kontakta info.gbg@hsb.se eller ring 010-442 20 00. I mitten av garaget finns dörren till däckförrådet. Alla medlemmar kan låta sina vinter/sommardäck ligga där i mån av plats. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gårdplats
Föreningen har en mysig liten gård som är skyddad oas intill Slottsskogen. På gården finns uteplatser, grill, boulebana och lekplats.
Tv och Bredband
Leverantör av kabel-TV via TV-uttaget är Telenor Bredband, IP-telefoni och IP-TV via bredbandsuttaget distribueras av iTUX.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Moderna.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken