Såld

GÖTEBORG / MASTHUGGET - BANGATAN 62

Bangatan 62

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 450 000 kr
Boarea
41.1 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1.5 R.O.K.
Förening
HSB Brf Rodret

Välplanerat hem med modern standard!

Precis på gränsen mellan Masthugget och Majorna ligger denna ljusa och välplanerade etta om hela 41,1 kvm med rymlig sovalkov och fransk balkong.

Planlösning

Välplanerat hem med modern standard!

Precis på gränsen mellan populära Masthugget och personliga Majorna ligger denna ljusa och välplanerade etta om hela 41,1 kvm med rymlig sovalkov och fransk balkong. Det här är ett hem i gott skick med högt läge och fri utsikt från de stora fönstren. Köket har nyligen genomgått en renovering och är både modernt och stilfullt. Eftersom lägenheten är belägen på fjärde våningen är det inte heller någon insyn. Lägenheten har ett stort helkaklat badrum, med dusch och tvättmaskin. Här finns en praktisk klädkammare med platsbyggda hyllor och heltäckningsmatta för en lyxig känsla. Du får plats med det allra mesta. En välskött och mycket omtyckt brf. Lägenheten ligger mycket centralt med närhet till bra kommunikationer, restauranger, caféer, affärer och på bara ett par minuters promenad når Du populära Slottsskogen. Området är tryggt och lugnt men ändå mycket nära både livfulla Järntorget, familjära Stigbergstorget och pittoreska Mariaplan. Intill huset finns en väl omhändertagen och grönskande innergård med bland annat gemensamt kryddland, boulebana och en mysig pergola.

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 450 000 kr
Månadsavgift
2 788 kr, Inkl värme, vatten och Kabel-TV. Föreningen har individuell mätning och debitering av el.
Boarea
41.1 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
1.5 R.O.K.
Våningsplan
4/8
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
160 083 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.
Interiör
Interiör: Ta hissen eller trapporna upp till husets fjärde våning. Hemmet genomgick en renovering 2018. Då byttes köket ut, ytskikt samt snickerier målades om, ekparkett lades in i köket.
När du kliver in i denna charmiga lägenhet möts du av en trevlig hall med plats för avhängning samt möbel. Hallen binder ihop lägenheten och tar dig vidare in i bostaden. Här finns en stor klädkammare för praktisk förvaring. Hallen har ljust målade väggar samt ekparkett på golvet.

Det rymliga köket har plats för minst fyra matgäster vid det stora fönstret som skänker bra med ljus och en utsikt över idylliska Majorna. Modernt kök som är stilfullt renoverat. Köket har gott om arbetsytor och förvaring. Grå skåpsluckor samt vitt kakel.

Det ljusa vardagsrummet är lättmöblerat och har stora fönsterpartier samt en härlig fransk balkong. I rummet finns gott om plats för soffgrupp, tv-möbel samt arbetshörna. Den praktiska sovalkoven inrymmer en dubbelsäng om så önskas. Golvet är belagt med vacker och välbevarad fiskbensmönstrad parkett och väggarna är målade i vitt.

Fint badrum i klassiska toner av grått. Badrummet är helkaklat och stambytt år -03/-04, utrustat med toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt dusch. Ett extra skåp finns för goda förvaringsmöjligheter. Utrustat med tvättmaskin.
Total driftkostnad
400 kr/månad
Elektricitet
250 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Driftkostnaderna är en uppskattad schablon. Föreningen har individuell mätning och debitering av el.
Byggår
1964
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Övriga byggnader/Utrymmen
Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett mindre matkällarförråd.
Energiprestanda / Premiärenergital
120
Namn
HSB Brf Rodret
Om föreningen
Brf HSB Rodret är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 1961. Föreningen äger och förvaltar byggnader på fastighet som upplåts med tomträtt i Göteborg kommun: avser den mark som vi nyttjar för parkeringsplatser framför huset mot Bangatan. Föreningen består av 120 lägenheter med bostadsrätt, samt fem lokaler med hyresrätt. Huset är ett 8-vånings flerbostadshus med gul tegelfasad. Det finns fem trappuppgångar med hiss och entréerna är handikappanpassade. Föreningens lägenheter fördelas på: 24 st 1 rok, 19 st 2 rok, 55 st 3 rok, 22 st 4 rok. Föreningen anordnar gemensam vår- och höst städdagar som avslutas fikastund. Månadsavgifterna höjdes med 10% i Juli 2023 för att möta inflation, höjda räntor och driftskostnader. Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget (kontrollerat 26/2-2024). Föreningen är en HSB-förening så det krävs ett medlemskap för samtliga köpare i HSB Göteborg, för att överlåtelsen ska bli giltig och att ansökan ska skickas vidare till föreningen för godkännande.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Föreningen utför och planerar följande åtgärder under de kommande 5 åren:
- Byte av leverantör av bredband och TV (har påbörjats)
- Utföra de påbörjade arbetena med OVK
- Påbörja och slutföra förnyelse av fastighetens hissystem
- Förnya och komplettera lek - och uteplatser på gården
- Förnya ytskiktet på gården och vid behov komplettera bjälklaget över garaget.

Under de senaste 30 åren har större följande åtgärder utförts:
2023 - Byte till sensorstyrning och LED-belysning
2023 - Installation av solceller, installation av laddstolpar samt start av individuell elmätning i samtliga lägenheter
2022 - Förnyelse och komplettering av uteplatser
2020 - Injustering av värmesystem och varmvattencirkulation. Målning av fönster och fasad på gatuplan mot Bangatan. Fönster för lokalerna i gatuplan för 54-56 har bytts ut till isolerglas med solfilter. Vattenläcka i stammarna i uppgång 60 reparerades.
2018 - Nytt värmesystem.
2017 - Fasadrenovering samt nya tilluftskanaler.
2003/2004 - Fastigheten stamrenoverades och då renoverades även samtliga badrum i föreningen.
1989/90 - Inglasning av samtliga balkonger.
Andel Av Årsavgift
0.54348 %
Andel i BRF
0.54348 %
Parkeringar
Föreningen har 59 garageplatser och utomhus finns 30 platser. Parkeringsplatserna är inte kopplade till lägenhetsinnehavaren och kan därför inte överlåtas till nya lägenhetsinnehavare eller utomstående. Föreningen har även 4 mc-platser. Uppsagda platser erbjuds medlemmar som står i kö. Kölistan finns på Mitt HSB där du kan se lediga platser och ställa dig i kö. Har du frågor kontakta info.gbg@hsb.se eller ring 010-442 20 00. I mitten av garaget finns dörren till däckförrådet. Alla medlemmar kan låta sina vinter/sommardäck ligga där i mån av plats. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gårdplats
Föreningen har en mysig liten gård som är skyddad oas intill Slottsskogen. På gården finns uteplatser, grill, boulebana och lekplats.
Tv och Bredband
Leverantör av kabel-TV via TV-uttaget är Telenor Bredband, IP-telefoni och IP-TV via bredbandsuttaget distribueras av iTUX.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Moderna.

Karta

Om Masthugget

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken