Snart till salu

GÖTEBORG / MAJORNA - BANGATAN 60

Bangatan 60

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 195 000 kr
Boarea
62 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
HSB Brf Rodret

Välplanerat hem med modern standard!

Precis på gränsen mellan Masthugget och Majorna ligger denna ljusa och välplanerade tvåa med inglasad balkong i soligt sydvästläge!

Planlösning

Välplanerat hem med modern standard!

Med ett centralt läge, precis på gränsen mellan populära Masthugget och personliga Majorna, hittar ni detta trevliga hem. Två rum och kök med en inglasad balkong med ljuvlig eftermiddagssol. Det renoverade köket från 2016 är både modernt och stilfullt. En rymlig matplats framme vid fönster tar hand om 4 middagsgäster. Stort kaklat badrum med tvättmaskin och dusch. Här finns charm och välplanerade originaldetaljer i form av omhändertagen ekparkett och fönsterbänkar i grå marmor.

Området är tryggt och lugnt men ändå mycket nära både livfulla Järntorget, familjära Stigbergstorget och pittoreska Mariaplan. Utöver ett mycket omtyckt läge, är bostaden placerad i en uppskattad och välskött förening. Föreningens goda ekonomi speglas i den låga belåningsgraden. Här finns bland annat, samlingslokal, gästlägenhet, gym och arbetsrum. Vid föreningens gård, som ligger i en skyddad oas intill Slottsskogen, finns uteplatser, grill, pergola, boulebana, lekplats, mattpiskställningar, cykelställ och även ett gemensamt kryddland. Den fina trädgården tas hand om av intresserade medlemmar med hjälp av HSBs trädgårdsmästare och en fastighetsskötare.

Ett underbart hem i en underbar stadsdel och förening, helt enkelt!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 195 000 kr
Månadsavgift
3 743 kr, Inkl värme, vatten och Kabel-TV. Föreningen har individuell mätning och debitering av el.
Boarea
62 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
1/8
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
227 144 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Den inbjudande och öppna hallen med ljusa väggar ger ett fräsch och trevlig intryck. Gott om plats för avhängning finns till höger och ytterligare förvaring tas hand om i två platsbyggda garderober. Den välbevarade ekparketten i original löper tröskelfritt mellan hall och vardagsrum.

Vidare in i bostaden kommer man till det ljusa och smakfullt renoverade köket från 2016. Framme vid fönstret, där blicken vilar över den mysiga och välskötta innergården, finns plats för ett matbord för minst fyra personer. Det stora fönstret förser rummet med ett fantastiskt morgonljus. Bakom varmgrå skåpsluckor döljer sig bra med förvaring. Vitt kakel och bänkskivorna i ek ger ett fräsch och tidlöst intryck. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis med induktionshäll, ugn, micro, diskmaskin samt fläktkåpa från Fjäråskupan.

I vardagsrummet går väggarna i ljusgrått och golvet pryds av fiskbensparkett i original - Mycket tacksam bas att inreda efter. Stora fönsterpartier ut mot balkongen balkongen och med fritt läge gör vardagsrummet till ett trivsamt rum att umgås i. Här finns gott om utrymme för både större soffa med tillhörande möblemang och matsalsbord. Från vardagsrummet tar man sig ut på den ljuvliga balkongen.

Balkongen ligger i sydväst och här kan man i lugn och ro sitta och njuta av solen hela eftermiddagen och kvällen. Ett fritt och mycket uppskattat läge!

Det rymliga sovrummet nås både från kök och vardagsrum. Utanför fönstret återfinns gårdens grönska och lugn. Väggarna har målats i en behaglig mörkblå nyans, mer specifikt Nordsjös kulör "Dark Dijon", och på golvet ligger ekparkett. Tre tacksamma garderober tar hand om en stor portion förvaring.

Fint badrum i klassiska toner av grått. Badrummet är helkaklat och stambytt år 2003 / 2004, utrustat med toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt dusch. Extra hyllor, ovanför den kombinerade tvättmaskinen med torktumlare, finns för goda förvaringsmöjligheter.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
450 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Föreningen har individuell mätning och debitering av el.

Byggnad

Byggår
1964
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
120

Förening

Namn
HSB Brf Rodret
Om föreningen
Brf HSB Rodret är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 1961. Föreningen äger och förvaltar byggnader på fastighet som upplåts med tomträtt i Göteborg kommun: avser den mark som vi nyttjar för parkeringsplatser framför huset mot Bangatan. Föreningen består av 120 lägenheter med bostadsrätt, samt fem lokaler med hyresrätt. Huset är ett 8-vånings flerbostadshus med gul tegelfasad. Det finns fem trappuppgångar med hiss och entréerna är handikappanpassade. Föreningens lägenheter fördelas på: 24 st 1 rok, 19 st 2 rok, 55 st 3 rok, 22 st 4 rok. Föreningen anordnar gemensam vår- och höst städdagar som avslutas fikastund. Månadsavgifterna höjdes med 10% i Juli 2023 för att möta inflation, höjda räntor och driftskostnader. Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget (kontrollerat 26/2-2024). Föreningen är en HSB-förening så det krävs ett medlemskap för samtliga köpare i HSB Göteborg, för att överlåtelsen ska bli giltig och att ansökan ska skickas vidare till föreningen för godkännande.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Föreningen utför och planerar följande åtgärder under de kommande 5 åren:
- Byte av leverantör av bredband och TV (har påbörjats)
- Utföra de påbörjade arbetena med OVK
- Påbörja och slutföra förnyelse av fastighetens hissystem
- Förnya och komplettera lek - och uteplatser på gården
- Förnya ytskiktet på gården och vid behov komplettera bjälklaget över garaget.

Under de senaste 30 åren har större följande åtgärder utförts:
2023 - Byte till sensorstyrning och LED-belysning
2023 - Installation av solceller, installation av laddstolpar samt start av individuell elmätning i samtliga lägenheter
2022 - Förnyelse och komplettering av uteplatser
2020 - Injustering av värmesystem och varmvattencirkulation. Målning av fönster och fasad på gatuplan mot Bangatan. Fönster för lokalerna i gatuplan för 54-56 har bytts ut till isolerglas med solfilter. Vattenläcka i stammarna i uppgång 60 reparerades.
2018 - Nytt värmesystem.
2017 - Fasadrenovering samt nya tilluftskanaler.
2003/2004 - Fastigheten stamrenoverades och då renoverades även samtliga badrum i föreningen.
1989/90 - Inglasning av samtliga balkonger.
Andel Av Årsavgift
0.72941 %
Andel i BRF
0.72941 %
Parkeringar
Föreningen har 56 garageplatser och utomhus finns 29 platser. Parkeringsplatserna är inte kopplade till lägenhetsinnehavaren och kan därför inte överlåtas till nya lägenhetsinnehavare eller utomstående. Föreningen har även 4 mc-platser. Uppsagda platser erbjuds medlemmar som står i kö. Kölistan finns på Mitt HSB där du kan se lediga platser och ställa dig i kö. Har du frågor kontakta info.gbg@hsb.se eller ring 010-442 20 00. I mitten av garaget finns dörren till däckförrådet. Alla medlemmar kan låta sina vinter/sommardäck ligga där i mån av plats. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gårdplats
Föreningen har en mysig liten gård som är skyddad oas intill Slottsskogen. På gården finns uteplatser, grill, boulebana, odlingslådor och lekplats.
Tv och Bredband
Leverantör av kabel-TV via TV-uttaget är Telenor Bredband, IP-telefoni och IP-TV via bredbandsuttaget distribueras av iTUX.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Moderna.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*