Snart till salu

GöTEBORG / MAJORNA - BANGATAN 58

Bangatan 58

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 150 000 kr
Boarea
76.3 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
HSB Brf Rodret

Balkong i sydvästläge!

Välbevarad trea med balkong i sydvästläge. Hiss finns.

Planlösning

Balkong i sydvästläge!

Välkomna till denna välplanerade genomgångstrea med optimalt läge mellan Majorna och Masthugget. Ett insynsskyddat hem med det grönskande Masthuggsberget på ena sidan och ett högt och fritt läge med utsikt över Majornas takåsar åt andra hållet, samt utsikt mot älven. Den inglasade balkongen i sydvästläge bjuder på gott om sol. Två sovrum i bra storlek belägna mot den lugna och lummiga innergården och generösa sällskapsytor med ett stort fönsterparti som bjuder in kvällsljuset. Fint och ljust kök med rum för rofylld matplats med utsikt mot det grönskande Masthuggsberget. Stort helkaklat badrum, renoverat 03/-04 i samband med föreningens stambyte. Utrustat med badkar samt tvättmaskin.

Här bor ni i lugna omgivningar trots det mycket centrala läget. Direkt närhet till bra kommunikationer både ut till salta bad och in mot city. Här är restauranger, caféer och butiker aldrig långt bort. Promenadavstånd till Slottsskogen och den härliga utsikten från Masthuggets topp. Grönskande och lugn innergård med flera gemensamma uteplatser, lekplats grill och odlingslotter.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 150 000 kr
Månadsavgift
4 587 kr, Inkl värme, vatten och Kabel-TV. Föreningen har individuell mätning och debitering av el.
Boarea
76.3 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
3/8
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
278 368 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022/2023.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Kommentar
Dessa kostnader är rörliga och kan variera med avtal och förbrukning.

Byggnad

Byggår
1964
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
120

Förening

Namn
HSB Brf Rodret
Om föreningen
Brf HSB Rodret är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 1961. Föreningen äger och förvaltar byggnader på fastighet som upplåts med tomträtt i Göteborg kommun: avser den mark som vi nyttjar för parkeringsplatser framför huset mot Bangatan. Föreningen består av 120 lägenheter med bostadsrätt, samt fem lokaler med hyresrätt. Huset är ett 8-vånings flerbostadshus med gul tegelfasad. Det finns fem trappuppgångar med hiss och entréerna är handikappanpassade. Föreningens lägenheter fördelas på: 24 st 1 rok, 19 st 2 rok, 55 st 3 rok, 22 st 4 rok. Föreningen anordnar gemensam vår- och höst städdagar som avslutas fikastund. Föreningen är en HSB-förening så det krävs ett medlemskap för samtliga köpare i HSB Göteborg, för att överlåtelsen ska bli giltig och att ansökan ska skickas vidare till föreningen för godkännande.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
483 kr
Renoveringar
Kommande renoveringar:
Just nu färdigställs solpanelerna på föreningens tak och laddmöjlighet för elbilar i garaget samt individuell elmätning på lägenheterna.

Hissarna behöver bytas/renoveras enligt underhållsplanen inom ett par år.

2020 Injustering av värmesystem och varmvattencirkulation. Målning av fönster och fasad på gatuplan mot Bangatan. Fönster för lokalerna i gatuplan för 54-56 har bytts ut till isolerglas med solfilter. Vattenläcka i stammarna i uppgång 60 reparerades.
2018 Nytt värmesystem.
2017 Fasadrenovering samt nya tilluftskanaler.
2003/2004 Fastigheten stamrenoverades och då renoverades även samtliga badrum i föreningen.
1989/90 Inglasning av samtliga balkonger.
Andel Av Årsavgift
0.8939 %
Andel i BRF
0.8939 %
Parkeringar
Föreningen har 56 garageplatser och utomhus finns 29 platser. Parkeringsplatserna är inte kopplade till lägenhetsinnehavaren och kan därför inte överlåtas till nya lägenhetsinnehavare eller utomstående. Föreningen har även 4 mc-platser. Uppsagda platser erbjuds medlemmar som står i kö. Kölistan finns på Mitt HSB där du kan se lediga platser och ställa dig i kö. Har du frågor kontakta info.gbg@hsb.se eller ring 010-442 20 00. I mitten av garaget finns dörren till däckförrådet. Alla medlemmar kan låta sina vinter/sommardäck ligga där i mån av plats. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gemensamma ytor
Samlingslokalen Kajutan Lånas för fester och andra sammankomster. Det finns stolar, bord och kaffeservis för ca 30 personer samt ett litet kylskåp och kaffebryggare. Här finns även spisplattor. Kajutan bokas genom att skriva upp sig i den kalender som finns i lokalen. Motionsrummet Galären Ett nytt modernt och välutrustat motionsrum för styrke- och konditionsträning finns i bottenplanet vid uppgång 60–62. Arbetsrummet Durken En enkel snickarbod med några arbetsbänkar finns i källarvåningen i uppgång 56. Här finns möjlighet för den händige att såga, måla, spika, limma och skruva. Ta med egna verktyg. Gästrum I bottenvåningen mellan uppgång 60 och 62 finns ett gästrum med pentry, toalett och dusch att hyra för medlemmarnas gäster. Priset är 200 kr/natt och hyresgästen står för sängkläder, handdukar samt städning. Gästrummet bokas via terminalen i gången vid tvättstugorna eller via internet. Tvättstugor I föreningen finns fyra tvättstugor varav två är nyrenoverade Här finns tvättmaskiner, (finns en för grovtvätt och en för spontantvätt) högeffektiva torkrum, torkskåp samt manglar. Digital bokningssystem. Öppetider 07-23 Övriga utrymmen I huset finns också cykelförråd, barnvagnsförråd, källar- och vindsförråd. I matkällarförrådet finns 82 låsta skåp som får användas av medlemmarna. Tyst och lummig bakgård med grillplats, boulebana, odlingslotter, lekplats och basket/grusplan.
Gårdplats
Föreningen har en mysig liten gård som är skyddad oas intill Slottsskogen. På gården finns uteplatser, grill, boulebana, odlingslådor och lekplats.
Tv och Bredband
Leverantör av kabel-TV via TV-uttaget är Telenor Bredband, IP-telefoni och IP-TV via bredbandsuttaget distribueras av iTUX.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Moderna.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*