Såld

GöTEBORG / GAMLA MASTHUGGET - BäCKEGATAN 27B

Bäckegatan 27B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 350 000 kr
Boarea
73 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Brf Bäckegatan 25-31
Harmonisk landshövdingepärla med tilltalande planlösning där bevarade detaljer möter fint renoverat kök och helkaklat badrum. Balkong mot grönskan!

Två trappor upp välkomnas ni in i detta charmfulla hem med härliga, sociala ytor, lägenheten och hela fastigheten är varsamt renoverad och här uppstår det perfekta mötet mellan omtänksamt bevarade detaljer från förra sekelskiftet och modern funktion i kök och bad. Bostaden har ett fint ljusflöde och ni möts av en varm och inbjudande atmosfär med vackra vinklar. Härligt rymliga rum med genomgående genomtänkt färgsättning. Köket är mycket smakfullt renoverat med hög standard och goda arbetsytor och det glasade fönsterpartiet mot grönskan utanför välkomnar ljuset på ett underbart sätt. Balkongen blir sommartid en förlängning av köket och här ryms både soffgrupp och odlingar. Stort sovrum med platsbyggd klädförvaring i samma rofyllda läge mot grönskan som köket. Mysigt barnrum som givetvis passar lika bra som arbets- eller gästrum. Helkaklat badrum med badkar och vädringsfönster.

Välskött förening i gott skick med god ekonomi. Inom kort promenadavstånd når du Slottsskogen och både Linné och Majornas rika utbud av restauranger och uteställen. Ett oslagbart läge i en lugn stadsdel men med direkt närhet till citypulsen.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 350 000 kr
Månadsavgift
4 190 kr, Inkl värme och vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 178 kr för bredband och Kabel-TV.
Boarea
73 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
2/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
260 053 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning.

Interiör

Interiör
Interiör: Ni välkomnas in i en praktisk hall med avhängning och förvaring rakt fram samt ytterligare plats i en klädkammare in till vänster. Väggar målade i terracotta möter det vackra brädgolvet i original som löper genom hela hemmet.

Till vänster från hallen nås hemmets hjärta, det ljuvliga köket. Ett stort och inbjudande kök där både vänner och familj för plats vid långa, härliga middagar. Köket genomgick en smakfull renovering under 2022. Grå luckor med diskreta, svarta beslag möter en bänkskiva i ljust trä och ett vitt, fyrkantigt kakel med mörk fog. Integrerat bakom luckorna döljer sig en hel kyl och frys samt diskmaskin. I övrigt finns här induktionshäll, varmluftsugn och kolfilterfläkt. De generösa förvaringsutrymmena och bänkytorna gör det här till ett riktigt drömkök för de som gillar matlagning. Ljusgrå/greige väggar harmoniserar med skåpsluckornas greige färg. Det stora, glasade partiet med dubbeldörrar ut mot balkongen välkomnar ljuset och grönskan utanför blir en vacker fond. Öppna upp här och den svarta smidesbalkongen blir en härlig förlängning av köket med plats för både sittgrupp och odlingar.

Vardagsrummet är ännu ett härligt rum för umgänge. Plats för stor soffa med tillhörande möblemang, läs- eller arbetshörna samt bokhyllor. Två vackert, spröjsade fönster släpper in rikligt med dagsljus. Väggar målade i ljust gråblå ton.

Det stora sovrummet ligger mot husets baksida och gör att ni sover rofyllt om natten. Här ryms enkelt dubbelsäng med tillhörande möblemang, garderobsförvaring och arbetshörna. Väggar målade i ljus beige färg.

Det andra sovrummet ligger mittemot köket och nyttjas idag som ett barnrum men passar givetvis lika bra som arbets- eller gästrum. Väggar målade i beige med gul ton.

Badrummet är helkaklat med mörkgrå klinkers och vitt kakel med sandfärgad bård. Här finns badkar, handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp, handdukstork och wc. Ett stort fönster släpper in ljuset och möjliggör vädring.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
903 kr/månad
Elektricitet
550 kr/månad
Försäkring
175 kr/månad
Personer i hushåll
3
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser bredband och Kabel-TV.

Byggnad

Byggår
1931
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
87

Förening

Namn
Brf Bäckegatan 25-31
Om föreningen
Brf Bäckegatan 25-31 är en äkta bostadsrättsförening och förvärvade fastigheten 2001. I föreningen finns 23 bostadsrätter och en lägenhet med hyresrätt. Det är en välskött förening med byggnader i gott skick och en bra ekonomi. Belåningsgraden ligger 3688 kr/Kvm (årsredovisning 2021) vilket är långt under snittet för Göteborg. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning. Medlemmarna sköter trappstädningen. Inga beslutade eller planerade avgiftsförändringar till årsskiftet 22/23. Inga stora renoveringar på gång framåt. (22-11-28).
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Utfört underhåll

Ventilationssystem -frånluft 2020 - 2021 Nya ventilationskanaler och fläktar
på taket samt ljuddämpning / pågående arbete
Byte av förrådstak 2017
Byggnation av Balkonger 2015 - 2016
Installation av brandvarnare och brandsläckare i samtliga trapphus och tvättstugor 2013
Byte av radiatorer i samtliga lägenheter 2013
Iordningställande av befintliga cykelförråd 2013
Ventilationssystem - tillufts ventiler 2013
Uppförande av källarförråd 2012
Nya staket och grindar 2012
Försäljning av vindsyta uppgång 29A-31B 2012
Rensning av ventilationskanaler 2012
Färdigställande av vindsbyggnation i det övre huset 2012 - 2013
Byte av låssystem till allmänna utrymmen 2012
Iordningställande av fönster vid entréer 2012
Försäljning av källaryta uppgång 31A 2012
Renovering av fönster som vetter mot gården samt uppgradering till värmeisolerat fönsterglas 2011
Byte av entrédörrar 2011
Byte av låssystem till entrédörrar 2011
Renovering av sockel och fasad 2010
Tilläggsisolering och ny fasadbeklädnad på norrgavlar 2010
Renovering av fönster som vetter mot Bäckegatan samt uppgradering till ljud och värmeisolerat fönsterglas 2010
Dränering 2009
Gårdsrenovering 2009
Renovering av tvättstugor 2005
Tilläggsisolering och ny fasadbeklädnad på södergavlar 2005
Renovering av trapphus 2005
Omläggning av tak 2003
Värmeomläggning 2002
Omputsning av fasad 1996
Rörstambyte 1974
Elstambyte 1974
Andel Av Årsavgift
4.12028 %
Andel i BRF
4.02 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se. För ytterligare parkering så finns ett garage på Fjällgatan. För mer information om kö och priser kontakta föreningen.
Gemensamma ytor
Föreningen har två tvättstugor belägna i vardera hus. Tvättstugorna är utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare, en torktumlare samt ett torkrum. Två cykelrum och barnvagnsförråd i källaren samt miljöhus och trädgårdsförråd samt pallkragar för den odlingsintresserade.
Gårdplats
Föreningen har två uteplatser på innergården med sandlåda och gunga. Det finns även odlingslådor.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till bredband och Kabel-Tv via Comhem. Bredband ingår i avgiften.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar. Det ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna och det behöver därför inte tecknas av enskild medlem.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson