Såld

GöTEBORG / MASTHUGGET - ÅSGATAN 4

Åsgatan 4

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
5 495 000 kr
Boarea
90 m²
Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
BRF Hollandia På Bangatan

Högst upp i huset med lugnt läge och otrolig utsikt!

Högst upp i huset, med centralt läge, välkomnas ni till denna fantastiska bostad. Tyst, lugnt och insynsskyddat, med en utsikt få förunnat.

Planlösning

Högst upp i huset med lugnt läge och otrolig utsikt!

Högst upp i huset med panoramavy över staden välkomnas ni till denna fantastiska bostad!

Här bidrar tystnaden och den lugna atmosfären i området till den stora trivselfaktorn samtidigt som stadskärnan enkelt nås genom kollektivtrafiken strax utanför, eller via några minuters promenad.

Ett ytterst kvalitativt boende i omtyckt och välskött bostadsrättsförening. Husen uppfördes 1997 och har hög komfort med både hiss och garage med laddningsmöjlighet.

Kök och badrum präglas av stilrena materialval och planlösningen är ytterst yteffektiv och anpassad för en modern livsstil för en familj eller ett par som vill ha stora ytor. Hela hemmet genomgick en totalrenovering 2013 i en klassisk och tidlös stil som passar huset.

Tack vare husets läge uppe på Stigberget, och att detta hem ligger allra högst upp, får ljuset gott om spelrum genom hela bostaden.

Den öppna planlösningen mellan kök, matplats och vardagsrum ger en härligt luftig disposition med fri utsikt mot både balkong och utsikt, vilka skapar goda förutsättningar för sociala tillställningar.

En perfekt plats att befinna sig på en nyårsafton när fyrverkerierna över staden lyser upp himlen och utsikten är storslagen. Den makalösa utsikten gör sig påmind från flera rum, och vyn mot älvinloppet och Älvsborgsbron utanför skapar en fin inramning, lika hänförande dag som kväll. Det fria västerläget med 180 graders panoramavy gör att soltimmarna blir många!

Vidare erbjuds två bra sovrum, stort badrum med tvättmöjligheter. Rymlig klädkammare inrymmer det mesta. Omtyckt förening med god ekonomi och kvalitativa attribut så som mysig och välskött innergård, gästlägenhet och garageplatsmöjlighet med elbils-laddning.

Varmt välkomna till Åsgatan 4!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
5 495 000 kr
Månadsavgift
4 998 kr, Inkl värme och vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 51 som avser Kabel-TV. Total månadsavgift 5 049 kr/mån. Föreningen har individuell mätning och debitering.
Boarea
90 m² Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
6/6
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
731 465 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
901 kr/månad
Elektricitet
350 kr/månad
Försäkring
500 kr/månad
Personer i hushåll
4
Kommentar
Detta är endast schablonvärden, kan variera med avtal och förbrukning. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg som avser Kabel-TV.

Byggnad

Byggår
1997
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja

Förening

Namn
BRF Hollandia På Bangatan
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Hollandia på Bangatan ligger precis på gränsen mellan Majorna och Masthugget. Fastigheten, som byggdes av JM, innehåller 53 lägenheter i varierande storlekar och tre affärslokaler. Huset stod klart 1997. Föreningen hyr ut tre affärslokaler på Bangatan 8. Brf Hollandia påverkas inte av höjd tomträttsavgäld- då de äger sin mark. Den gemensamma gården är välskött och lummig. Fina planteringar och mysiga sittgrupper samt grillmöjligheter. Föreningen disponerar en trevlig gästlägenhet på Bangatan 8. Det är en större etta med kokvrå, matbord, soffgrupper och flera sängplatser. Hyreskostnaden är 300 kr/natt. Föreningen disponerar ett mindre utrymme i garaget för enklare snickerier. Dessutom tillhandahåller föreningen en slagborrsmaskin. Föreningens medlemmar har tillgång till en större tvättstuga som är belägen i gårdsplanet på Åsgatan 4. Den innehåller två större tvättmaskiner, torkskåp och mangel. Föreningen disponerar 29 parkeringsplatser, samtliga med laddstolpe, i ett varmgarage under fastigheten. Månadsavgift 700 kr. För att ställa sig i kö för garageplats, maila info@brfhollandia.se Det går även att ansöka om parkeringstillstånd via Göteborgs stad. Föreningen har en mycket stabil och bra ekonomi. Avgifterna har tidigare inte höjts på 23 år, men gjorde en höjning nu i juni 2023 på 10% för att säkra inför eventuella kommande kostnadsökningar. Föreningen amorterar ca 250 000 kr/år och har ekonomisk förvaltning via Nabo. Den tekniska förvaltningen sköter föreningen själva, via trädgårdsgruppen och fixargruppen. Tidigare har föreningen haft en avgiftsfrimånad/år- men har på grund av det ekonomiska läget i världen valt att ta bort den detta år. Inga beslutade avgiftsförändringar- men eventuellt kan komma bli en justering nästa år enligt styrelsen. Brf Hollandia jobbar efter en underhållsplan. 2015 renoverades fasaden på Bangatan och viss del Åsgatan, man såg då även över taken och installerade ny garageport. Samma år spolades samtliga rör och invändig förbättringsmålning påbörjades. 2016 målades fönster mot Kjellmanssgatan 3, Åsgatan 4, man målade och plåtinklädde vindskivor, behandlade två fasader med klotterskydd, blästrade och målade järngrindar och avslutade den invändiga fasadmålningen. Under 2018 målades huset på Bangatan om. Fönster och undertak mot Åsgatan 2 har målats om. Alla cykelrum har renoverats, samt soprummet. Ett av cykelrummen har gjorts om till barnvagnsrum. Inga större renoveringar planerade- enbart lite förbättringsmålning. Fiber via Open Universe, se utbud på openuniverse.se Föreningen har en mycket informativ hemsida, https://www.brfhollandia.se/
Äger föreningen marken
ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Andel Av Årsavgift
2.01033 %
Andel i BRF
2.01033 %
Parkeringar
Föreningen disponerar 29 parkeringsplatser, samtliga med laddstolpe, i ett varmgarage under fastigheten. Månadsavgift 600 kr. För att ställa sig i kö för garageplats, maila info@brfhollandia.se Det går även att ansöka om parkeringstillstånd via Göteborgs stad
Gårdplats
Den gemensamma gården är välskött och lummig. Fina planteringar och mysiga sittgrupper samt grillmöjligheter.
Tv och Bredband
Fiber via Open Universe, se utbud på openuniverse.se
Övrigt
Här bor du lugnt och bekvämt mellan gemytliga Majorna och myllrande Linnéstaden. Slottsskogen ligger med promenadavstånd och mycket goda kommunikationer från Stigbergstorget. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson