Såld

VäSTRA FRöLUNDA / VäSTRA FRöLUNDA - ARONIAGATAN 7

Aroniagatan 7

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 995 000 kr
Boarea
75 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningens ekonomiska plan
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Brf Sticklingen

Nyproducerad gaveltrea

Modernt, svanenmärkt boende med dubbla balkonger och välbalanserad inredning.

Planlösning

Nyproducerad gaveltrea

Nyproducerad gaveltrea med flexibelt tillträde! Bostaden stoltserar med dubbla balkonger och en dov välbalanserad inredning där jordnära toner möter tidlöst vitt. Inspirationen är hämtad från samtida trender där stora fönsterpartier skänker ljus och låter de naturnära färgerna fångas upp på bästa sätt i kombination med vitpigmenterad ekparkett som breder ut sig över golven. Här erbjuds ett välavvägt boende med generöst ljusinsläpp från fönsterpartier i tre väderstreck och smakfulla material- och maskinval.

Öppen, social planlösning bjuder in till gemenskap med nära och kära såväl i vardagen som till fest. Under årets varma månader förlängs de sociala ytorna ut på balkongerna som är belägna på vardera sida om huset och möjliggör att följa solen under dagen. Välutrustat kök med rejäla arbetsytor och bra förvaringsmöjligheter inspirerar kocken till spännande matlagning medan gästerna minglar vid matplatsen eller i soffgruppen. Två rofyllda sovrum där det mindre har utgång till den ena balkongen och det större erbjuder gott om förvaring i klädkammare. Helkaklat badrum i stilren design med praktisk tvätthörna som underlättar i vardagen kompletteras med separat gästtoalett i hallen.

Brf Sticklingen är ett Svanenmärkt kvarter med solceller på taken som kompletterande energikälla – hållbart både för miljön och föreningens ekonomi. I föreningen finns även övernattningsrum för långväga gäster samt en trevlig grönskande innergård med plats för umgänge. Med cykel tar det inte många minuter att nå både matbutik, grönområden och shopping. Även havet nås på cykelavstånd – ett optimalt läge mellan hav och stad helt enkelt. Är du bilburen finns möjlighet att hyra parkering av föreningen vid köp av denna fina bostad.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 995 000 kr
Månadsavgift
5 304 kr, I avgiften ingår uppvärmning och kallvatten samt att det obligatoriska tillägget för Telia Triple Play (á 235 kr/månad) är inräknat. Utöver avgiften tillkommer kostnad för varmvatten och hushållsel efter faktisk förbrukning.
Boarea
75 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningens ekonomiska plan
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
3/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 014 698 kr. Beräknad utifrån från föreningens ekonomiska plan daterad 2023-07-14.

Interiör

Interiör
Rumsbeskrivning: Innanför dörren välkomnar en rymlig inbjudande entréhall med generös förvaring från Mirro bakom skjutdörrsparti med spegelglas. Den vitpigmenterade ekparketten skapar en harmonisk övergång till dovt gråmålade väggar som fortsätter in i kök och vardagsrum. I anslutning till entrén är bostadens gästtoalett belägen. Även här är väggarna gråmålade bortsett från en fondvägg som är vitkaklad. På golvet ligger stilrent grå klinker och inredningen består av handfat med vit kommod, belyst spegel och toalett.

Vidare nås det funktionella och välutrustade köket som inspirerar till kulinariska äventyr. Den vita skåpsinredningen är från Marbodal med överskåp och praktisk lådförvaring som kompletterar de väl tilltagna arbetsytorna på bästa sätt. Arbetsytorna består av grått, kontrasterande laminat som fortsätter upp på väggen som bakkantslist. Köket är utrustat med maskinpark från Electrolux beståendes av dubbla kyl/frys, inbyggnadsugn och mikro i rostfritt utförande samt integrerad diskmaskin och utdragbar fläkt från Franke. Från köket nås den första balkongen i nordostläge.

Vardagsrummet ligger i ett halvöppet samband med köket och inrymmer både matplats och soffgrupp. Här kan gäster bjudas över på avslappnade middagar och njuta av både god mat och trevliga samtal.

Via en inre hall nås de mer privata delarna med badrum och båda sovrummen. En skjutdörrsgarderob erbjuder förvaring. Det första sovrummet är rymligt och har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och vidare möblemang. Trevligt ljus från fönster i två väderstreck och en aning mörkare grå ton på väggarna ger ett lugn åt rummet. Gott om förvaring i klädkammare med flexibel inredning från Mirro.

Det andra sovrummet är mindre men rymmer ändå både säng och skrivbord. Här går väggarna i en behaglig gröngrå ton som harmoniserar väl med grönskan utanför. Den andra balkongen i soligt sydvästläge nås härifrån.

Helkaklat badrum i stilren design med snygga kontraster mellan det grå klinkergolvet med underliggande komfortvärme och matta vitkaklade väggar. Badrummet är utrustat med duschhörna, toalett, spegel med belysning samt handfat med tillhörande vit kommod som tillsammans med de vägghängda badrums- och linneskåpen bidrar med bra förvaringsmöjligheter. De vardagliga bestyren underlättas av en praktisk tvätthörna med väl tilltagen arbetsbänk i ljust laminat samt både tvättmaskin och torktumlare från Electrolux.


Förråd: Till bostaden hör ett förråd i källarplan som upplåts med bostaden.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
735 kr/månad
Elektricitet
335 kr/månad
Försäkring
230 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
I angiven driftkostnad för två personers hushåll ingår hushållsel 335 kr/mån och varmvatten 170 kr/mån enligt föreningens ekonomiska plan samt hemförsäkring 230 kr/mån enligt schablon från Konsumentverkets referensvärden 2023. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning, levnadssätt och marknadspriser på upphandlade tjänster, som exempelvis el.

Byggnad

Byggår
2023
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
75

Förening

Namn
Brf Sticklingen
Om föreningen
Brf Sticklingen består av tre bostadshus om totalt 80 bostäder upplåtna med bostadsrätt. En del av bostäderna är nu klara medan andra är under byggnation och kommer vara klara för inflyttning under senare halvan av 2023. Övernattningsrum kommer att finnas för uthyrning till föreningens medlemmar. Utöver detta kommer cykelrum, barnvagnsrum och rullstolsförråd att finnas. Ett begränsat antal lägenhetsförråd utöver de som tillhör lägenheterna kommer finnas för uthyrning.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 312 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Andel i BRF
1.3862 %
Parkeringar
Föreningen disponerar över 38 parkeringsplatser samt 6 elbilsplatser. Till dessa är det separat kö. Kostnad: 850 kr/månad för vanlig parkeringsplats och 1 150 kr/månad för elbilsplats.
Gemensamma ytor
Övernattningsrum som kan hyras av föreningens medlemmar.
Tv och Bredband
TV, IP-telefoni och bredband via Telia Triple Play (Ingår i avgiften)

Karta

Hör av dig till oss

Sandra Messer

Fastighetsmäklare

Sandra Messer