Till salu

VÄSTRA FRÖLUNDA / VäSTRA FRöLUNDA - ARONIAGATAN 6

Aroniagatan 6

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 895 000 kr
Boarea
75 m²
Areauppgift enligt
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Perennen

Modern gaveltrea med balkong i sydväst

Bekvämt, nyproducerat 55+ boende med tidlös inredning och trevlig balkong i sydväst.

Boka visning

Förbokning krävs, boka en tid här på hemsidan eller kontakta din mäklare om du
vill ha hjälp.

Privat visning

Om du föredrar en privat visning, på plats eller digitalt, vänligen kontakta
mäklaren för att boka en tid.

Visning

Aroniagatan 6, VÄSTRA FRÖLUNDA

Planlösning

Modern gaveltrea med balkong i sydväst

Denna nyproducerade gaveltrea i ett modernt och bekvämt 55+ boende i grönskande Kastanjedalen väntar på just dig. Med trevlig balkong i sydväst, flexibelt tillträde och fler bekvämligheter som kommer med denna typ av boende finns det ingen anledning att vänta. Modern och välbalanserad inredning där behagliga ljusa toner kombineras med vitpigmenterad ekparkett som ger ett harmoniskt intryck. Den neutrala basen ger dig frihet att själv skapa drömboendet genom färg och form på inredning och möbler. Stora fönsterpartier skänker ljus åt rummen och plockar upp toner från omgivningen.

Öppna ytor mellan kök och vardagsrum bjuder in till gemenskap med nära och kära. Under årets varma månader förlängs de sociala ytorna ut på balkongen i sydväst, där du kan blicka ut över såväl grönskande träd som livfulla gårdar och gångstråk. Det välutrustade köket med rejäla arbetsytor och bra förvaringsmöjligheter inspirerar kocken till spännande matlagning medan gästerna minglar vid matplatsen eller i soffgruppen. Två rofyllda sovrum som båda erbjuder förvaring i skjutdörrsgarderob. Förvaringen kompletteras med ytterligare skjutdörrsgarderob och klädkammare i hallen. Helkaklat badrum i stilren design med praktisk tvätthörna som underlättar i vardagen.

Brf Perennen är ett bekvämt och svanenmärkt 55+ boende mitt i grönskande Kastanjedalen. I föreningen finns en trevlig innergård med pergola, sittplatser, boulebana och odlingsplatser. En genomtänkt gemensamhetslokal med kök, sittplatser, badrum och övernattningsrum med ett direkt läge vid gården kommer helt säkert bli en plats för otvunget umgänge i vardagen. I källarvåningen på det ena huset finns, förutom förråd och cykelrum, ett gemensamt aktivitetsrum med enklare träningsutrustning. Läget är perfekt i Kastanjedalen! Med cykel tar det inte många minuter att nå både matbutik, grönområden och shopping. Även havet nås på cykelavstånd – ett optimalt läge mellan hav och stad helt enkelt. Är du bilburen finns möjlighet att hyra parkering av föreningen vid köp av denna fina bostad.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 895 000 kr
Månadsavgift
5 519 kr, I avgiften ingår uppvärmning och kallvatten samt att det obligatoriska tillägget för Telia Triple Play (á 235 kr/månad) är inräknat. Utöver avgiften tillkommer kostnad för varmvatten och hushållsel efter faktisk förbrukning.
Boarea
75 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
2/4
Areauppgift enligt
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 030 115 kr. Beräknad utifrån föreningens ekonomiska plan daterad 2023-03-08.

Interiör

Interiör
Rumsbeskrivning: Med hiss eller trappor tar du dig smidigt en trappa upp och välkomnas in i hallen med snyggt och praktiskt klinkergolv som övergår i vitpigmenterad ekparkett som löper vidare genom rummen. Den vitpigmenterade ekparketten skapar en harmonisk övergång till behagliga varmtoniga väggar som är genomgående i alla sociala utrymmen. Förvaringen i hallen ryms bakom skjutdörrsgarderob med samt en rymlig klädkammare, båda med flexibla hyllsystem från Mirro.

Hallen leder vidare till kök och vardagsrum i öppet socialt samband med generöst ljusinsläpp från två håll. Det välutrustade köket från Marbodal har vit skåpsinredning, stänkskydd i form av vitt kakel och arbetsbänk i beige kontrasterande laminat. Köket är utrustat med maskinpark från Electrolux beståendes av dubbla kyl/frys, inbyggnadsugn och mikro i rostfritt utförande samt integrerad diskmaskin och utdragbar fläkt från Franke. Invid fönster ryms matplatsen för upp till sex personer.

Sömlöst övergår kök till vardagsrum med plats för soffgrupp och vidare möblemang. Här kan gäster bjudas över på middagar med efterföljande mingel och umgänge i avslappnad miljö. Sommartid öppnas det fördelaktigen ut till balkongen i sydväst där samtalen kan fortsätta i sommarbrisen.

Bostadens två sovrum nås från hallen och erbjuder båda förvaring i skjutdörrsgarderob. Det större sovrummet har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och här är väggarna målade i en harmonisk och vilsam grön färg. Det mindre sovrummet har behagligt ljusa toner som harmoniserar väl med färgsättningen i sociala utrymmen och rymmer både sängmöbel och skrivbord. Kanske är detta ditt kommande gästrum eller hemmakontor?

Det helkaklade badrummet i stilren design med snygga kontraster mellan det beige klinkergolvet med underliggande komfortvärme, som fortsätter upp längs ena väggen som en fondvägg, och de i övrigt matta vita väggarna. Badrummet är utrustat med duschhörna, toalett, spegelskåp med belysning samt handfat med tillhörande vit kommod som tillsammans med de vägghängda badrums- och linneskåpen bidrar med bra förvaringsmöjligheter. De vardagliga bestyren underlättas av en praktisk tvätthörna med väl tilltagen arbetsbänk i ljust laminat samt både tvättmaskin och torktumlare från Electrolux.

Förråd: Till bostaden hör ett förråd i källarplan på grannhuset som upplåts med bostaden.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
735 kr/månad
Elektricitet
335 kr/månad
Försäkring
230 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
I angiven driftkostnad för två personers hushåll ingår hushållsel 335 kr/mån och varmvatten 170 kr/mån enligt föreningens ekonomiska plan samt hemförsäkring 230 kr/mån enligt schablon från Konsumentverkets referensvärden 2023. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning, levnadssätt och marknadspriser på upphandlade tjänster, som exempelvis el.

Byggnad

Byggår
2023
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme och frånluftsvärmepump
Hiss
Ja

Förening

Namn
Perennen
Om föreningen
Brf Perennen består av två flerbostadshus om totalt 39 bostäder upplåtna med bostadsrätt. Husen stod klara under 2023 och innefattar, förutom bostäder, en gemensamhetslokal, cykelrum och rullstolsförråd samt källarvåning med lägenhetsförråd och gemensamt aktivitetsrum med enklare träningsutrustning under det ena huset (Stenbärsvägen 15).
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Andel Av Årsavgift
2.7324 %
Andel i BRF
2.7324 %
Parkeringar
Föreningen disponerar över 20 parkeringsplatser samt 2 elbilsplatser. Till dessa är det separat kö. Kostnad: 850 kr/månad för vanlig parkeringsplats och 1 150 kr/månad för elbilsplats.
Gårdplats
Innergården mellan husen innefattar pergola med sittplatser, grill, boulebana och trevliga planteringar. Därtill finns miljöhus och cykelställ samt cykelparkering under tak.
Tv och Bredband
TV, IP-telefoni och bredband via Telia Triple Play (Ingår i avgiften)

Karta

Hör av dig till oss

Sandra Messer

Fastighetsmäklare

Sandra Messer

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*