Såld

GÖTEBORG / LINNéSTADEN - ANDRA LåNGGATAN 18B

Andra långgatan 18B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 600 000 kr
Boarea
57 m²
Enligt uppmätning, mätprotokoll finns
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2.5 R.O.K.
Förening
Brf Andra Långgatan 18

Smakfullt renoverat hem där välbevarad sekelskiftescharm möter modern funktion

2,5:a på en av Linnéstadens mest attraktiva innergårdar mitt mellan Tredje och Andra Långgatan. Bevarat original möter stilfullt renoverade ytskikt.

Smakfullt renoverat hem där välbevarad sekelskiftescharm möter modern funktion

Planerad säljstart vecka 14!

På Andra långgatan 18 ligger ett välbevarat 1800-talshus som ingår i ett välbevarat storgårdskvarter. Här ligger detta charmfulla och ljusa hem. Lägenheten har en väldigt social planlösning där kök och vardagsrum är integrerade med varandra. Mötet mellan den välbevarade charmen och den moderna funktionen är perfekt! Ljuset faller vackert genom de höga välvda fönstren, och takhöjden skapar en luftig atmosfär och en känsla av rymd. Bevarade originalsnickerier såsom takrosetter och höga fotlister ger en vacker inramning av hemmet. Det större sovrummet är rofyllt, och härifrån når man den härliga balkongen med lugnt gårdsläge. Här finns även ett mindre rum som idag används som som arbets- och gästrum, men även fungerar utmärkt som barnrum. Detta hem är optimalt placerat mitt i Linnéstaden och i grannskapet myllrar det av såväl kaféer som restauranger. Det är även nära till Slottsskogens grönska och från Järntorget, endast ett par minuter från lägenheten, tar man sig enkelt vidare till andra delar av staden- om du inte är sugen på att promenera.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 600 000 kr
Månadsavgift
3 096 kr, Inkl värme, fjärrvärme och basutbud TV/internet.
Boarea
57 m² Enligt uppmätning, mätprotokoll finns
Rum
2.5 R.O.K.
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
98 745 kr. Baserad på senaste årsredovisning 2021.

Interiör

Interiör
Allmän beskrivning av interiör: Välkommen in i det välbevarade 1800-talshuset på Andra långgatan 18!
En ljus och rymlig hall med väggar målade i en mjuk greige välkomnar dig in i hemmet. De framtagna brädgolven sätter tonen i hemmet.
Här finns gott om förvaring i de många garderoberna.

Lägenheten har en social och inbjudande planlösning där vardagsrummet och köket är integrerade för att skapa en naturlig plats för umgänge. Vackra spegeldörrar öppnar och skiljer av rummen, men smyckar även hemmet. Bevarade originalsnickerier såsom takrosetter, höga fotlister och stuckaturer minner om byggnadens historia. Fönsternischerna är djupa och skapar både förvaring som skänker charm. I den stora sociala ytan finns gott om plats för en soffa med tillhörande möblemang samt ett större matbord. Köket bjuder in till både matlagning och umgänge, och här kan man duka upp till härliga middagar i goda vänners lag. Det är väl tilltaget med förvaring, och köksskåpen har mörka luckor med smakfullt diskreta beslag. Den öppna konsolhyllan är ett både praktiskt och stilfullt inslag. Här har kocken gott om svängrum, och köksbänkarna är trä för att ge köket ett varmt intryck. Ugnen, fläkten och kylen/frysen är i rostfri design medan diskmaskinen är integrerad i inredningen.

Det större sovrummet har plats för en dubbelsäng, och tack vare det rofyllda gårdsläget sover man här gott om natten. Väggarna är målade i en sober greige och det framtagna brädgolvet är mjukt under fötterna. Balkongen är en underbar förlängning av lägenheten, och söderläget erbjuder många härliga soltimmar.

Rakt fram från hallen nås det mindre rummet som idag används som arbets- och gästrum men som passar utmärkt även som barnrum. Brädgolv möter den lugna väggfärgen även här.

Badrummet är stilrent renoverat i en klassisk stil. Duschhörnan, med både takdusch och handmunstycke, känns rymligt. Badrummet är kaklat i vitt liggande halvförband och golvet belagt med grå klinker. Här finns tvättställ, wc, spegelskåp, handdukstork samt golvvärme.

Innergården, som förvaltas av samfälligheten Smacken, är en lugn oas med både flera lummiga träd och fågelkvitter. Gården bjuder in till grillkvällar, picknickar eller bara avkoppling i solens sken, och här finns lekplats, lekhus, sandlåda, trädgårdsmöbler, fruktträd, bärbuskar och härliga gräsytor.

Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
450 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Driftkostnaderna är en uppskattad schablon.

Byggnad

Byggår
1884
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej

Förening

Namn
Brf Andra Långgatan 18
Om föreningen
Brf Andra Långgatan 18 är en äkta bostadsrättsförening med 15 lägenheter i Göteborg och fyra lokaler. Föreningen bildades år 1983 och fastigheten uppfördes 1884. Föreningen förväntar sig att alla medlemmar är aktiva i både den praktiska och den administrativa, skötseln av "huset", tex trappstädning, klottersanering, ansvarsområden, styrelsearbete mm samt gemensamma arbetsdagar två gånger om året. Föreningen sköter själva det mesta av förvaltningen. Styrelsen vill träffa blivande medlem för personligt möte innan medlemmen beviljas. Föreningen vill att den som är medlem även bor i lägenheten.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
534 kr
Renoveringar
Gjorda renoveringar:
1998 (ca) nybyggnad av 12 balkonger mot gården, 2009 tillbyggnad av 1 balkong mot gården
2002 renovering av källaren under restaurangen
2004 Renovering och ommålning, samt installation av snörasskydd på huvudbyggnaden
2005 fukt - och ohyrasanering av krypgrunden under huvudbyggnaden
2009 tätning av alla källarutrymmen/ohyrasanering, godkänd av Anticimex
2009 nya termostater till lägenheternas radiatorer
2010 byte till nya fönster med 2+1 energiglas mot gården, (ej balkongfönster/fönsterdörrar)
2010 3 st nya balkongdörrar
2014 byte av samtliga fönster mot Andra Långgatan samt fasadrenovering inkl. omfogning mot Andra Långgatan
2016 indragning av fiber till samtliga lokaler och lägenheter
2016 stamspolning av samtliga rör.

Nästa planerade större renovering är äldre fönster på bottenvåning mot gården samt skyltfönster mot gatan. Efter det planeras en relining av stammarna.

Föreningen planerar att göra en OVK av lokaler och lägenheter samt renovering av fönster nedre botten, efter det kommer föreningen göra en Energikontroll.

Föreningen har en långsiktig underhållsplan som revideras varje år.
Andel Av Årsavgift
4.422 %
Andel i BRF
4.422 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gemensamma ytor
Föreningen har cykelrum, tvättstuga och hobbyrum samt föreningslokal.
Gårdplats
Den stora innergården, som förvaltas av samfälligheten Smacken, är en lugn oas med flera träd, fågelkvitter och lummig grönska. Gården bjuder in till grillkvällar, picknickar eller bara avkoppling i solens sken, och här finns lekplats, lekhus, sandlåda, trädgårdsmöbler, fruktträd, bärbuskar och härliga gräsytor. Föreningen har en samlingslokal för fester och möten, och cykelrum, barnvagnsrum och tvättstuga inryms i gårdshusen. Det är en stabil förening med mycket god ekonomi, och den upprättade underhållsplanen följs omsorgsfullt. Medlemmarna är engagerade i sitt boende, och det råder trivsam stämningen grannar emellan. Läget är angenämt, och i grannskapet myllrar det av trendiga kaféer och restauranger med underbara uteserveringar. Här hittar man också Saluhallen Briggen som lockar med delikatesser av alla de slag. Det är även nära till Linnégatans puls, och efter en kort promenad söderut är man framme vid Slottsskogens rand. Kommunikationerna är utmärkta, och från lägenheten tar det bara några minuter att gå till Järntorget som fungerar som knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Söderbergs & Partners.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson