Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - AMIRALITETSGATAN 29C

Amiralitetsgatan 29C

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 500 000 kr
Boarea
71 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Riksbyggens BRF Eskulapius

Landshövdingecharm möter modern funktion!

Charmfullt hem, högst upp i huset, mysigt landshövdingekvarter med grönskande gårdar. Tre rum i fil med fint ljusinsläpp. Renoverat kök och badrum.

Planlösning

Landshövdingecharm möter modern funktion!

Charmfull och trivsam trea högst upp i ett charmigt landshövdingekvarter med grönskande gårdar.

Med närhet till vattnet och härliga Slottsskogen, mitt i hjärtat av Majorna hittar vi denna fina trea. Högst upp i huset möts ni av ett hem med ett härligt ljusflöde och väldisponerade kvadratmeter. Kök(2014 Kvik) och badrum(2020) är modernt renoverade, men harmoniserar fint med de gamla brädgolven i hall och kök. Vardagsrummet och de båda sovrummen ligger i fil med rikligt ljusinsläpp. Brf Eskulapius välkomnar er till fyra sammanhängande och barnvänliga gårdar med gott om plats för lek, utemiddagar och odlingsmöjligheter. Här bor ni i ett lugnt läge med ändå nära till Majornas rika utbud av mysiga caféer, restauranger och små charmiga butiker. Välsorterade ICA Hängmattan nås på bekvämt promenadavstånd och det gör också Slottsskogen, Linné och Röda Sten. Både förskola och skola finns i direkt närhet.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 500 000 kr
Månadsavgift
5 245 kr, Inkl värme och vatten. Denna avgift är uppdelad på en kapitaldel och en avgiftsdel. Kapitaldelen är på 1 572 kronor och avgiftsdelen 3 507 kr. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 166 kr/mån som avser bredband, telefoni och digital-TV. Total månadsavgift är 5 245kr.
Boarea
71 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
3/3

Interiör

Interiör
Gå in genom porten till detta välskötta landshövdingekvarter med grönskande gårdar. Vidare in i denna trappuppgång så finner ni detta hem högst upp i huset.
Kliv in i en rymlig hall som direkt ger en känsla av ett hem med mycket ljus och rymd. Här finns gott om plats för avhängning och plats för ytterligare möblering. Väggarna är målade i en behaglig grön ton och på golvet ligger bevarade brädgolv som målats vita. Proppskåpet är utbytt 2020.

Direkt till vänster nås badrummet som renoverades 2020. Det är klassiskt inrett med vitt, blankt kakel som möter ljusgrå klinkers. Här finns dusch med glasväggar, wc, handfat med badrumsskåp och platsbyggd förvaring. Rostfria hyllor är uppsatta för extra förvaring. Golvvärme för extra komfort samt spotlights med dimmerfunktion i taket.

Rakt fram når ni köket där modern funktion möter bevarad charm. Köket renoverades 2014 och kommer från Kvik. Köksluckor i vitt och vitt kakel ovan bänkskivan i vit laminat ger köket ett ljust intryck. Konsolhyllor i trä mjukar upp intrycket och ger bra förvaring. En nisch med fönster mot innergården är både praktisk och skänker en stor portion charm. Köket är utrustat med induktionsspis, ugn, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin och integrerad kyl samt frys. Här finns gott om plats för ett större matbord för flera sittande gäster. Väggar i grönt möter en vacker tapet från William Morris. Brädgolven är vitmålade även här.

Vardagsrummet ligger i fil med de båda sovrummen. Rummen vetter mot söder, vilket skapar ett mjukt ljus in i hemmet och utsikt över en öppen grönyta. Här tillåts ljuset spela fritt och rummen får ett fint samspel dem emellan. Det vackert, fyrdelade fönstret gör att ljuset strömmar in över sällskapsytorna. Här ryms soffa med tillhörande möblemang, tv-möbel, bokhyllor och läshörna om så önskas. Väggar i vitt och ekparkett på golvet.

Via en vacker gråmålad spegeldörr når ni det stora sovrummet. Här får ni plats med dubbelsäng med sängbord en dubbelgarderob med skjutdörrar som tar hand om kläderna. Målade väggar i en mjukt ljusgrå ton tillsammans med brädgolv.

Från köket samt det stora sovrummet nås det mindre sovrummet, i fritt läge med härligt ljusinsläpp. Perfekt lämpat som antingen barn- gäst- eller arbetsrum. Golvet pryds av ett charmigt brädgolv och vitmålade väggar. En inbyggd garderob finns, som är dekorativt målad och idag används som lekyta.

Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
574 kr/månad
Elektricitet
258 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
4
Kommentar
Varav 2 barn. Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg bredband, telefoni och digital-TV.

Byggnad

Byggår
1929
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
118

Förening

Namn
Riksbyggens BRF Eskulapius
Om föreningen
Brf Eskulapius äger fastigheten Majorna 312:18 i Göteborgs kommun. På fastigheten finns 10 byggnader med 101 lägenheter samt 4 uthyrningslokaler, varav den ena lokalen är en förskola med två avdelningar som bedrivs i kommunal regi, Bakgårdens förskola. Delar av byggnaderna från 1900 men är totalrenoverade och andra uppförda 1989-1990. Fastighetetens adress är Amiralitetsgatan 27 och 29, Såggatan 18 och 20 samt Allmänna Vägen 40 i Göteborg. Föreningens lägenheter fördelar sig enligt nedan: 14 st 1 rok 40 st 2 rok 34 st 3 rok 6 st 4 rok 7 st 5 rok Föreningen har 1-2 gånger per halvår gårdsdagar där medlemmar gemensamt utför arbete på gårdar eller i våra övriga utrymmen som inte ingår i Riksbyggens normala fastighetsskötsel. Gårdsdagarna brukar vara väldigt trevliga och avslutas med fika och/eller grillning. Avgiftshöjning om 10% vid årsskiftet 23/24 som följd av ökade driftskostnader. För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://www.eskulapius.se/
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Föreningen följer underhållsplanen för att bevara föreningens hus i gott skick. För mer information om kommande renoveringar, besök föreningens hemsida.

Urval av tidigare renoveringar:
2023- Spolning av avloppsstammar
2021 - Renovering av yttertak samt fasader
2020 - OVK
2020 - Omvandling av gamla tvättstugan till två nya lägenheter
2019 - Nytt övernattningsrum
2019 - Renovering/ny tvättstuga Såggatan 20
2018-2020 Tilläggsisolering utav källare och krypgrunder
2018 - Utemiljön/gårdarna rustades upp
2017- Renovering av trapphus
2016- Byte av värmepump och undercentral
2015- Byte av låssystem och delar av värmepumpsanläggningen
2013-2015 Renovering och målning av samtliga fasader mot innergårdarna
2012- Tvättstuga på Allmänna vägen och renovering bastu
2012- Renovering och målning av fasader mot gatorna
2011- Spolning av avloppsstammar

Stammarna är från 1989/1990 när föreningen bildades. Då spolningen av avloppsstammarna gjordes nu senast under 2023, såg allt fint ut och inget kommande arbete är planerat.
Andel i BRF
1.0364 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till TV bas, Bredband 250/250 (LAN) och Telefoni Bas via gruppavtal med Tele2.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Folksam. Hemförsäkring och bostadsrättstillägg bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken