Snart till salu

GÖTEBORG / MAJORNA - AMIRALITETSGATAN 11C

Amiralitetsgatan 11C

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 250 000 kr
Boarea
52.5 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
HSB Brf Gatenhjelm I Göteborg

Funkispärla vid Söderlingska parken!

Varmt välkomna till en ljus och rymlig gaveltvåa med egen uteplats i perfekt läge mot grönskan. Bevarade detaljer möter modernt kök och badrum.

Planlösning

Funkispärla vid Söderlingska parken!

I hjärtat av Majorna välkomnas ni till denna trivsamma gaveltvåa med egen uteplats i föreningens bästa läge. Söderlingska Trädgården som närmsta granne är hemmet inbäddat i grönska. Här erbjuds ni ett hem som präglas av ljus och rymd tack vare stora fönster och en mycket bra planlösning. Här finns tidstypiska detaljer såsom djupa fönsterbänkar i sten, radiatorer i original och högt i tak. Kök och vardagsrum i en öppen och social disposition som inbjuder till umgänge och gemenskap. Stort vardagsrum med generösa fönsterpartier i två väderstreck där parkens grönska blir en tavla i sig. Härifrån nås även den härliga uteplatsen där ni kan njuta av solen, härliga grillkvällar och era egna odlingar. Trevligt kök med modern maskinpark och gott om förvaringsmöjligheter. Rofyllt sovrum mot gården och ett helkaklat badrum med badkar.

Här bor ni i en mycket välskött och stabil förening med grönskande omgivningar. Lugnt läge men ändå nära till Majornas rika utbud av mysiga caféer, restauranger och små charmiga butiker samt mataffär som ligger runt hörnet. Nära till tre spårvagnslinjer samt Slottsskogen, Linné och Röda Sten/Klippan inom räckhåll.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 250 000 kr
Månadsavgift
3 802 kr, Inkl väme, vatten, Kabel-TV, Bredband. Förening har individuell mätning och debitering av el.
Boarea
52.5 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
1/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
56 735 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Ni välkomnas in i en rymlig och möblerbar hall med gott om plats för ytterkläder. Redan här slås du av lägenhetens trivsamma atmosfär och generösa takhöjd. Avhängning finns direkt till vänster och här finns också gott om plats för förvaringsmöbel. Golvet kläs av en parkett som löper vidare ut i vardagsrummet. En vägg är tapetserad i en blommig tapet och övriga ljust målade i mild kolagräddig ton.

Direkt till höger nås bostadens ljusa vardagsrum. Rummet präglas av ett fint ljus via hörnfönster i två väderstreck som tillsammans med generös takhöjd skapar en härlig rymd och luftig känsla. Här finns plats för både soffgrupp och mindre matsalsbord utan att tappa den luftiga atmosfären. Genom fönstren har ni fin utsikt och kontakt med parkens grönska och den egna uteplatsen. Väggarna är målade i en grågrön kulör (Beckers Vårljus). De tidstypiskt djupa fönsterbänkarna i svart marmor från husets byggår är ett smycke i sig. En öppning in mot köket skapar en social och trevlig planlösning.

Härifrån nås också uteplatsen och den ligger nästan inbäddad i Söderlingska parkens lummighet. Njut av de många soltimmarna och det skyddade läget. Här finns plats för både sittgrupp och odlingslådor.

Från både hall och vardagsrum når du köket som renoverats i modern stil. Bakom vita luckor med runda träknoppar finns generöst med förvaring. Till vänster om kylskåpet pryds väggen av öppna trähyllor vilket tillför ännu mer förvaring. Ovan bänkskivan i ljus laminat sitter vitt kakel i hexagonmosaik. Här finns diskmaskin, kyl/frys (LG 2023), induktionshäll, ugn och kolfilterfläkt. På golvet ligger en ekparkett och väggarna är målade i en varm ton av aprikos/terracotta.

Sovrummet ligger i lugnt och rofyllt läge mot gårdens grönska. Här får du plats med dubbelsäng med tillhörande sängbord, byrå/arbetshörna och klädförvaring sker i tre inbyggda garderober med överskåp. Väggarna är målade i en fin rosa färg som blir en fin kontrast till de blåmålade garderoberna.

Badrummet är helkaklat med vitt kakel och grå klinkers på golvet. Här finns wc, badkar, handfat och väggfast spegelskåp.

Välkomna på visning!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
345 kr/månad
Elektricitet
200 kr/månad
Försäkring
145 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnad

Byggår
1939
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
167

Förening

Namn
HSB Brf Gatenhjelm I Göteborg
Om föreningen
Föreningens lamellhus i fyra våningar byggdes 1939 i anslutning till parken Söderlingska trädgården, som ingår i Gatenhjelmska reservatet. De typiska funkishusen avviker helt i stilen mot de landshövdingehus som omgärdar parken, men de gröna fasaderna smälter väl in i parkens lummiga grönska. Föreningen har en god och stabil ekonomi med en mycket låg belåning på ca 2000 kr/kvm vilket kan jämföras med snittet i Göteborg på 6000 kr/kvm. HSB Göteborg sköter den administrativa förvaltningen. Föreningen har tagit beslut om att avskaffa individuell mätning av värme och vatten från december 2023. Detta då systemet behöver underhållas och kostnaden för det är så pass stor att föreningen inte tycker det är värt det. Avgiften kommer med anledning av det behöva höjas. Värme och vatten numera ingår i avgiften. Avgiften kommer att höjas med 20% , varav ca 13 % beror på IMD-avskaffandet. Resterande ökning beror på inflation och ökade kostnader för drift. Denna höjning kommer att ske 1/1 2024. För mer information se föreningens hemsida: www.brfgatenhjelm.se Alla medlemmar informeras regelbundet via informationsblad om vad som händer i föreningen. I tillägg till detta får alla nya medlemmar träffa styrelsen och mottaga ett "informationspaket" med det mesta som kan vara bra att känna till rörande föreningen. För att föreningen ska kunna behandla köparens medlemsansökan krävs att samtliga köpare blir medlemmar i HSB Göteborg. Det görs via denna länk: https://blimedlem.hsb.se/index.html
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
- Stambyte 2004-2005 och i samband med detta lät man även renovera alla badrum.
- 2007 renoverades utetrapporna och samtliga fönster justerades och tätades.
- Översyn av ventilationssystemet och fasadrenovering 2012.
- Besiktning av av husen i samband med byggprojektet på Amiralitetsgatan. Ingen åverkan upptäcktes.
- Investering i förbättring inom energi. Ett par fasader har, på garanti, målats om då det de blev flammiga. En fuktskada i ett badrum har också åtgärdats.
- Under 2019 har föreningen fått nya porttelefoner, portar och enhetliga säkerhetsdörrar.
- Under 2020 har föreningen renoverat gästlägenheten.
- Radonmätning utförd och visar inte på några problem i husen.
-Under 2021 utfördes planerat underhåll av samtliga fönsterbeslag (utom källare och vind).

Planerade renoveringar/ underhåll:
Föreningen har en underhållsplan som uppdateras kontinuerligt. Under vintern 23/24 kommer trapphusen renoveras enligt ett förslag från byggnadsantikvarisk expert.
Andel Av Årsavgift
1.2141 %
Andel i BRF
1.2141 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se Wallenstam hyr ut garageplatser i Vita Björn mittemot, kontakta dem för köinfo.
Tv och Bredband
Ansluten till kabelnät. Leverantör: Tele 2. Bredband. Leverantör: Tele 2 (250/50 ingår i avgiften).
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*