Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - AMIRALITETSGATAN 11C

Amiralitetsgatan 11C

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 250 000 kr
Boarea
52.5 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
HSB Brf Gatenhjelm I Göteborg

Funkispärla vid Söderlingska parken!

Varmt välkomna till en ljus och rymlig gaveltvåa med egen uteplats i perfekt läge mot grönskan. Bevarade detaljer möter modernt kök och badrum.

Planlösning

Funkispärla vid Söderlingska parken!

I hjärtat av Majorna välkomnas ni till denna trivsamma gaveltvåa med egen uteplats i föreningens bästa läge. Söderlingska Trädgården som närmsta granne gör att hemmet är inbäddat i grönska och trots att ni bor på första våningen är ni skyddade från insyn då ni befinner er en halvtrappa upp. Här erbjuds ni ett hem som präglas av ljus och rymd tack vare stora fönster och en mycket bra planlösning. Här finns tidstypiska detaljer såsom djupa fönsterbänkar i sten, radiatorer i original och högt i tak. Kök och vardagsrum i en öppen och social disposition som inbjuder till umgänge och gemenskap. Stort vardagsrum med generösa fönsterpartier i två väderstreck där parkens grönska blir en tavla i sig. Härifrån nås även den härliga uteplatsen där ni kan njuta av solen, härliga grillkvällar och era egna odlingar. Trevligt kök med modern maskinpark och gott om förvaringsmöjligheter. Rofyllt sovrum mot gården och ett helkaklat badrum med badkar.

Här bor ni i en mycket välskött och stabil förening med grönskande omgivningar. Lugnt läge men ändå nära till Majornas rika utbud av mysiga caféer, restauranger och små charmiga butiker samt mataffär som ligger runt hörnet. Nära till tre spårvagnslinjer samt Slottsskogen, Linné och Röda Sten/Klippan inom räckhåll.

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 250 000 kr
Månadsavgift
3 802 kr, Inkl väme, vatten, Kabel-TV, bredband (250/50)
Boarea
52.5 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
1/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
50 247 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2023.
Interiör
Interiör: Ni välkomnas in i en rymlig och möblerbar hall med gott om plats för ytterkläder. Redan här slås du av lägenhetens trivsamma atmosfär och generösa takhöjd. Avhängning finns direkt till vänster och här finns också gott om plats för förvaringsmöbel. Golvet kläs av en parkett som löper vidare ut i vardagsrummet. En vägg är tapetserad i en blommig tapet och övriga ljust målade i mild kolagräddig ton.

Direkt till höger nås bostadens ljusa vardagsrum. Rummet präglas av ett fint ljus via hörnfönster i två väderstreck som tillsammans med generös takhöjd skapar en härlig rymd och luftig känsla. Här finns plats för både soffgrupp och mindre matsalsbord utan att tappa den luftiga atmosfären. Genom fönstren har ni fin utsikt och kontakt med parkens grönska och den egna uteplatsen. Väggarna är målade i en grågrön kulör (Beckers Vårljus). De tidstypiskt djupa fönsterbänkarna i svart marmor från husets byggår är ett smycke i sig. En öppning in mot köket skapar en social och trevlig planlösning.

Härifrån nås också uteplatsen och den ligger nästan inbäddad i Söderlingska parkens lummighet. Njut av de många soltimmarna och det skyddade läget. Här finns plats för både sittgrupp och odlingslådor.

Från både hall och vardagsrum når du köket som renoverats i modern stil. Bakom vita luckor med runda träknoppar finns generöst med förvaring. Till vänster om kylskåpet pryds väggen av öppna trähyllor vilket tillför ännu mer förvaring. Ovan bänkskivan i ljus laminat sitter vitt kakel i hexagonmosaik. Här finns diskmaskin, kyl/frys (LG 2023), induktionshäll, ugn och kolfilterfläkt. På golvet ligger en ekparkett och väggarna är målade i en varm ton av aprikos/terracotta.

Sovrummet ligger i lugnt och rofyllt läge mot gårdens grönska. Här får du plats med dubbelsäng med tillhörande sängbord, byrå/arbetshörna och klädförvaring sker i tre inbyggda garderober med överskåp. Väggarna är målade i en fin rosa färg som blir en fin kontrast till de blåmålade garderoberna.

Badrummet är helkaklat med vitt kakel och grå klinkers på golvet. Här finns wc, badkar, handfat och väggfast spegelskåp.

Välkomna på visning!
Total driftkostnad
345 kr/månad
Elektricitet
200 kr/månad
Försäkring
145 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.
Byggår
1939
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Övriga byggnader/Utrymmen
Till bostaden hör ett vinds- och ett källarförråd.
Energiprestanda / Premiärenergital
167
Namn
HSB Brf Gatenhjelm I Göteborg
Om föreningen
Föreningens lamellhus i fyra våningar byggdes 1939 i anslutning till parken Söderlingska trädgården, som ingår i Gatenhjelmska reservatet. De typiska funkishusen avviker helt i stilen mot de landshövdingehus som omgärdar parken, men de gröna fasaderna smälter väl in i parkens lummiga grönska. Föreningen har en god och stabil ekonomi med en mycket låg belåning på ca 1300 kr/kvm vilket kan jämföras med snittet i Göteborg på 6000 kr/kvm. HSB Göteborg sköter den administrativa förvaltningen. Föreningen avskaffade individuell mätning av värme och vatten i december 2023. Detta då systemet behöver underhållas och kostnaden för det är så pass stor att föreningen inte tyckte det var värt det. Värme och vatten ingår numera i avgiften. Vid årsskiftet 23/24 höjdes avgiften med 20% , varav ca 13 % berodde på IMD-avskaffandet. Resterande ökning berodde på inflation och ökade kostnader för drift. För mer information se föreningens hemsida: www.brfgatenhjelm.se Alla medlemmar informeras regelbundet via informationsblad om vad som händer i föreningen. I tillägg till detta får alla nya medlemmar träffa styrelsen och mottaga ett "informationspaket" med det mesta som kan vara bra att känna till rörande föreningen. För att föreningen ska kunna behandla köparens medlemsansökan krävs att samtliga köpare blir medlemmar i HSB Göteborg. Det görs via denna länk: https://blimedlem.hsb.se/index.html
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
- Stambyte 2004-2005 och i samband med detta lät man även renovera alla badrum.
- 2007 renoverades utetrapporna och samtliga fönster justerades och tätades.
- Översyn av ventilationssystemet och fasadrenovering 2012.
- Besiktning av av husen i samband med byggprojektet på Amiralitetsgatan. Ingen åverkan upptäcktes.
- Investering i förbättring inom energi. Ett par fasader har, på garanti, målats om då det de blev flammiga. En fuktskada i ett badrum har också åtgärdats.
- Under 2019 har föreningen fått nya porttelefoner, portar och enhetliga säkerhetsdörrar.
- Under 2020 har föreningen renoverat gästlägenheten.
- Radonmätning utförd och visar inte på några problem i husen.
-Under 2021 utfördes planerat underhåll av samtliga fönsterbeslag (utom källare och vind).

Planerade renoveringar/ underhåll:
Föreningen har en underhållsplan som uppdateras kontinuerligt. Just nu slutförs en trapphusrenovering enligt ett förslag från byggnadsantikvarisk expert.
Andel Av Årsavgift
1.2141 %
Andel i BRF
1.2141 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se Wallenstam hyr ut garageplatser i Vita Björn mittemot, kontakta dem för köinfo.
Tv och Bredband
Ansluten till kabelnät. Leverantör: Tele 2. Bredband. Leverantör: Tele 2 (250/50 ingår i avgiften).
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Karta

Om Majorna

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken