Såld

GöTEBORG / MAJORNA - ALLMäNNA VäGEN 40D

Allmänna vägen 40D

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 350 000 kr
Boarea
61.5 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Riksbyggens BRF Eskulapius

Landshövdingecharm möter modern funktion!

Charmfullt hem, beläget en trappa upp i huset. I ett mysigt landshövdingekvarter med grönskande gårdar. Två rum i fil med vackert ljusinsläpp.

Planlösning

Landshövdingecharm möter modern funktion!

Charmfull och trivsam trea, en trappa upp i ett mysigt landshövdingekvarter med grönskande gårdar. Här möts ni av ett härligt ljusflöde och väldisponerade kvadratmeter. Köket är modernt renoverat, men harmoniserar fint med de massiva brädgolven och djupa fönsternischerna i hemmet. Vardagsrummet och det ena sovrummet ligger i fil med rikligt ljusinsläpp. Det andra sovrummet har rofyllt gårdsläge. Ett kvadratsmart och välplanerat hem som upplevs större än sina kvadratmeter. Brf Eskulapius välkomnar er till fyra sammanhängande och barnvänliga gårdar med gott om plats för lek, utemiddagar och odlingsmöjligheter. Här bor ni i ett lugnt läge med ändå nära till Majornas rika utbud av mysiga caféer, restauranger och små charmiga butiker. Välsorterade ICA Hängmattan nås på bekvämt promenadavstånd och det gör också Slottsskogen, Linné och Röda Sten. Både förskola och skola finns i direkt närhet.

Varmt välkomna till Allmänna Vägen 40D för att uppleva detta trivsamma hem!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 350 000 kr
Månadsavgift
5 168 kr, Inkl värme och vatten. Avgiften är uppdelad på en kapitaldel och en driftsdel. Kapitaldelen är på 1 618 kronor och driftsdelen 3 550 kr. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 166 kr/mån som avser bredband, telefoni och digital-TV. Total månadsavgift 5 334 kr.
Boarea
61.5 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
1/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
558 486 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interör : När du kliver in i denna charmiga bostad, möts du av en härlig känsla av ljus och rymd. Välkomnande hall med gott om plats för förvaring i en platsbyggd klädkammare direkt till höger samt nisch för avhängning. Väggarna är klädda med Morris tapeten ”Honeysuckle och Tulip Grey Blue” och på golvet finner ni ett furugolv med breda tiljor som löper vidare i hela lägenheten.

Rakt fram från hallen nås vardagsrummet. Här ni får plats med en större soffgrupp med tillhörande möblemang samt bokhyllor om så önskas. Med två stora fönster i djupa fönsternischer mot Allmänna vägen blir bostaden ännu mer charmig och inbjudande. Dessa fönster ger ett generöst ljusinsläpp och skapar en unik atmosfär i rummet. Väggarna är målade i ljus färg.

Sovrummet ligger i fil med vardagsrummet och glasinfattade dubbeldörrar avgränsar dessa rum. Sovrummet är väl tilltaget med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och arbetshörna. Här får man utöver sängen plats med ytterligare förvaringsmöbel i form av garderobsvägg med två dubbelgarderober och en enkelgarderob.

Köket är fint och smakfullt renoverat 2018. Här finns väl tilltagna arbetsytor och gott om skåpsförvaring. Köket är fullt utrustat med induktionshäll, fläkt och ugn samt extra breda kyl och frys (70 cm). Köksinredningen går i vitt och ovanför bänkskivan, som är i massiv ek, sitter vitt kakel med svart fog. Invid fönstret som vetter ut mot innergården finner ni en naturlig plats för matbordet. Extra mysigt med den djupa fönsternischen som går ut i ett burspråk, med platsbyggda sittplatser. Njut av en bok och kopp te!

Lägenhetens andra sovrum ligger i ett lugnt läge intill den fina innergården. Här får ni plats för säng och skrivbord. Väggarna är målade i fin harmonisk grå färg. Även här finns fönster med djupa fönsternischer.

I badrummet finns badkar, wc, handfat och handdukstork samt badrumsskåp i oljad ek. Väggarna är halvkaklade med gul bård och på golvet ligger en praktisk våtrumsmatta.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
505 kr/månad
Elektricitet
160 kr/månad
Försäkring
179 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg bredband, telefoni och digital-TV.

Byggnad

Byggår
1907 (1990)
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
118

Förening

Namn
Riksbyggens BRF Eskulapius
Om föreningen
Brf Eskulapius äger fastigheten Majorna 312:18 i Göteborgs kommun. På fastigheten finns 10 byggnader med 101 lägenheter samt 4 uthyrningslokaler, varav den ena lokalen är en förskola med två avdelningar som bedrivs i kommunal regi, Bakgårdens förskola. Delar av byggnaderna från 1900 men är totalrenoverade och andra uppförda 1989-1990. Fastighetetens adress är Amiralitetsgatan 27 och 29, Såggatan 18 och 20 samt Allmänna Vägen 40 i Göteborg. Föreningens lägenheter fördelar sig enligt nedan: 14 st 1 rok 40 st 2 rok 34 st 3 rok 6 st 4 rok 7 st 5 rok Föreningen har 1-2 gånger per halvår gårdsdagar där medlemmar gemensamt utför arbete på gårdar eller i våra övriga utrymmen som inte ingår i Riksbyggens normala fastighetsskötsel. Gårdsdagarna brukar vara väldigt trevliga och avslutas med fika och/eller grillning. Avgiftshöjning om 10% vid årsskiftet 23/24 som följd av ökade driftskostnader. För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://www.eskulapius.se/
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Föreningen följer underhållsplanen för att bevara föreningens hus i gott skick. För mer information om kommande renoveringar, besök föreningens hemsida.

Urval av tidigare renoveringar:
2023- Spolning av avloppsstammar
2021 - Renovering av yttertak samt fasader
2020 - OVK
2020 - Omvandling av gamla tvättstugan till två nya lägenheter
2019 - Nytt övernattningsrum
2019 - Renovering/ny tvättstuga Såggatan 20
2018-2020 Tilläggsisolering utav källare och krypgrunder
2018 - Utemiljön/gårdarna rustades upp
2017- Renovering av trapphus
2016- Byte av värmepump och undercentral
2015- Byte av låssystem och delar av värmepumpsanläggningen
2013-2015 Renovering och målning av samtliga fasader mot innergårdarna
2012- Tvättstuga på Allmänna vägen och renovering bastu
2012- Renovering och målning av fasader mot gatorna
2011- Spolning av avloppsstammar

Stammarna är från 1989/1990 när föreningen bildades. Då spolningen av avloppsstammarna gjordes nu senast under 2023, såg allt fint ut och inget kommande arbete är planerat.
Andel Av Årsavgift
0.9537 %
Andel i BRF
0.96113 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gårdplats
I föreningen finns flera uteplatser med grillar, stolar och bord som kan nyttjas av alla boende.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till TV bas, Bredband 250/250 (LAN) och Telefoni Bas via gruppavtal med Tele2.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Folksam. Hemförsäkring och bostadsrättstillägg bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken