Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - ALLMäNNA VäGEN 40D

Allmänna vägen 40D

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 450 000 kr
Boarea
66 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Riksbyggens BRF Eskulapius

Högst upp i huset ligger denna väldisponerade trea mitt i hjärtat av Majorna!

Högst upp i huset ligger detta charmfulla hem. I ett mysigt landshövdingekvarter med grönskande gårdar. Två rum i fil med vackert ljusinsläpp.

Planlösning

Högst upp i huset ligger denna väldisponerade trea mitt i hjärtat av Majorna!

Välkomna till detta ljusa och charmiga hem. Höga fönster med djupa nischer, charmiga vinklar samt generös takhöjd förgyller bostaden. Hemmets stora master bedroom erbjuder gott om förvaring i garderobsvägg och på våning tre av tre sover ni lugnt och ostört från bruset nedanför. Det andra sovrummet och köket vetter mot föreningens gemytliga innergård med fin grönska. Här bor ni i en välskött och trivsam förening i ett lugnt område med närhet till både hav, natur och city. Gott om förskolor i området, flera mataffärer inom gångavstånd såväl som spårvagnshållplats och Slottsskogens lummiga strövområden!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 450 000 kr
Månadsavgift
5 591 kr, Inkl värme och vatten. Avgiften är uppdelad på en kapitaldel och en avgiftsdel. Kapitaldelen är på 1 692 kronor och avgiftsdelen 3 733 kr. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 166 kr/mån som avser bredband, telefoni och digital-TV. Total månadsavgift 5 591 kr.
Boarea
66 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
3/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
587 082 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Allmän beskrivning av interiör: Högst upp i detta charmiga landshövdingehus ligger detta hem. Välkomnande hall med gott om plats för förvaring i en klädkammare till vänster samt gott om plats för avhängning. Väggarna är vita och på golvet ligger ekparkett.

Rakt fram från hallen nås vardagsrummet. Här ni får plats med en större soffgrupp med tillhörande möblemang samt bokhyllor om så önskas. Med två stora fönster i djupa fönsternischer mot Allmänna vägen blir bostaden ännu mer charmig och inbjudande. Dessa fönster ger ett generöst ljusinsläpp och skapar en unik atmosfär i rummet. Väggarna är målade i behaglig varm gulbeige ton och på golvet ligger ekparkett.

Sovrummet ligger i fil med vardagsrummet och delas av via glasinfattade dubbeldörrar. Även här inne finns likadana vackra fönsternischer. Sovrummet är väl tilltaget med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och arbetshörna. Här finns gott om förvaring i form av garderobsvägg som löper längs ena väggen.
Ljusa väggar med en grå som bryter av. Ekparkett på golvet. Fönstersättningen gör att detta rum är möjligt att dela av till två mindre sovrum- om önskas. Rummet har dessutom två dörröppningar, en mot hallen och en mot vardagsrummet.

Köket är ljust och hemtrevligt. Här finns väl tilltagna arbetsytor och gott om skåpsförvaring. Extra mysigt med den djupa fönsternischen som går ut i ett burspråk som bjuder in innergårdens grönska i rummet. Invid fönstret som vetter ut mot innergården finner ni en naturlig plats för matbordet. Köket är utrustat med hällspis, diskmaskin, kyl/frys.
Laminatgolv och ljusa väggar.

Lägenhetens andra sovrum ligger i ett lugnt läge som vetter mot den fina innergården. Här får ni plats för säng och skrivbord. Väggarna är ljusa, med en gråmönstrad tapet på ena väggen. På golvet ligger ekparkett . Även här finns ett fönster med djup fönsternisch.

Badrummet är nyrenoverat och går i stilrena toner. Grått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Utrustat med dusch med glasvikväggar, wc, handdukstork, kommod med ovanhängande spegelskåp. Kombinerad tvättmaskin/torktumlare underlättar vardagen.

Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
616 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg bredband, telefoni och digital-TV. Driftkostnaderna är en uppskattad schablon.

Byggnad

Byggår
1907 (1990)
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
118

Förening

Namn
Riksbyggens BRF Eskulapius
Om föreningen
Brf Eskulapius äger fastigheten Majorna 312:18 i Göteborgs kommun. På fastigheten finns 10 byggnader med 101 lägenheter samt 4 uthyrningslokaler, varav den ena lokalen är en förskola med två avdelningar som bedrivs i kommunal regi, Bakgårdens förskola. Delar av byggnaderna från 1900 men är totalrenoverade och andra uppförda 1989-1990. Fastighetetens adress är Amiralitetsgatan 27 och 29, Såggatan 18 och 20 samt Allmänna Vägen 40 i Göteborg. Föreningens lägenheter fördelar sig enligt nedan: 14 st 1 rok 40 st 2 rok 34 st 3 rok 6 st 4 rok 7 st 5 rok Föreningen har 1-2 gånger per halvår gårdsdagar där medlemmar gemensamt utför arbete på gårdar eller i våra övriga utrymmen som inte ingår i Riksbyggens normala fastighetsskötsel. Gårdsdagarna brukar vara väldigt trevliga och avslutas med fika och/eller grillning. Avgiftshöjning om 10% vid årsskiftet 23/24 som följd av ökade driftskostnader. För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://www.eskulapius.se/
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Föreningen följer underhållsplanen för att bevara föreningens hus i gott skick. För mer information om kommande renoveringar, besök föreningens hemsida.

Urval av tidigare renoveringar:
2023- Spolning av avloppsstammar
2021 - Renovering av yttertak samt fasader
2020 - OVK
2020 - Omvandling av gamla tvättstugan till två nya lägenheter
2019 - Nytt övernattningsrum
2019 - Renovering/ny tvättstuga Såggatan 20
2018-2020 Tilläggsisolering utav källare och krypgrunder
2018 - Utemiljön/gårdarna rustades upp
2017- Renovering av trapphus
2016- Byte av värmepump och undercentral
2015- Byte av låssystem och delar av värmepumpsanläggningen
2013-2015 Renovering och målning av samtliga fasader mot innergårdarna
2012- Tvättstuga på Allmänna vägen och renovering bastu
2012- Renovering och målning av fasader mot gatorna
2011- Spolning av avloppsstammar

Stammarna är från 1989/1990 när föreningen bildades. Då spolningen av avloppsstammarna gjordes nu senast under 2023, såg allt fint ut och inget kommande arbete är planerat.
Andel Av Årsavgift
1.00527 %
Andel i BRF
1.00527 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gårdplats
I föreningen finns flera uteplatser med grillar, stolar och bord som kan nyttjas av alla boende.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till TV bas, Bredband 250/250 (LAN) och Telefoni Bas via gruppavtal med Tele2.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Folksam. Hemförsäkring och bostadsrättstillägg bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken