Till salu

GÖTEBORG / KLIPPAN - A R LORENTS GATA 61

A R Lorents gata 61

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 150 000 kr
Boarea
80 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
BRF Klippan Sockerbruket

Välplanerat hem med mysig uteplats!

Modernt och rymligt hem med mysig uteplats! Kök och vardagsrum har en social och öppen planlösning med utsikt mot det gamla sockerbruket.

Boka visning

Förbokning krävs, boka en tid här på hemsidan eller kontakta din mäklare om du
vill ha hjälp.

Privat visning

Om du föredrar en privat visning, på plats eller digitalt, vänligen kontakta
mäklaren för att boka en tid.

Visning

A R Lorents gata 61, GÖTEBORG

Planlösning

Välplanerat hem med mysig uteplats!

Modernt och rymligt hem med smart planlösning. Kök och vardagsrum har en social och öppen planlösning med utsikt mot det gamla sockerbruket. Från vardagsrummet når ni uteplatsen som har plats för flera utemöbler, ett härligt utrymme att nyttja under årets varmare dagar. Ett bekvämt boende med allt du kan önska inom kort avstånd. Två bra sovrum, rymlig klädkammare och helkaklat badrum med egen tvättavdelning.

Här kan ni utanför dörren strosa på bryggorna längs kajen, fika, ta en kall öl eller besöka Röda Stens konsthall. Att ha den välkända restaurangen Sjömagasinet som kvarterskrog är få förunnat. Promenera annars över till stadsdelen Majorna/Kungsladugård som ligger alldeles intill med sitt rika utbud!

Varmt välkomna på visning!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 150 000 kr
Månadsavgift
5 303 kr, Inkl vatten, värme. Utöver avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 229 kr/mån för bredband. Total månadsavgift 5 532 kr.
Boarea
80 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
1/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
771 050 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Ni välkomnas av bostadens hall med grafitgrått klinker och ljusa väggar. Hallen har plats för avhängning och här finns en praktisk nisch för klädförvaring. Från hallen når ni bostadens rymliga och välplanerade vardagsrum. Rummet får ljus från ett större fönsterparti mot uteplatsen samt två fönster mot husets gavel. Rummet har ekparkett och vita väggar och här finns gott om plats för både soffa och större matbord. Från vardagsrummet nås hemmets härliga uteplats!

Rymlig uteplats med gott om plats för utemöbler. Balkongen ligger i soligt läge med utsikt över det gamla sockerbruket. 

Bostadens kök ligger i delvis öppen planlösning med vardagsrummet. Köket har gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen. Renoverades 2020 och går i ljusa naturtoner. Köket har ekparkett och vita väggar och är utrustat med kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, spishäll samt inbyggd ugn och mikrovågsugn. Köksluckorna är i ek och såväl arbetsytorna och stänkskyddet bryter av de varma tonerna med ett mörkt och stilrent intryck.

Till vänster om hallen ligger bostadens första sovrum med ekparkett och ljusa väggar. Rummet har plats för dubbelsäng och annat möblemang och är beläget mot föreningens lugna gård. Här finns en inbyggd garderob.

Det andra sovrummet nås även det från hallen. Även här finns plats för dubbelsäng, och en större klädkammare inrymmer allt ett hushåll kan önska! Ekparkett och ljusa väggar även i detta rum.

Hemmets badrum är både praktiskt och modernt. Vitt kakel och klinker i gråskala. Rymlig kommod med bra förvaring. Här bor du bekvämt med egen tvättmaskin och torktumlare och gott om förvaring. Ett badkar skapar mys till hemmet. Golvvärme och handdukstork bidrar med komfort.

Ett modernt och praktiskt hem, med allt du behöver för en bekväm vardag. Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
635 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
106 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg som avser bredband.

Byggnad

Byggår
2007
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
88

Förening

Namn
BRF Klippan Sockerbruket
Om föreningen
Brf Klippan Sockerbruket i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening består av fyra flerfamiljshus samt tre gårdshus. Föreningen består av 86 lägenheter och bildades i samband med uppförandet av fastigheten. Adressen är A R Lorents gata 41 - 75. Föreningen har ett avtal med hotell Waterfront för vänner och familj, ett rabatterat pris om 15 %. Även på World Class gymmet har föreningen förmånliga priser.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan.

Renoveringar
2013: Genomfördes en OVK av ventilationen
2013-2014: Slipades och lackades ytterdörrarna
2016: Utfördes en inspektion av hissarna
2016: installerades fiber via Telia i huset
2017: Omlackering och ommålning av träpartier vid entrén.
2018 - 2019: Fasaderna på gårdshusen renoverades. Åtgärdan av konstruktionsfel. Ett generellt bygglov finns för att glasa in terrasserna. OVK-besiktning gjord. Spolning av stammarna.
2020: Omlackering och ommålning av dörrar. All belysning som hanteras av föreningen är nu konverterad till Led
Andel Av Årsavgift
1.136 %
Andel i BRF
1.136 %
Parkeringar
Föreningen har ett avtal med Klippans Kulturfastigheter om totalt 60 st garageplatser kostar 1520 kr/månad. Det finns även 19 st. p-platser som kostar ca 668 kr/mån.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till Tv och bredband via Telias fibernät och ingår i avgiften. Den redovisas dock som en separat post på avgiftsavin. I kollektivutbudet ingår Telias basutbud på tv kanaler samt bredband 250/250 mbit/s. Man kan själv uppgradera utbudet på tv kanaler eller hastigheten på bredband. Kostnaden för detta står man för själv.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg via föreningens försäkringsbolag IF. Utöver det måste bostadsrättsinnehavare teckna en privat hemförsäkring.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*